Posted on

Update pantas mengenai berita dunia IT

windows7sp1

Update pantas beberapa berita dunia IT memandangkan saya agak sibuk.


– Windows 7 Service Pack 1 bakal dilepaskan kepada umum pada 22 Februari 2011. Pengguna boleh download SP1 daripada windows update ataupun offline installer dan upgrade windows 7 sedia ada.

– Firefox 4 versi penuh bakal dilepaskan bulan Mac nanti.

– Internet Explorer 9 versi penuh akan dilancarkan pada 14 Mac 2011.

– Twitter client Ubertwitter, Twidroyd, Echofon telah disuspen oleh Twitter atas sebab law violations.

– Angry Birds akan dilancarkan di platform Windows Phone 7, versi 3D untuk Nintendo 3DS dan LG Optimus 3D

– Nokia bakal mengurangkan development platform Symbian dan MeeGo, akan menggunakan platform WP7 di masa hadapan bagi smartphone high end

– Generasi baru Macbook Pros mungkin dilancarkan pada 24 Februari.

– CEO Apple dan bapa iPhone, iPod dan iPad iaitu Steve Jobs dilaporkan kritikal. Akhbar tabloid Kosmo melaporkan hayat Steve Jobs tinggal 6 minggu lagi tapi ramai tak percaya berita ini.

– DrBook milik dRRozmey masih belum dilancarkan.

– Fanpage JomPHP (link: https://jomphp.com/fb) sudah mencecah peminat seramai 4.3k dan perbincangan IT semakin hangat di sana.

p/s: Is the last one even worth a news? 😛


RELATED POSTS

BACA :  Cara mudah mencuba tema untuk blog wordpress

7 thoughts on “Update pantas mengenai berita dunia IT

  1. UberTwitter da tak wujud,diganti UberSocial. Ape da diorg kene gantung sebab tipu dgn manipulasi tweet lebih 140 aksara utk tujuan iklan/bisnes je. Damn! pdn muke.

    1. oo sebab tu ke diorang kena suspend? ubersocial best ke? aku try ubertwitter iphone dlu mmg suck ass

  2. drbook tu bukan milik dr rozmey..org laen yg bt..harap maklum~ huhu

    1. tp still dr rozmey sndiri penah ckp nak release drbook dia punya bhai

  3. kah3.xleh blah tol..nape drbook dr rozmey ada sekali

  4. berita pantas dan hangat….

  5. Haha, apa khbar smua ? ?fwen

Tinggalkan komen anda