Posted on

Tutorial Menggunakan uTorrent Remote

utorrent remote

uTorrent Remote merupakan servis yang membolehkan torrent dimuat-turun ke komputer anda menggunakan antaramuka website. Tak perlu lagi mengadap komputer untuk download torrent, kerana uTorrent Remote boleh digunakan pada mana-mana komputer atau peranti berinternet termasuk telefon pintar dan tablet.

Contoh penggunaan : saya sedang kerja, pada waktu lunch, saya masuk uTorrent Remote dan download beberapa file torrent anime menggunakan browser smartphone…terus ke dalam komputer rumah saya. Balik kerja saja file2 tu sudah siap download. Sambil golek2 atas katil sudah boleh layan episod terbaru.

Tutorial Menggunakan uTorrent Remote

Untuk menggunakan uTorrent Remote, anda memerlukan

1. Komputer yang terpasang uTorrent

2. Sambungan internet 24/7

utorrent remote[10]

Masuk uTorrent > Preferences > Remote. Enable uTorrent Remote Access dan masukkan nama komputer serta password anda.

Untuk menggunakan uTorrent Remote, hanya perlu masuk http://remote.utorrent.com/ dan masukkan nama komputer dan password.

Pengguna Android boleh mencuba aplikasi uTorrent Remote manakala pengguna iOS boleh melayari laman web uTorrent Remote menggunakan Safari atau Chrome.

Selamat mencuba ! 🙂

p/s:  Tidak berminat download torrent di mobile device sebab bateri drain, sambungan 3g yang perlahan dan ruang storan terhad.


RELATED POSTS

BACA :  Tutorial Fresh Install & Upgrade Windows 8.1

8 thoughts on “Tutorial Menggunakan uTorrent Remote

  1. baru tahu nak guna remote torrent ni macam mana hari ni

  2. haha. layan btoom! jgk. we a have the same taste.
    btw, akuh tak layan full hd coz akan banyak makan hdd space and screen lappy akuh mner ler support 1080p lorhh.. 720p miniHD suda. ;DD

    ok ,back to topic, tak pernah pakai utorrent, belajar torrent terus pakai Tixati. reviewer kata its much better in handling torrent piece. meh, akuh pown tak paham sangat ngan konsep torrent nih lg. ffuuuu…

    1. Tulah pasal aku pun tak faham sangat dgn torrent ni sama ada dia masih jalan masa komputer off????………

      1. Kalau ko download torrent kat komputer, ko off PC, download pun stop la

        unless ko ada torrent server, server tu on 24/7 download pun sentiasa jalan

        1. ooo….cm tu pulak…kat sekolah server on 24/7 bolehlah tu kot…….????

      2. PC rumah aku pun sentiasa on…time aku download files banyak2 la…kalau xde apa nak didownload aku shut down

  3. First time dengar Tixati, nanti aku test best ke tak…trimas bro

  4. aku pun guna tixati .. notbad juga

Tinggalkan komen anda