Posted on

Windows 8 Metro UI dan Apps (Screenshots) : Bahagian 3

windows8 000

Windows 8 Metro Start Menu.

tweet@rama>

[email protected] : Twitter apps pada Windows 8.

windows 8 weather>

App Cuaca pada Windows 8. Akan menunjukkan background yang animated seperti hujan, ribut, petir, panas dan sebagainya.

wind 8>

Socialite : App Facebook pada Windows 8. Anda boleh multitask antara Metro Apps dan desktop program.

windows8 012

Control Panel dalam versi Metro UI, sangat bergaya.

Image 009>

Salah satu games yang terdapat dalam Windows 8 Metro Start Menu, sangat comel.

windows8 010>

RSS Apps pada Windows 8.

Image 006>

Paparan Metro pada Windows Internet Explorer 10 Developer Preview.

windows8 011>

Beberapa apps pada Windows 8. Program yang baru anda install akan muncul sebagai shortcut dalam bentuk tiles.

windows8 013>

Fungsi Search dalam apps dan juga boleh multitask dengan mudah dan cepat. Sangat cool.

windows8 014>

App Piano untuk anda yang berminat main.

windows8 015>

Boleh ambil screenshot dan kongsi dengan mudah.

Selamat mencuba 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Windows 8.1 – Previu Fungsi dan Aplikasi Baru

6 thoughts on “Windows 8 Metro UI dan Apps (Screenshots) : Bahagian 3

  1. win 8 blh dual boot dgn win 7 x? kalau spec pc amd dual core 2.2ghz,grafik kad radeon x1550 series,ram 3gb,hdd ada space 100gb blh pasang x win 8 ni?

  2. bro, kalau dr dekstop – mcm mana nak akses application2 yg kita install ek.

    1. bleh guna butang search atau classic start menu

  3. macam kuciwa je kalau download awal2 ni.hehe

    1. now jadi main os aku dah…install windows live writer je cukup ntuk blogging…lebih puas kalau cuba guna sendiri berbanding baca kat blog orang lain…xnampak gambaran sebenar

      1. akan dicuba. berat sangat tu nak download, tu malas nk mencuba tu. kalau internet berdesup tak pe, ini mcm siput terpaksa la follow baca..hehe

Tinggalkan komen anda