Posted on

Yahoo Messenger 9 Final Download

Setelah kian lama dilancarkan dalam versi beta, kini yahoo telah pun melancarkan Yahoo Mesenger 9 versi final (ym 9.0.0.1912) untuk windows xp dan vista.

Fungsi2 menarik:
– lebih stabil dan smooth
– antaramuka yang lebih menawan dan cool
– terdapat bermacam pilihan skin (12 kesemuanya)
– kini
anda boleh bermain games dengan rakan2
– selebihnya baca di Yahoo Messenger Blog

Screenshot:


Download: Full installer, Full Installer 2 (14.10MB), Online Installer (419.75KB)

Ok, selamat berym dengan teman2 😀


RELATED POSTS

BACA :  Cara daftar dan menggunakan myBSN Online Banking

26 thoughts on “Yahoo Messenger 9 Final Download

  1. hoyeee!

  2. Sweetim blom compatible lg ngan version nih…huhu

  3. cam menarik, nanti nak try install… 😀

    Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin dari http://slumberaja.blogspot.com! 😀 & Happy Holiday to Non-Muslims! 🙂

  4. testing gravatar 🙂

    1. nak test gak la gravatar.. hoohoh

      1. Gravatar aku pn dh jadi 😎

        1. lambat la mu nih 😆

  5. aku ade banyak problem dengan ym9 ni.. vista ade compatibility issues ke??? hohoh aku kene run as admin baru boleh jalan.. hohooh

    1. pelik benar ym ko?aku guna setakat ni ok je..btw ko guna vista ultimate ke?

    2. ym9 ni ok je compatible ngan xp @ vista…

      ko disable je la UAC lam control panel…klau dh disable uac xyah nk run as administrator lg bila nk run apa2 program…

  6. x syok br0..lain macam 😛

    1. x syok banding ngan ym 8 ke?

    2. Ym9 la best…cun lg..aku dr dlu x ske ym8 sbb interface plain gila..

  7. very nice

  8. npe ble nk chat kn,,, word dier xnmpak,, dah try download bnyk kali dah,, still x pat g,, plz,, sesape leyh tlng,,, connection ok,, smue ok,, x taw pe dier,, =( student uthm

  9. ym9 ni lagi ok ker dri ym 10beta, atau sama jer???

    1. Ym10 ofkos lagi ok dari ym9…nama pun versi baru…tapi ym10 beta kadang2 x stable kena tunggu versi final la…
      .-= EiNS´s last blog ..[Special entry] Menyambut birthday si dia! =-.

  10. huhu….
    gna ym9 lg senang dari ym10….
    ym10 susah…
    xleh dah donlod ym9.
    tolong!!!!!!!!!!
    camne nk buat ni????? :face:

  11. tlng la nak ym9 blik
    penat tul ym10 x leh
    wc ngan smua org
    huhuhu

  12. salam…,korang,boleh ak join.. :biggrin: :biggrin:

  13. salam, sy nk tye sikit lah pd yg pro, laptop sy gn XP, install ym9 pstu klo nk call atau confrent, msti dia jd heng, pstu terus close ym, so kene bkk balik ym tu, knp ye?? klo webcam ok je, tp klo call dia terus heng n not responding, terus kena end proses, member2 sy pon ade yg jd mcm tu jgk, sbb hardware audio ke atau sbb ade prgram tak sesuai dgn ym?

    1. @aslama:Try guna ym10…yahoo dah improve dari segi call, video call etc…lg stable dariym9

  14. salam..nk tya, YM sy diserang virus la..ntah apa2 yg keluar..bole sapa2 bantu x cmna nk wat..huhu

    terima kasih..

    1. Pasang software anti keylogger…pastu install ym versi terbaru, ym 10…boleh gak pkai digsby
      .-= EiNS´s last blog ..Windows Live Writer 2010 review =-.

  15. ok, nnti sy cuba ym10, harap2 ok lah…. thanks…

Tinggalkan komen anda