Posted on

Windows 7 rtm build 7600

windows 7 screenshot, windows 7 wallpapers, windows 7 wallpaper, windows 7 laptop, windows 7 netbook

Antara berita paling banyak diperkatakan di internet sekarang ialah mengenai windows 7 rtm (build 7600) yang telah disebarkan di laman torrent terkenal. Windows 7 rtm yang disebarkan tersebut adalah versi Ultimate x86 (32-bit) dan Ultimate x64 (64-bit).

Sepatutnya windows 7 versi penuh akan dilancarkan pada 22 Ogos, tetapi kini telah “leaked” ke laman torrent dan beribu2 orang telah mula memuat turun iso tersebut.

Anda tidak boleh menggunakan serial key windows 7 beta dan windows 7 rc untuk mengaktifkan windows 7 final ini. Anda perlu beli windows 7 original untuk mendapat serial key yang sah bagi mengaktifkan windows ini.

Dari apa yang saya baca, anda juga boleh mengaktifkan windows 7 rtm dengan menggunakan OEM volume license key (VLK). Trick yang sama digunakan untuk mengaktifkan windows vista. Dan dengan crack ini anda mampu melepasi pemeriksaan WGA dan windows anda akan menjadi genuine.

windows 7 ultimate, windows 7 crack, windows 7 activator, windows 7 genuine

Jika anda menggunakan windows 7 rc, anda boleh upgrade kepada windows 7 rtm dengan menggunakan cara yang saya jumpa di blog windows7news. Cara2nya seperti di bawah;

1. Download iso windows 7 rtm (torrent, rapidshare, megaupload dll)

2. Extract file iso tersebut

3. Masuk folder “sources”

4. Buka “cversion.ini”

5. Tukar nombor “Minclient” daripada “7233.0” kepada “7100.0”.

6. Save file tersebut.

7. Run “setup.exe” dan terus upgrade!

windows 7 ultimate, windows 7 crack, windows 7 activator, windows 7 genuine 

Saya masih di peringkat eksperimen. Nantikan lebih banyak updates mengenai windows 7 di JomPHP. Jika ada soalan boleh tanya terus ya! InsyaAllah saya akan jawab.

 


RELATED POSTS

BACA :  Cara Install Windows 8.1 Preview + Download Link

146 thoughts on “Windows 7 rtm build 7600

  1. wah…cunnya background dlm pic ats tu. harmoni btol.menarik & tertarik la. nk try la nanti bila ade mase lapang…tq for info bro. :biggrin:
    .-= finalcross´s last blog ..Land of the rising Sun, Japan. =-.

  2. Hahaha…tu desktop aku…saja print screen untuk tunjuk sndri punya…

    memang wajib try ah bro windows 7…memang terbaik…

    1. owhhhh…ana byk suka la itu wallpaper. cantik wooo
      P/S:wat sendiri ke? huhu
      .-= finalcross´s last blog ..Land of the rising Sun, Japan. =-.

      1. Teknik photoshop nak buat aurora effect dll tu x susah…bnyka tutorial kat tenet…tapi nk buat jd cantik sgt aku x pndai sgt…

        btw aku nak share wallpaper tu kalo ko berkenan, http://mgilchuk.deviantart.com/art/Aurora-Burst-114722389

        ada beberapa color variation, mmg cantik 🙂

        1. fulamak bro…ko mmg ensem la. hahaha
          TQ very much bg link ats tu. :biggrin:
          .-= finalcross´s last blog ..Land of the rising Sun, Japan. =-.

  3. wah. aku pun baru baca-baca kat blog lain. tak mampu nak torrent ar. Huhu. erm. Boleh tlg burnkan tuk aku satu copy tak? please. hehe.
    .-= aman´s last blog ..Kerjasama 10 Tahun Yahoo-Microsoft Di Umumkan =-.

    1. Burn tu boleh…tp leceh nk post2 plak…
      kalau mls nk torrent or rapidshare boleh tunggu kuar dvd cetak kat kedai :devil:

  4. Smooth tak?….byk mkn memory or lbh ringan dr vista?…aku dah lame donlod 7 rc dulu tp x smpt lg nak format pki rc tu….tup2 dah kantoi yg final punye he2
    .-= abcdef´s last blog ..Journey to Kg Gelam =-.

    1. Windows 7 memang laju dan jauh lebih ringan dari vista…ko tengok screenshot windows 7 laptop aku yg first picture tu…

      ram usage selepas aku enable mcm2 program, aero dll cuma makan 50% daripada 2gig ram laptop aku….kalau ko ada ram lebih dari 2gig mmg dah lebih dari ckup…

      tp biasa la…nak lagi power boleh psg ram 4gig, 8gig, 16gig…hahaha

  5. aku baru je install win 7…

    mmng lagi ok dr vista…

    tp, evaluation copy la…

    mana nak cari crack ?

    jomphp ada x ?

    1. Windows 7 final or windows 7 rc?
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

      1. Windows 7 rc.

        1. Windows 7 RC serials key

          MVBCQ-B3VPW-CT369-VM9TB-YFGBP
          MM7DF-G8XWM-J2VRG-4M3C4-GR27X
          KGMPT-GQ6XF-DM3VM-HW6PR-DX9G8
          MVBCQ-B3VPW-CT369-VM9TB-YFGBP
          KBHBX-GP9P3-KH4H4-HKJP4-9VYKQ
          BCGX7-P3XWP-PPPCV-Q2H7C-FCGFR
          RGQ3V-MCMTC-6HP8R-98CDK-VP3FM
          Q3VMJ-TMJ3M-99RF9-CVPJ3-Q7VF3
          6JQ32-Y9CGY-3Y986-HDQKT-BPFPG
          P72QK-2Y3B8-YDHDV-29DQB-QKWWM
          6F4BB-YCB3T-WK763-3P6YJ-BVH24
          9JBBV-7Q7P7-CTDB7-KYBKG-X8HHC
          C43GM-DWWV8-V6MGY-G834Y-Y8QH3
          GPRG6-H3WBB-WJK6G-XX2C7-QGWQ9
          MT39G-9HYXX-J3V3Q-RPXJB-RQ6D7
          MVYTY-QP8R7-6G6WG-87MGT-CRH2P

          Windows akan jd genuine, so boleh update melalui Windows Update…cuma windows 7 rc akan expired tgh tahun depan
          .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  6. nice la cara leh upgrade tu..tapi tak try la lagi..sbb dah pakai dah windows 7 rtm ni dan leh dah pki cam bese..bukan trail..tak tau cara ni bleh lagi ker tak..aku pakai Windows.7.Activation.Tool.Kit.BETA.1.8-Orbit30
    mmg leh register..tak tau skg korang bleh tak pakai bende nih..sbb aku dah berjaya..hu3..dah ade 3 tester berjaya register on9
    .-= Roslan Nazri´s last blog ..UPM Pun Dilanda H1N1 a.k.a Paksa Pulang Semua Student =-.

    1. Activation tool ntuk windows 7 beta/rc most probably tak jadi kalo gna di windows 7 rtm…tp x sure la mgkin boleh jadi gak…

      mesti pening kepala orang2 microsoft windows 7 blom release lg orang dah cracked…
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  7. Windows 7 ni kalau program software game etc dari Win lama (xp,vista) boleh tak run..isu compatibility camner? :biggrin:
    .-= enkha´s last blog ..Teknik Jualan Ebay Minggu 2 =-.

    1. boleh je.setakat ni semua software aku guna leh run.

      1. NI yang buat bersemangat nk cuba Win7 ni..hehe.
        .-= enkha´s last blog ..Teknik Jualan Ebay Minggu 2 =-.

      2. ada jugak yg x boleh run….

        mcm adobe cs3…

        1. Pakai adobe cs4 terus la bro…haha
          .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

        2. aku bleh je install CS3..
          xde masalah..
          .-= Anarm´s last blog ..Anarm dan Windows 7 =-.

  8. aku pakai p4 lagi..ram 1gb je..graphic nvidia nx8600gts.. bole masuk x win7 ne?

    1. Harus boleh bro…cuma ram upgrade la at least 2gig atau lebih baru makin best guna seven…

      even laptop cikai celeron/intel chipset pun boleh :biggrin:
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  9. erm… aku ada 2 pc nak pakai win 7 ni… aku ingat nak pakai RC, tapi bila tgk ko ckp ttg rtm, aku nak pakai yg ni lak.. erm kalo aku donlod torrent yg rtm ni kan tros leh guna ke tanpa ubah ape2 fail dlm tu? kalo intel celeron n ram 2GB ko ase sapot tak?
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Lagi² Mp3 Dari Kill-Vearn =-.

    1. Seelok2nya pkai dual core proc…tp celeron ngan 2gig ram sepatutnya boleh dah kot 🙂
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  10. Wah! Mengujakan dapat tips ni Eins! Very nice sharing 🙂 Kena torent la jawabnya ni hehe :devil:
    .-= annamir´s last blog ..KLCC From My Lens =-.

  11. still tengah download dari torrent . >.<
    .-= oDiN´s last blog ..FTMK Software Engineering Seminar 2009 =-.

  12. dah install RC kat dua laptop… hasil amat memuaskan.. tapi ada watermark ar.. erm RTM nya takde watermark kan? ko da try ke eins upgrade dari RC ke RTM mcm ko tulis atas tuh? kalo berjaya aku pon nak wat… tapi nak cracked RTM mcm ne eh… waiting next entry!
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Lagi² Mp3 Dari Kill-Vearn =-.

    1. Aku tak try lg upgrade dari rc ke rtm gna cara tu…tapi most people kata cara tu berjaya lah…

      kalau xnak ikut cara tu kena tunggu m$oft release windows 7 upgrade disc lah…

      ok, guna software ni ntuk buang watermark evaluation…windows 7 rc, vista dll smua boleh pkai

      http://www.mediafire.com/download.php?qndz2zhrymm
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  13. @Kill-Vearn: Watermark semua edisi buleh remove! Mail me kalau nak s/w dia 😉

    Dah siap torent smlm, kejap lagi nak try update cara yg Eins kasi tu 🙂 Yay!!
    .-= annamir™´s last blog ..KLCC From My Lens =-.

  14. Lupa nak tanya, selepas step #7 kat atas, camana dgn activation dia? Kena masuk key baru ke? Atau mmg dia akan upgrade bersih tanpa perlu masukkan key atau lakukan proses activation?
    Thanks in advance 🙂
    .-= annamir™´s last blog ..KLCC From My Lens =-.

  15. teruja.. tapi masih blur nak mencari sumber utk didownload
    .-= luthtextile´s last blog ..The Taking of Pelham 1 2 3 =-.

    1. Cari kat piratebay, keyword windows 7 rtm build 7600…seeders tgh ramai skarang aku download mmg 150++ kbps
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  16. Thanks Eins for the link…
    tapi saya dah pun upgrade tadi, skrg dia mintak key la pulops! Uhuu, dok tgh cari, ada jumpa tadi, tapi x valid la pulak 🙁
    .-= annamir´s last blog ..KLCC From My Lens =-.

    1. hoho amacam bro? dah leh upgrade ke dari RC ke RTM guna langkah kat atas? kalo leh aku nak buat neh… kalo takleh aku install fresh RTM aje la… ades menci tol nak format2 neh… RTM pon tak abes download agi!
      .-= Kill-Vearn´s last blog ..Lagi² Mp3 Dari Kill-Vearn =-.

      1. kat komen bwh aku bg link crack ntuk windows 7 rtm…memang jd upgrade dari rc ke rtm guna trick kat atas
        .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

    2. win7 RTM xpkai key..
      guna activator..
      .-= Anarm´s last blog ..Anarm dan Windows 7 =-.

  17. wargh! menariknya!

    ada masa kena cuba jugak nih :cheerful:
    .-= alone´s last blog ..“I’m Sorry, My Dear” =-.

  18. @Kill-Vearn: Ahaa, dah berjaya dgn jayanya upgrade guna cara kat atas :devil: Cuma saya td kena restart pc dulu, pastu baru dia jalan dgn lancar! Tinggal tak activate je lagi =) Selamat mencuba!

  19. T’lupa, pastikan ada key dia!
    .-= annamir´s last blog ..Eighteenth Convocation Ceremony Darul Quran – Cover Book =-.

    1. Dah try ke activate windows 7 rtm? Trick oem vlk yg aku ckap kat atas tu microsoft dah block

  20. RTM kuar window tuu

    maju2

    1. Haha rtm ; release to manufacturers 😉

    2. kelakar ko ni.. hahaha..
      RTM.. haha
      .-= Anarm´s last blog ..Anarm dan Windows 7 =-.

  21. Eins; Saya tak try lagi activate guna cara tu, sib baik! Tapi semalam ada jumpa satu s/w dari torent, dah try kat laptop ni (laptop ni fresh install win7 rtm), dan setakat ni bagus; “windows activated”! Cuma tak try install update je lagi…

    1. kongsi r brooo …sopware apa ko pakai..leh gak kengkawan try2 nih

  22. bro ..kenapa sya lod dari piratebay ( win7 rtm ) tu cuma 12 kb aje…saya buat silap ke….tolong bgtau sikit bole ke..tima kasih r

    1. lol 12kb je? bukan la tu…windows 7 rtm iso dia 2gig lebih…sblom download torrent tu cuba baca readers comment dlu…

  23. Ahaa, betul la 12kb Azman donlod tu, tapi tu fail format torrent dia (nama-fail.torrent) 😀
    So hang kena guna torrent client cam bitcomet, utorrent ke utk menggunakan fail 12kb tu dan dia akan donlod fail sebenar format .iso yg saiz 2gig lebih tu nanti 🙂
    .-= annamir´s last blog ..Fatamorgana! =-.

    1. Lol. file torrent rupanya…patut la 12kb…haha…aku salah faham rupanya
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  24. […] buat review baru aku yakin nak gunakannya.. Pada hari yang sama juga, JomPHP telah membuat satu artikel tentang Windows 7 RTM telah dilancarkan dan telah bocor ke laman torrent terkenal, lalu aku memuat turun dan ingin cuba […]

    1. hoho sampai pon trackback aku… aku dah cuba buat n berjaya… korang bila lagi?
      .-= Kill-Vearn´s last blog ..Upgrade Windows 7 RC to RTM =-.

      1. trackback aku pn ade la wei..
        kt bawah nuu.. heheh :tongue:
        .-= Anarm´s last blog ..Anarm dan Windows 7 =-.

  25. hehehe memang tul ..aku lod torend file..tengah lod iso nyer lak..pakai bitcomet….thank for da info :biggrin: la ni aku pakai win7 rc…besss woooo rugi sapa2 x test

  26. salam bro2 senior…
    win 7 mmg class….baguih dok ada… :biggrin:
    bru je install win7 final siap dgn activate nye sekali..
    best2 dapat original,,, :biggrin: …
    tapi..nak pakai antivirus ape bgus haaa…
    bro eins tulun la akuuhhhhhh….. :cwy:

    1. win7 final? activate? erm?? ke ko nak kate win 7 RC? antivirus avira bgus oke!
      .-= Kill-Vearn´s last blog ..Upgrade Windows 7 RC to RTM =-.

      1. Aku guna microsoft security essential dan threatfire jek ntuk windows 7 aku 😀

        1. threatfire tu bende alah ape bro?
          aku pkai avira free je kt rtm aku ni
          .-= Anarm´s last blog ..Anarm dan Windows 7 =-.

        2. Banyaknya komen ko kat cni? haha
          threatfire nie antivirus free yg ringan dan cukup bagus

  27. aku nak cube gak..tp ram aku 512 lg..tgh cari lg 512..em, rm 1G mahal sgt..aku pkai ddr333 punyer..sape2 dga pc la yg da ram ddr333 nk sedekah bg la kt aku ye huhu eins win7 ni blh x aku nk install ngan 512 ram ni.. lg satu mane nk dpt vlk tu? aku jmp 1 link satu direct tuk rtm, nt aku buat review kt blog baru aku ngeh3x laju gak r..aku dload shari je abis..itu pon line umobile x brp clear..max 60kb/sec je
    .-= TintaLuhur´s last blog ..kem Aspirasi NUSA 2009 =-.

    1. Nak pakai windows 7 kalau nak best kena guna 2gig ddr2 ram…kalau pkai less ram agak slow lah jugak…

      btw vlk key tu takleh pkai dah…bnyk lg crack yg jadi dan boleh guna ntuk activate windows…

  28. okeh eins tenqiiiuuuuu….seblom ni try pakai win7 black edition beta..cam hmpeh jek,harap cantik je tp byk software xleh install…

    win7 rtm la bro…siap activate n update sekali…. 😎 .hehehe…

  29. So far saya dah pakai windows 7 kat tiga machine…

    1: PC, asal Win7 RC, upgrade ke RTM guna cara yg Eins tulis kat atas dengan jayanya.
    Utk PC ni saya guna KAV Technical Preview for Win7 RC, lesen free 6 bulan! Tapi kalau pegi KAV punya website, dah xde dah versi ni 🙁

    2 & 3: Laptop Compaq CQ40 & Presario V3000 – Fresh install guna dvd Win7 RTM, so far semuanya ok (dan best banget!!)
    Dan utk 2 laptop ni pakai KAV 6.0 for Windows Workstations MP4 RC1. Lesen sampai 26/10/2009 je.
    .-= annamir´s last blog ..Fatamorgana! =-.

  30. Untuk aktifkan Windows 7 dapatkan 7Lo*der disini:

    http://www.humyo.com/F/867573-960664103

    😎

  31. […] mengupgrade OS mereka bertukar ke Windows 7. Antara kenalan aku yang kini menggunakan Windows 7, JomPHP, Kill-Vearn, Luth Textile, qiilans87, dan ramai lagi lah pengguna internet yang kini gila […]

    1. yeahhh.. trackback aku ade di sini.. cayalah!! :w00t:
      .-= Anarm´s last blog ..Anarm dan Windows 7 =-.

  32. win 7 rc expires on 02.03.2010..

    kalau win 7 rtm ni ade expires jugak ke ?

    1. Takde…windows 7 rtm takkan expired…sebab dia dah kira versi final…
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

      1. aku dah berjaya upgrade RC ke RTM..

        sampai terpaksa aku hack account streamyx org lain semata-mata nak download torrent ni… kih3.

        1. haha tahniah2…selamat menggunakan windows 7…
          .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  33. Salam,
    mcm ni, kalau akue dh pkai yang win 7 rtm punya,
    tp yg conversion tu still xtukar jd 7100,
    apa beza hasil output win 7 yang upgrade drp rc dengan yg rtm trus ni
    ataupun akue perlu jugak tukar conversion tu n upgrade
    fyi,win 7 yg akue dpt update online juga
    jadi perlu ke akue ubah conversion tu n upgrade lagi win 7 ni
    bleh tk bg ur view. thnx

    1. Apa masuk conversion n upgrade nie? kurang faham masalah ko?
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

      1. cmnie, kalu aku da pkai win yg rtm kan,
        so, kne tuka tak yg file conversion tu dr 72– somthin kan kepada 7100
        dlm folder source, tu yg ingin akue tau eins,
        perlu ke tukar no tu kepada 7100 n then upgrade balik win 7?
        is it necessary? jadi apa pendapat anda tntg perkara ini

        1. Tak perlu…kalau ko dah pakai windows 7 rtm aka build 7600 tak perlu tukar2 apa dah…

          yg perlu tukar source dll mcm cara aku tulis kat atas tu hanya bila kita nak upgrade windows 7 rc kepada rtm
          .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

        2. ooo, ok, thnx lotte for ur helpful comment :biggrin:

  34. tq bro eins…dengan jaya nyer da berjaya upgrate win7 rc kepada rtm..cara yg bro bg tu ..tapi cuma dia mintak activte dlam masa 30 hari…kalo aku pakai 7 loder bole ke…..tuk activte menda nih. :unsure:

    1. Cuba cari kat piratebay keyword “windows 7 activation crack” tengok yg paling bnyk seeders
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  35. ok bro eins…aku da berjaya guna beberapa sopware utk activate ni…so sekarang da jadik activate…oem..betul ke apa aku buat nih

  36. Betul dah tu Azman 😉
    .-= annamir´s last blog ..Fatamorgana! =-.

  37. yer ke..ni kira da complete la ekk…. :tongue: …

    1. mission is completed!
      congratz.. :tongue:
      .-= Anarm´s last blog ..Anarm dan Windows 7 =-.

  38. yahooo.. :biggrin: berjaya gak …tapi tu aku buat upgrate rc kepda rtm pada pc aku ( p4 ajer )….so pas ni aku nak wat fresh install kat lappy aku lak dan aku activate win7… pakai sopware yg aku gunakan tu kan…kan kan 🙂

  39. bro kalau kita x tukar no dekat minclient.ini tu pe jadi

    ek??? Kawe donlod dh version rtm tu, tapi x leh

    nak extract, katenya windows kawe x support

    UDF file… Kalau terus upgrade g2 je ok x????
    .-= matju2509´s last blog ..Laptop & Windows 7 =-.

  40. eins bg ler url nk dwload windows 7 rtm ni…ak x tau ni….nk cari kt ner n dwn
    :blink: load kt ner

    1. ko gie la download kat http://thepiratebay.org pas2 search la windows 7 rtm build 7600
      .-= matju2509´s last blog ..Windows 7 RTM =-.

  41. Kalo dari windows XP nak upgrade terus ke windows 7 rtm boleh ke? kalo boleh cmne? ade sape2 boleh beritau cmne care dya?

    1. Tak boleh upgrade terus dari xp ke seven…yg boleh upgrade terus cuma dari vista ke seven…

      tpi klo guna xp boleh transfer data…guna windows easy transfer
      .-= EiNS´s last blog ..Cara mudah mencuba WordPress di pc anda =-.

  42. kalau format terus macam mana guna RTM ni ?

    sbb kat atas ni tutorial upgrade RC ke RTM.

    1. Install windows 7 rtm sama cam install windows xp/vista/7 rc…

      tutorial upgrade rc ke rtm ni sebab tak ramai tau cara dia…
      .-= EiNS´s last blog ..Reimage Pc Booster – Jadikan PC anda lebih laju daripada biasa =-.

      1. lepas tu nak activate and crack cmne ?

        1. tak boleh activated pakai activator yg ini.

          alternatif lain ?

        2. Aku biasa pkai yg tu jadi…n pkai 7loader pun boleh jugak…rajin2 try crack yg ada kat thepiratebay…

  43. eins ak nk activated windows 7 ak cam ner nk aktif..please..

  44. ak dah dwload tapi still x jadi….ak gune win 7 enterprise…same ke yang

    1. Erk…win 7 enteprise? Aku guna windows 7 ultimate dan boleh activate guna activator tu…

  45. continue-yang ko tlis 2….ak ad 2 ari lagi kn actif…

    1. Ok cuba activate yg enteprise pkai cd key http://nfo.rlslog.net/view/2496

  46. aku lani tgh download win 7 ultimate AIO activated 3GB lebih.. hoho pastu nak try la install fresh copy tgk mcm ne.. respon ramai kate berhasil n best..
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..New Update For Windows 7 RTM Available Here! =-.

    1. Ok, nanti buat review…kalo best aku download gak nanti 😎
      .-= EiNS´s last blog ..Kempen I Love Malaysia – Menangi Iphone 3GS dan WD Hard Disk =-.

  47. akhirnya ak berjaya actif win 7 gune 7lod……….tq korang semua..tq cast bg link….sia ad ikon genius lagi kt tepi 2…huhu…tapi kalu update die x detect ke win 7 copy ni….

  48. Uhh! Ada probelm ngan activation pulaklah!!
    Sebelum ni okay je… sekarang dah siap ada tulis windows tak genuine!! Mcm2 activator dah terai, termasuk yg tgh ramai seeders kat mininova tu, still tak jadik! Semua link kat atas dah try, still the same T_T

  49. @Todox09: Hang guna 7lod tu donlod dari mana?

  50. TrimaKasih Todox09, saya akan cuba =)
    .-= annamir´s last blog ..Sekuntum Untukmu =-.

  51. @Todox09: Sedihnya T_T pun tak jadi jugak nih…
    .-= annamir´s last blog ..SALAM RAMADHAN for all my muslim friends =) =-.

  52. nape x jadi ak bt jadi…try lagi

  53. Sapa2 nak download windows 7 atau ada masalah crack/activate boleh tengok cni; full guide

    http://tr.im/sevenrtm
    .-= EiNS´s last blog ..Salam Ramadhan dan selamat berpuasa! =-.

  54. Finally… jenuh mencari, baru jumpa yg betul2 buleh activatekan saya punya version! Siapa nak saya dah upload kat sini: ftp://ftp.tm.net.my/incoming/tapakkakiku/windows7loader-23.08.2009.rar
    @EiNS: Wah, best link tu 😀
    .-= annamir´s last blog ..SALAM RAMADHAN for all my muslim friends =) =-.

    1. Nak best lagi cari windows 7 toolkit, memang best gila bnyk option nak tweak n optimize…siap ada activation skali…

      orbit30 memang genius hacker

      http://keznews.com/6011_Windows_7_Activation_Tool_Kit_BETA_1_8
      .-= EiNS´s last blog ..Salam Ramadhan dan selamat berpuasa! =-.

      1. salam eins… lepas upgrade mcm yg eins ajar tue, kena activate pakai yg win 7 toolkit tue ek..

    2. bro annamir :blush: …loder yg bro gg tu nak klik yg mana
      nak open as admin ke…

  55. Haa, buleh jadikan koleksi lagi ni 🙂

  56. Salam, Rakan saya menggnakan desktop dgn spec seperti berikut
    Prosessor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.0GHz 2.00GHz Memory: 2.0GB
    System Type: 32 bit Oprating system
    Display: Intel(R) 82945G Express Chipset Family
    Approx. Total memory: 224 MB
    Current Display Mode: 1152 x 864 (32 bit) (60Hz)

    Apabila format dan install win 7, waktu nak complete pc restart pastu kuar skrin hitam dan msj warning over frequency. masa tu x siap instal lagi.

    Apa punca jadi begitu dan bagaiman nak settle masalah ni.
    Terima kasih….

    1. Masalah hardware…atau monitor mungkin…
      cuba tukar monitor…atau start windows dengan resolution 800×600 misalnya

  57. Salam..nak tnya mcmana nk start windows dgn resolution 800×600 atau sebagainya sedangkan windows 7 sy belum complete lagi install..masa load windows skren hitam kuar msj ” over frequency ” tolong bagitau k tq..

  58. bro ein..aku da brjaya wat fesh install win7 rtm ni…..dan activate pakai 7 loder…cuma nak tanya

    1. kalo da activate dia akn expire x..( activator tu bole guna smpai bila )
    2. aku dah try update manualy ( amaik kat kill vearn nyer ..tq bro ) cuma yg pleik nyer cuma dapat install 7 aje dari 8 update tu kenapa ek

    bole bg pandangan x.. tq r :ermm:

    1. Ok, spatutnya versi rtm xkan expired dah…untuk keselamatan, ko set automatic updates hanya download updates dan let me choose whether to install them or not…

      kot2 secara snyap ko terdownload windows genuine advantage nanti…tak pasal2 windows kena detect as not genuine…

      yg update tu, mungkin ada yg tak sesuai ngan version windows kot…lgpun sepatutnya updates2 tu tak direlease lagi oleh microsoft…xtau la camne orang boleh rembat dari microsoft…

      1. waaa..tima kasih r bro for da info..beguna gak nih
        ur the man :tongue:

  59. makin ramai dah komuniti windows 7.. bagus2..
    weh.. kalo terdownload yg genuine tu cmne ah?
    aku bleh lupa lak nk seting auto update tu.. demm..

  60. ley x sesape bg link nk download windows 7 rtm neh….pliz……

    1. cari la kt torrent,bnyk giler…
      .-= frezo360´s last blog ..7Tweak Pro v1.4.1 =-.

      1. nk search kt torrent tu? kat website ape?
        n ape keyword die?
        maklum lah ak buta it…huhu

  61. salam bro mana nk cri windows 7 rtm x64 ye..
    klu nk upgrade dr x36 ke x64 dia ckp xleh…tlg bg link dia blh x?

  62. salam buat semua pengguna windows 7…. buat masa ni dah masuk 2 bulan aku guna windows 7 RTM (ultimate) dengan activated pakai 7loader. So far semuanya berjalan dengan lancar. Performance memang bagus. Aku install ambil masa lam kerana aku upgrade dari Vista Ultimate jadi dengan sekali install semuanya siap tanpa perlu nak install lain2 software. Cuma aku punya norton 360 yang tak boleh berfungs 100%. Tapi masih dapat menjalankan tugasnya dgn baik. Windows 7 akan detect komputer aku tiada Antivirus…
    Yang keduanya aku mengunakan software backup utk laptop aku ni… jadi aku boleh kembali ke vista dalam tempoh 30-40 minit je dan begiu juga dari vista ke windows 7. Dan dng software ni jugak aku tak perlu risau pasal korup…. Tanpa menggunakan sebarang cd installer atau recovery cd aku boleh menukar aku punya os dalam masa yg aku sebut di atas… kalu xp 15 minit je….. Dia akan format dan insatall semula.. puasa hati betul aku pakai… ini cuma nak beritahu pasal pengalaman dan kelebihan software yg aku pakai. Sebenarnya kalu dah masuk software ni orang buta IT pun dah tak perlu nak gi kedai utk repair pc atau laptop yang ko dia punya software. Bapak virus masuk pun rasanya tak ada masalah. Selagi hard disk tak kong semuanya selamat dan boleh jugak backup kat hard disk lain. Kalu nak upgrade h/disk pun mudah.

    mudah betullllll tapi ini yang dikatakan IT xp….
    Yang baguih nye tak perlu risau pasal widdows kuruppp….. tak caye….. aku dah pakai lama dah….

    :w00t:

  63. Salam semua pengguna windows 7….!!! aku dah masuk 2 bulan pakai windows 7 Ultimate RTM yang activated pakai 7Loader. Oem Key… tapi seperti kata lanun2 tu microsoft akan block pruduk key ini jadi utk keselamatan disable kan auto update. Tapi aku masih on autoupdate kerana nak tengok kesungguhan microsoft kata nak block tu.
    Keseluruhannya windows 7 punya performance memang baik dan memuaskan…(tak boleh ampu lebih nanti Microsoft jadi lebih angkuh lagi) dan aku berpuashati dgn windows 7 ni. Cuma norton 360 ver 2.0 yg tak compatible. Aku instal dengan mengambil masa yang lama kerana upgrade dari windows vista ultimate, jadi dgn cara ni tak perlu nak format dan sibuk nak cari installer lain. Hanyasekali buat semua siap digunakan seperti sebelumnya.
    Tapi apa yg aku nak maklumkan kat sini kalu korang rasa baru nak try ke atau selamat ada baiknya korang pakai satu software backup seperti yg aku dah pakai lama ni… kerana aku boleh bertukar semula ke vista dalam masa 30-40 minit je….. dan begitu lah sebaliknya. Tanpa memerlukan sebarang cd. Sama juga kalu windows korup…. tak perlu naksusah-susah hantai kedai …org buta IT pun boleh buat. Ni asyik kena virus nak format dan mula sibuk nak cari software yang itulah…. yg inilahhhh…
    dgn ni semuanye selamat
    kalu nak tahu email ke [email protected]
    Jaminan kepada orang yg pakai….pasti kedai yg ambil upah install kurang pendapatan…macam aku yg part time rapair komputer….
    Software ni memang baguih dan pantas dalam menghadapi masalah selagi h/disk tak kong!!!
    Ini bukan bohong tapi real… kerana aku memang pakai dari dulu… sebab tu aku berani nak test mane-mane software pada laptop aku….

  64. ada window 7 x? nak download…nk format baru…coz ni da jadi lain…64bit…xbest nk bt 32bit…
    mana nk download window 7????

  65. sowi kalo soklan ni agk bodo..
    nk tnya kalo nk seacrh iso window 7 tu kena taip apa?

  66. saya nak tahu…apa maksud RC? APa maksud RTM?
    dan sekarang saya guna window 7 Beta Edition lagi….
    saya tak tahu macam mana nak tukar ke RC…dan Macam mana nak tukar RTM? Beta leh ke tukar terus ke RTM? leh bagi tutorial step by step macam mana nak tukar ke RC and Ke RTM?

  67. salam,..nak tanya la..nape bila saya nk format baru…nak format install window 7…bila da settle kn…nak on…die asyik restart jer..nk setting ape tu?
    xleh log in lak tu…
    asyik restart benda yg same..

    1. Ko eject dvd windows 7 tuh…atau tukar boot drive priority…bagi hard disk dok atas sekali…
      kalau tak sampai mati pun dia dok restart benda sama…

      1. cam ner nk tukar boot drive pririty …hard disk dok ats sekali..
        bg step..

  68. eins minx tolong aku punyer windows 7 dah activate and dah lepas wga validation but ade problem cube ko bukak link ni http://farm5.static.flickr.com/4017/4215745124_f1e335eb6d_o.jpg and tengok gambar problem aku tu..

  69. pe sbnr nye rc ngn rtm 2??

    1. Rc, release candidate…versi sblom jual kat kedai…
      rtm; release to manufacture, versi ntuk kepada vendor komputer
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  70. EiNS´s nak mintak tlong bg link untuk aktif kan windows 7…http://www.mediafire.com/?dmq2wyyzmit link nie xley pkai la…mintak tlong sangat kat saudara :dizzy: :dizzy: :dizzy:

    1. Tengok post pasal atasi genuine windows…ada link kat bhgian komen

  71. slm…mcm mna nk tukar crak key kpada orginal key???kwn sy ada bt..x tw dia guna software apa.

    1. Xyah guna apa2 key…just crack pakai removewat or chewwga
      .-= EiNS´s last blog ..WordPress 3.0 bakal memperkenalkan tema baru “Twenty Ten” =-.

  72. […] anda telah membaca entri Ulasan mengenai Windows 7 RC dan Windows 7 RTM build 7600 terlebih dahulu […]

Tinggalkan komen anda