Posted on

Windows 7 Folder Background Changer

windows 7 folder background changerTukar background dalam folder atau pendrive anda menggunakan Windows 7 Folder Background Changer. Utiliti ini boleh digunakan untuk Windows 7/Vista sahaja, manakala pengguna XP boleh cuba perisian Windowpaperxp.

Download Windows 7 Folder Background Changer. (windows 7/vista)

Download Windowpaperxp. (windows xp sahaja)

Kalau dah set background tapi tak muncul kat folder, anda boleh cuba terminate explorer.exe kemudian run balik explorer.exe. Ataupun cuba logoff/restart/shutdown dulu kemudian baru check balik folder itu.

Selamat mencuba! 😀


RELATED POSTS

BACA :  KaKa Folder Protector – Perisian percuma untuk lock folder dalam pendrive

15 thoughts on “Windows 7 Folder Background Changer

  1. wah.info yg sgt bagus.tq bro!

  2. hehe.. menarik..
    thanks..
    .-= menteil´s last blog ..Kenangan Berniaga di Bazaar Ramadhan =-.

  3. sungguh best. thanks 4 sharing. 😉

  4. Salam

    Sy dah run as admin dan ttpkan Folder Location.tp tiada paparan utk memilih background image.

    Harap dapat membantu.Good info anyway.

    1. Tekan pada butang change background image dan pilih mana2 image yg nak…eloknya image tu width/height lebih kurang wallpaper punya…

      dah test kat beberapa komputer, gerenti 100% menjadi…

  5. dulu kat laptop lama dah pakai yg windowpaperxp tu..emm adakah perlu dnld untuk window 7 ni..haha.. :pinch:
    .-= din´s last blog ..Kemuncak Adrenalin =-.

  6. Best ni 😉
    .-= Annamir´s last blog ..Aus on 3D =-.

  7. I just bought my new laptop which comes with Window 7. Your tips is useful to me. Thanks you.

  8. hi..sy da set image for folder tapi image tersebut tidak kelihatan…blh nk tau knp?
    sy pkai wndows 7 ultimate

  9. hi..sy da set image for folder tapi image tersebut tidak kelihatan…blh nk tau knp?
    sy pkai wndows 7 ultimate

    1. Terminate dulu explorer.exe, pastu guna task manager, kat run type “explorer.exe”

      cuba navigate balik folder tuh…xpun just apply kat mana2 folder pastu restart
      .-= EiNS´s last blog ..Windows Live Essential Wave 4 Beta =-.

  10. ola…saya dah install, dah pilih gambar yg sesuai tapi bila nak apply, button apply tiada disitu. mcm mana tu?

    1. Xde butang apply..just change background, pilih gambar je…pastu buat camni;

      Terminate dulu explorer.exe, pastu guna task manager, kat run type “explorer.exe”

      cuba navigate balik folder tuh…xpun just apply kat mana2 folder pastu restart
      .-= EiNS´s last blog ..Windows Live Essential Wave 4 Beta =-.

  11. huhu~
    tak jadi ponn…

  12. Boleh tumpang tanya? Bagaimana Hendak Menukar Saiz Gambar kerana Ia menjadi kerana tidak cukup besar

Tinggalkan komen anda