Posted on

Tutorial memasang JellyLock pada iPhone

jelly lock iphone[10]

Jelly Lock membenarkan pengguna iOS mendapatkan fungsi seakan lockscreen pada telefon Android Jelly Bean.

Tiada lagi slide to unlock, yang sejujurnya agak bosan berbanding lockscreen pada Android, Windows Phone mahupun Blackberry 10.

jellylock iphone

Kiri : JellyLock notification, Kanan : JellyLock music control

Cara memasang Jelly Lock pada iPhone

1. Jailbreak iPhone

2. Add repo http://cydia.maxrepospace.com/maxkatzmann/

3. Install JellyLock (Beta)

4. Respring dan lockscreen anda akan bertukar kepada JellyLock.

Selamat mencuba! 🙂


RELATED POSTS

BACA :  4 Jemputan Google Music – perkhidmatan muzik awan (cloud music) terbaru daripada Google

7 thoughts on “Tutorial memasang JellyLock pada iPhone

  1. Admin, yg repo tu tmbah “slash” kt blakang. cm ni,
    http://cydia.myrepospace.com/maxkatzmann/
    if x repo jd problem ble nk add source. 😀

  2. Lepas add repo, tiba2 sume package dlm cydia hilang.. hmmmm

    1. ?? takpernah pulak terjadi sebegitu

  3. Menarik juga ni, tapi saya dah ter upgrade ke ios 6.1.3. eins ada tak cara nak downgrade balik ke 6.1.2, saya guna iphone 5.Kalau ada boleh buat satu artikel k, please

    1. iphone 5 takdapat downgrade 6.1.3 ke 6.1.2 dah bro? 🙁

  4. macam mana nak add clock n calendar macam tu?? share sikit..

Tinggalkan komen anda