Posted on

Wondershare LiveBoot 2012 – utiliti penting untuk repair, recover komputer yang rosak

wondershare liveboot 2012

Wondershare LiveBoot 2012 adalah live CD/USB yang mengandungi utiliti penting untuk menyelamatkan komputer anda sekiranya berlaku crash pada Windows, BSOD (blue screen of death) atau hard disk corrupt.

Biasanya berharga $59.95 (RM180) tetapi anda boleh download Wondershare LiveBoot 2012 dengan lesen percuma seumur hidup dalam tempoh tawaran yang terhad sehingga 12 Ogos 2011.

Antara fungsi-fungsi Wondershare LiveBoot 2012 ialah :

– boot daripada CD atau USB pendrive

– boot crash solution : baiki ntldr is missing, black screen masa start Windows

– baiki kerosakan akibat Blue Screen of Death (BSOD)

– clone hard disk yang tak dapat diakses akibat corrupt dan selamatkan data di dalam

– recover partition yang telah didelete atau diformat samada sengaja atau tidak

– akses ke dalam Windows tanpa password mungkin akibat lupa atau hilang ingatan

– reset password Windows XP, Vista, 7

– boleh digunakan pada semua versi Windows XP, Vista dan 7 32 bit serta 64 bit

– memudahkan install Windows yang baru

– dan banyak lagi fungsi penting untuk selamatkan data dan komputer anda…

Bagi saya Wondershare LiveBoot ini perlu ada bagi semua orang sebagai langkah berjaga-jaga andai PC atau laptop anda rosak ataupun boleh juga guna untuk repair komputer awek, rakan atau ahli keluarga yang lain.

Download Wondershare LiveBoot 2012

Masuk ke link ini : http://www.wondershare.com/topic/giveaway-liveboot2012.html

wondershare liveboot

Isikan nama, email, dan komen kemudian anda akan dapat link download di dalam email.

wondershare liveboot[11]

Download Wondershare LiveBoot ke dalam komputer anda dan kemudian burn dalam CD atau buat Live USB bila perlu di mana ada komputer rosak.

Kalau selalu guna mesti dah cekap dan tak perlu nak hantar kedai kalau rosak sikit, sebab benda boleh buat sendiri kalau mahu. Selamat mencuba πŸ™‚

BACA :  Antivirus portable dan Utiliti percuma buatan Malaysia

Sumber : Wondershare


RELATED POSTS

44 thoughts on “Wondershare LiveBoot 2012 – utiliti penting untuk repair, recover komputer yang rosak

  1. Thanks bro..info baru ni..
    Hmmm..banyak juga fungsi dia eh..

    1. Aku pun baru jumpa…dulu shareware memang tak pandang laa…nie dia bagi free lifetime download terus…

      p/s: bila nak reg gravatar bro? haha

      1. bro eins..aku dah register gravatar, tapi anehnya kat blog ko tak kluar..kat blog fikri.my ok plak..heheh..

  2. Trimasss! Memang terbaek!

  3. Wondershare ni rajin buat giveaway. aku pun baru tgk produk ni 2,3 hari lepas. dah shareware malas dload, tiba2 ada giveaway. tq2 :biggrin:

  4. cool ni.try2…kira cam live cd cam linux erk?

    1. yep tapi instead dia guna WinPE πŸ™‚

  5. wau..tq2..menarik ni..
    cmne nk gune ni??

  6. limited punye nih….perlu download πŸ˜€
    thnks ADMIN

  7. Bro lepas sye install software ney. saye dpt error ney. nape ye?

    http://imageshack.us/photo/my-images/856/wondershareerror.png/

    1. bca bg abih dlu bro

      “Download Wondershare LiveBoot ke dalam komputer anda dan kemudian burn dalam CD atau buat Live USB”

      1. sebab da download abis la kuar error cmtu. =_=!

    2. dah downoad habis? kalo activex error tu ko kena enable activex dalam internet options…bukak kat control panel

  8. blh save kat pendrive x?

  9. blh save ke pendrive tak?

    1. save installer boleh…tapi besar gak saiz dia

  10. sorry ter send 2x
    anyway thanks eins

  11. mcm mana nk buat live USB….

    1. install dalam pendrive ko

  12. da siap donload …tp xthu ktne file tu la..

    klu ni nk pasang kt computer ke pe?

    http://www.picamatic.com/view/7767891_livecd/

    hm,,saiz sume bpe lau install lam pedrive?

    1. dalam 300MB lebih je kalo boh dalam pendrive

  13. mcm mne cre nk install ni bro..fail die pn xjmpa

    1. installer tu akan download file dia kat certain folder…ko check balik dia save dalam folder mana

  14. xjmpa la bro…ktmne ntah dia nyorok

  15. Argh…

    Aku try guna password resetter kat Windows 7 aku, terus crash. BSOD lepas loading Windows. T_T

    1. guna tool dalam wondershare nie ke?

  16. cmne nk wat live cd?
    same mcm wat live usb ke?
    ke lepas dh download software tu terus burn dalam cd je?

    1. nanti siap download dia install tu ko bleh bubuh dalam CD or USB

  17. kne bayar la bro…

    1. dah expired…rugi ko x register awal

  18. salam,
    kepada sesiapa yang mencari peniagaan dalam internet, saya jngin mengesyorkan satu kelab
    kelab ini membayar komisyen kepada anda sekiranya anda buat kerja tu
    jadi perniagaan ini langsungg tiada kaitan dengan skim piramid
    saya just nak share,
    terpulanglah kat korang menentukan yang mane baik n buruk
    sini ade lik saya bagi
    http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=rpeace06

    ingat, saya cuma mencadangkan je…
    anda yang menentukan

  19. camna nak download mende nie???

    1. dah expired…rugi terlambat tak dapat da download free

  20. thu x npe dpt msj ni???

    http://www.picamatic.com/view/7780646_cxvxvx/

    xblh nk psang dalam pndrive la…bla aku klik
    “burn USB drive now” kua cm ni

    http://www.picamatic.com/view/7780660_dghdhdfhf/

    …internet ok je…

    1. check activex control dalam internet explorer setting…set to allow…disable proxy dalam IE kalau x guna

  21. tlg bg directions bro…xjmpa la..

    1. masuk internet options dalam control panel…pastu cari bahagian active x dan enable

  22. Alamak terlambat 3 hari baru buka blog ni…Sapa yang ada lesen tu kongsi2 la…boleh tak? aku perlukan sangat software nie

    1. rugi woo terlambat…haaa…alternatifnya bleh download hiren boot cd yang free je

  23. klu dalam pndrive ade install UBUNtu xpe x
    intall lam pndrive yg sma….!!
    kapasiti 3GB je….

  24. aku pon terlambat bukak page ni gakla…dhla laptop aku slalu blue screen skang ni…tlg2..huhu

  25. blh ke x lam pndrive yg sama?

    1. backup dulu content dalam pendrive pastu baru bubuh wondershare

  26. leh minta link tak…

Tinggalkan komen anda