Posted on

Update Twitter dan Facebook dengan mudah di taskbar Windows 7

Pokki twitter apps

Pokki adalah platform web apps untuk desktop Windows anda.  Anda boleh install web apps macam Twitter dan Facebook di taskbar windows 7 dan ianya sangat cantik dan bergaya serta laju. Sebagai contoh, saya boleh tweet dengan mudah menggunakan Twitter app Pokki yang boleh diakses dari taskbar.

Untuk review penuh Pokki anda boleh lihat di http://eins.my/pokki-beautiful-web-apps-for-your-desktop/.

Facebook pokki app

Ini pula Pokki app untuk Facebook, memudahkan membaca dan mengupdate status dengan menekan pada icon Facebook di taskbar.

Selain app Twitter dan Facebook, ada juga app untuk Gmail dan RSS; anda boleh lihat di review saya http://eins.my/pokki-beautiful-web-apps-for-your-desktop/.

Selepas install Pokki, apps yang anda install akan di-pinned di taskbar bersebelahan dengan butang start menu. Web apps akan sentiasa dikemaskini dengan fungsi-fungsi terbaru dan sekiranya ada notifications baru, icon web apps akan menunjukkan jumlah notifications yang baru masuk dalam bentuk nombor.

Sekarang ini lebih mudah dan cepat nak tweet status, reply mentions, komen status rakan facebook dan menulis dan membaca email sekiranya anda menggunakan Pokki.

Download Pokki di pokki.com


RELATED POSTS

BACA :  Cara membuat multiboot usb pendrive menggunakan YUMI

8 thoughts on “Update Twitter dan Facebook dengan mudah di taskbar Windows 7

  1. menarik jugak apps ni, baru download, dalam tempoh percubaan ni..hehe

    1. try dan bagi feedback ok bro…thanks

  2. Wow, santek apps nih! 😀

  3. hi. SO nice. but apa yang lebih nice is ur theme. u guna theme and icon pack apa ye? nice gila lah!! SHARE LAH.. PLEASEEEE hehe

    1. nanti aku buat posts…

  4. Sangat berguna. thanks!

Tinggalkan komen anda