Posted on

USB Safely Remove – eject pendrive dan usb device dengan senang

Usb safely remove | JomPHP

Proses eject pendrive/removable dalam windows sangat leceh, terutamanya dalam windows xp. Jika mempunyai beberapa usb drive dicucuk sekaligus pasti ianya menimbulkan kekeliruan kerana ia tidak menunjukkan volume name dan hanya drive name.

USB Safely Remove ialah software khusus untuk memudahkan proses eject pendrive dan segala jenis usb drive. Dengan pelbagai fungsi contohnya mampu menunjukkan volume name, penggunaan hotkey (Win + S) serta penggunaan memory yang rendah menjadikan software ini wajib diinstall di mana2 komputer menggunakan Windows.

Software ini adalah shareware, tetapi anda boleh mendapatkan promosi percuma di web ini.

Safelyremove.com giveaways

Promosi ini hanya berlangsung selama 3 hari. Oleh ini saya sarankan anda semua segera mengisi form untuk meminta serial key di laman web tersebut. Isi seperti dalam gambar di bawah.

usb safely remove

Setelah mendapat serial key dalam email anda, anda boleh download, kemudian install software usb safely remove.

USB safely remove download link

Saya juga telah request extra serial key untuk pembaca JomPHP semua. Anda boleh gunakan serial key ini jika mahu;

SERIAL KEY REMOVED

Selamat mencuba.


RELATED POSTS

BACA :  Tutorial : Membuat Transparent Logo, Banner dan Signature Menggunakan Photoshop

28 thoughts on “USB Safely Remove – eject pendrive dan usb device dengan senang

  1. wah…TQ bro. bkn sng nk dpt freebies ni. Licensed software cool!
    .-= finalcross´s last blog ..Karnival Orkid & Bonsai Antarabangsa,Danga Bay Johor Bahru. =-.

  2. haah la..TQ2!!
    .-= misseda´s last blog ..eiy-Da~alamak ai.. =-.

  3. Cuba2 la usha bahagian option software tu…ada benda yg boleh ejas lg… 🙂

  4. USB Disk Ejector dh cukup kot bg aku..
    lgpon aku jarang cucuk2 pendrive.. huhuu :tongue:
    .-= Anarm´s last blog ..Sahaja aku puasa pada bulan Ramadhan =-.

  5. sama mcm anarm.. sejibik aku guna menda tuh.. hehe.. takpe, menda ni leh buat bekap..
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Survey: Negaraku Blogger Gathering =-.

  6. semoga aku tidak confuse lagi… 🙂

  7. waaa.,.,.,menarik nih,,..,~
    thanxs bro,..,.,~ :biggrin:

  8. Great sharing again =)

  9. software yg menarik…tapi aku tak pernah eject dulu pendrive aku.smpi skang sume pendrive aku ok saje..tap aku pastikan lampu tak berkelip sebelum cabut.
    .-= muhian´s last blog ..more shopping loot coming today..will upload.wait ya =-.

    1. Guna software ini senang bro…tekan hotkey je…better way la nak eject pendrive
      .-= EiNS´s last blog ..Salam Ramadhan dan selamat berpuasa! =-.

  10. aku dah lama guna usb disk ejector…guna tu lagi bagus dan smart skit ikon dia…korang search usb disk ejector..aku pun lupe aku amek katne

    1. Dah ada artikel pasal usb disk ejector, malangnya aku lg suka guna usb safely remove :cheerful:

      https://jomphp.com/remove-usb-drive-secara-mudah-dengan-usb-disc-ejector.html
      .-= EiNS´s last blog ..Salam Ramadhan dan selamat berpuasa! =-.

  11. Assalamualaikum..

    Nak tanya yang pakar IT ni, sebab saya ni memang kurang panda dalam bab internet ni..

    Sekarang saya guna broadband, tetapi saya plan nak langgan Streamix TM net suatu hari nanti..

    Saya takde PC, saya ada laptop je…bolehkah saya gunakan laptop saya tu untuk langgan/connect dengan Streamix (menggantikan fungsi PC)..

    Ada apa-apa tools lain ke yang diperlukan untuk laptop saya tu ?

    Sory, persoalan menyimpang sikit…

    Tumpang tanya ye…

    1. Wsalam…

      streamyx boleh digunakan untuk pc dan juga laptop…asalkan ada port network dan adapter wireless…

      nak amek streamyx amek yg ada free wifi router tu la…boleh buat jd wifi…

      ataupun consider amek wimax kalo area kamu ada coverage
      .-= EiNS´s last blog .. =-.

  12. kawe tgh donlod lowni…

    td bro….

    key dio leh request dale 12 jam je lagi

    cepat cepat cepat :devil: :dizzy:
    .-= matju2509´s last blog ..Junior & Senior =-.

  13. Hello EiNS,

    Would like to notify you that it is illeagal to share your license key with anyone! Because the given license is personal and can be used only by one person.

    Please remove it from your web-site.

    Igor Tkachenko,
    Crystal Rich Ltd CEO.

  14. aku kalau kadang-kadang tak boleh gak nak remove USB
    terus aja aku cabut
    .-= KampungBoy´s last blog ..Kehebatan Buat Duit Dengan Pelaburan Emas =-.

  15. salam, aku dah request..tp xdapat gak id tu..xtau la smd aku terdelete ke ape dlm mail box aku..eins..mintak emailkan serial key tu..eh jap, aku cube dah gune serial key tu, rase mcm x jadi..ade x crack version hehehehe
    .-= Ibnu Walidain´s last blog ..Kartika+ Arak + Sebat + Pemimpin =-.

    1. Ok aku dah send activation code kat email ko…check arr

  16. bro ley tlong antar key dy x?sbbpromotion dah abih :ninja:

    1. Nanti aku rajin aku antar…
      .-= EiNS´s last blog ..Asrama V pelajar farmasi dimasuki pencuri!!! =-.

  17. adoooiii… dah terlepas la yer…

  18. assalamulaikumm….

    ada tak satu program yang boleh lock pendrive dari diguna oleh orang lain.

    1. Ada…nanti aku check balik tak ingat dah nama dia…
      .-= EiNS´s last blog ..Selamat bercuti dan balik kampung! =-.

  19. TOLONG…NAK SERIAL KEY ..PLEASE…HUHUHU

  20. boleh tak tolong sendkan serial key???

    1. aku pun xde…dah expired offer yg ada aritu

Tinggalkan komen anda