Posted on

Web untuk baca manga online

Saya memang seorang penggemar manga jepun semenjak darjah 2 lagi.Antara manga kegemaran pada zaman tersebut ialah Dragon Ball,Dragon Quest dan Yuyu Hakusho.Ketika itu setiap hari saya akan menabung demi membeli mangaΒ² kegemaran pada setiap hujung bulan πŸ˜€

Sekarang zaman berubah.Saya tidak lagi membeli manga jepun.Hampir kesemua manga yang saya gemari boleh didownload / dibaca secara online.Oleh itu dalam post ini saya ingin berkongsi 2 website yg saya sering kunjungi untuk baca manga online (baca komik jepun online).

1.OneManga.com

Mengandungi hampir kesemua manga yang popular dan boleh dibaca secara online.OneManga juga merupakan antara website yang paling dikunjungi rakyat malaysia.

Antara manga popular:

1.Naruto

2.Bleach

3.One Piece

4.D Gray Man

5.Eye Shield 21

Link OneManga.com : http://www.onemanga.com/

2.Manga.GamesTotal.com (Recommended)

Alternatif kepada OneManga.com.

Mengandungi koleksi manga yang tak kurang hebatnya berbanding OneManga dan mempunyai loading yang lebih cepat berbanding OneManga.

Setiap halaman mempunyai 6 mukasurat manga berbanding 1 mukasurat diOneManga.

Manga.GamesTotal merupakan pilihan saya untuk membaca manga online.

Link Manga.GamesTotal.com : http://manga.gamestotal.com/en/manga/new_manga/


RELATED POSTS

BACA :  Dropbox dan Xmarks – Sayangilah hasil kerja anda dengan backup online

29 thoughts on “Web untuk baca manga online

  1. minat gak ko dgn komik jepun yer…
    aku dulu2 minat la, cam dragon ball… tp skg cam mls cket… adik aku je rajin lawat onemanga.com ni..

  2. hehe..mmg minat gila la..skrg ni aku layan one piece,naruto, d grayman dan eye shield 21 lak (H)

  3. aku pown suke anime!! jepon mmg besh….kawaii huhu

  4. haha kalo naruto, one piece ngan es21 tu mmg confirm la…tunggu tiap2 minggu kuar..

    cuma bleach je aku kurang baca…baca pun kadang2 je..

  5. lagi satu website yg hg lupa http://www.stoptazmo.com….yg mana manga licensed yg dah stop kat onemanga ada kat situ…bakuman dah masuk senarai manga kesukaan ku

    kaizer_xΒ΄s last blog post..Kenduri + BBQ Night

  6. erk…bukan lupa..stoptazmo kan khas untuk download je..post kt atas tu khas untuk baca online je..untuk download bakal menyusul kemudian (L)

  7. stoptazmo dah blh baca manga online rupanya (I)

  8. oo aku pun baru tau stoptazmo leh baca manga online gak…

    edit la wei gitu gak πŸ˜‰

    1. anime ape ko pkai gmbr 2

  9. aku pon sllu bce manga kt onemanga. ni bru dpt taw de mangatotal. huhu. page die pon byk lg dri onemanga. tQ2.

    to-Love ru best!
    kawaaiii~~~ ^^

  10. tp, dragonball sumer cite die mse kecik….. xde mse goku da besar ke?? rindu seyh….

  11. kl dragon ball, aku amik kat sini : gotlurk.net
    semua jilid ada πŸ™‚

  12. gmbar ape ko pkai eins

    1. haru glory, rave?

      nape?

  13. u try this already ? ton of mangas here ! http://www.read-fun-manga.com/

    πŸ˜‰

  14. layan manga pun ok gak ni..hehe

  15. ada tak laman website manga versi mlayu….

  16. mangavolume pon best gak..aku lyan naruto, one piece, bleach, gantz n bla3..byk g tue..hehe
    .-= arrizz´s last blog ..Perlukah aku ada akaun Twitter? Ya, aku perlu! =-.

  17. aku sdg cari cari komik yg aku baca masa kecik2 lu..aku minat giler kat komik tu…tapi aku dah lupa tajuk dia…klu xsilap aku..ada rock n roll la…tapi aku dah lupa..dia ada 2 @ 3 edisi…camne aku nak cari komik tu… :dizzy: sape leh bgtau aku…

    1. April5616 : Sye pon prnah bace buku tu tahun lepas,,best gak..kwn kkak sye pnyer
      skrang ni kalo cri x tau ar ade agi ke x?

  18. tukar link/ banner ku yah sob…kalo sudah dipasang konfirmasi ke blog aku nanti tak pasang…
    maaf kalo salah tempat

  19. komik jepun yang romantik2 ade x??

  20. … [Trackback]…

    […] Read More here: jomphp.com/web-untuk-baca-manga-online.html […]…

Tinggalkan komen anda