Posted on

Xbox Music : dengar berjuta lagu secara percuma di Windows 8

xbox music windows 8

Antara sebab Windows 8 sangat berbaloi untuk dimiliki ialah Xbox Music – iaitu servis yang menawarkan berjuta lagu secara percuma (streaming).

Untuk menggunakan Xbox Music, anda boleh mengikut cara-cara berikut :

Xbox Music : dengar berjuta lagu secara percuma di Windows 8

xbox music windows 8[6]

1. Tukar location kepada United States.

2. Update Music app dalam Windows Store kepada versi paling terbaru.

3. Buka Music app dan anda akan nampak Xbox Music. Sign in akaun Xbox/Microsoft dan boleh start stream lagu secara percuma.

Sangat mudah, bukan? Tiada lagi iTunes, heh?

xbox music

Xbox Music – snapped view. Memang cool.

siti nurhaliza xbox music

Lagu Siti Nurhaliza pun boleh stream dekat Xbox Music.

xbox music[6]

Xbox Music percuma kerana ianya disokong oleh iklan-iklan video 45 saat. Untuk membuang iklan, anda boleh langgan Xbox Music Pass.

xbox music[8]

Atau jika tak mampu bayar Xbox Music Pass, kenalah sanggup hadap iklan…mujurlah iklan tu jarang-jarang saja keluar.

Selamat mencuba. 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Cara Ouput Display Laptop kepada Monitor atau Projektor

13 thoughts on “Xbox Music : dengar berjuta lagu secara percuma di Windows 8

  1. Kalu nak langgan xbox music payment dr malaysia support x? byr camner? kad kredit?

    1. tak cuba lagi, secara teori patutnya boleh bayar guna kad kredit

  2. macamana nak play MKV video codec dlam windows 8?

    1. Dalam metro tak boleh play MKV lagi, takde player lagi yang support…kalau kat desktop aku recommend KMPlayer semua video codec support http://www.filehippo.com/download_kmplayer/

  3. kalau nak sign up acc xbox music mcm mana pula admin??

    1. by default dia akan auto-login guna microsoft account

  4. Awesome…
    Eins, ko grab tak Windows 8 RM50 tu?

    1. mestilah…aku grab lebih 10 license key ori untuk sendiri, family, kawan2 etc

  5. toolbox dalam apps apa admin.. cari punya cari still x jumpa

    1. toolbox tu apps toolbox la, download kat windows store

  6. the problem is i got the error have u been travelling? should i sign out or something, i didnt care much bout the ads though…:O

    1. It seems Microsoft has blocked the trick of accessing Xbox Music outside US 🙁

  7. baru je beli lumia 820 tak sampai seminggu. yang peliknya takde pun xbox music kat lumia 820 ni. dah tukar region ke US pun takde jugak. harap pihak admin dapat bantu.

Tinggalkan komen anda