Posted on

uTorrent 3.0 lebih laju dan canggih dengan fungsi Apps

utorrent 3.0 alpha

Torrent client kegemaran saya sejak zaman awal2 kemunculan torrent lagi ialah uTorrent. Sekarang dah masuk versi 3.0 (alpha) dan nampaknya utorrent versi terbaru lebih bagus dan mantap.

Selain daripada fungsi download torrent, pengguna juga boleh menggunakan “Apps” di dalam uTorrent itu sendiri. Dan satu lagi fungsi cool ialah share mana-mana file dalam komputer anda kepada rakan dengan senang dengan adanya fungsi “drop files to share”.

Download uTorrent 3.0 alpha

Download from Softpedia

Tips meningkatkan kelajuan uTorrent

– Set upload/download kepada 0 (unlimited)

– Number of connections : 500

– Maximum connected peers kepada 70

– Protocol encryption : Forced

Apps pada uTorrent

utorrent apps

uTorrent 3.0 alpha mempunyai fungsi Apps, iaitu membenarkan anda memasang add-ons di dalam uTorrent. Ada berbelas2 apps yang boleh digunakan. Contohnya skin app membolehkan anda menukar skin default pada uTorrent.

Drop files to shares

drop files to share utorrent

Ok fungsi ini sangat cool dan senang, anda boleh share segala jenis file dengan mudah menggunakan uTorrent. Hanya perlu drag and drop file tersebut ke dalam utorrent dan satu link akan di-generate untuk anda share dengan rakan2.


Mungkin ada antara anda kaki download dari file hosting dan torrentflux serta rapidleech etc. Bagi saya, yang mana rasa mudah dan selesa guna itu dah cukup tak perlu jadi fanboy sangat ya.

Selamat mencuba!

Btw maaf sebab jarang update…sbb utama tak ada idea. Yang mana ada banyak idea tu tolong kongsi di https://jomphp.com/fb ya!


RELATED POSTS

BACA :  Membuat rangkaian (networking) untuk Wireless Broadband

17 thoughts on “uTorrent 3.0 lebih laju dan canggih dengan fungsi Apps

  1. menarik ni
    wajib cuba downlaod
    terima kasih gak untuk tips meningkatkan kelajuan uTorrent tu

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Readzal Hardi and Iskandar Ali, jomphp.com. jomphp.com said: uTorrent 3.0 lebih laju dan canggih dengan fungsi Apps http://goo.gl/fb/Fgpkw #jomphp […]

  3. huh! x pernah cube torrent nie, macam best lak..

  4. internet speed eaterrrr!! hahaha

  5. torrent ni akan jadikan internet slow ke?

    contoh dalam 1 rumah, kalo ada sorg dlod torrent, connection laptop lain akan terjejas ke??

    dan 1 lagi, kalo pakai setting mcam kat atas tu ok ke untuk laptop spec standard tahun 2007?
    mne la tau cepat panas ke…

    terima kasih :alien:

    1. Yup…sorang guna torrent orang lain habis jadi slow…

      so, guna la torrent bila time orang xde or tgh2 mlm…

  6. aku still guna yg 1.8…
    gila lama punyer

  7. bro…
    bg tips utk gune torrent 3.0 alpha ke dgn apps yg best digunakan… :sideways:

    1. Apps aku sndiri tak try smua…ko try sndiri aaa…hahaha

  8. bro….asal ek setiap kali aku nk open uTorrent 3.0 kuar statement “uTorrent has stopped working”…kat bawah tu soh “close program” trus….asal ek?????…aku pakai win 7 64bit…tlong aku bro…

  9. bro….cmne dgn soalan aku bro?????..hrap dpat jwapan dgn segera…please3…. 🙁

  10. miqdad: utorrent 3.0 ni msih dalam tahap alpha, so klau jdi problem cm2 kt win7 64bit kira normal la. Software 2 x complete lg. Tggu stable release dulu, baru try guna.

    1. rasanya dah kuar utorrent 3.0 full version…artikel nie dah lama ditulis masa versi alpha lg

  11. hai,,sy lily …sy pertama kali join ,awk bosan,boring…atau ada masalah..
    jgn risau kita boleh kongsi….dlm hidup kita perlu teman ….yg blh kongsi
    pendapat atau apapn.sy sudi mdgr

    1. hai…terima kasih 🙂

  12. dah try 3.0, tp die xsatrt download.. apehal tah.. malas nak godek.. saje pakai 2.2.1 pon okey, full download speed.. hehe

Tinggalkan komen anda