Posted on

Tutorial Lengkap Cara Format Windows XP, Vista, 7, 8

Format Windows Bahasa Melayu

Kompilasi lengkap artikel cara install dan format Windows XP, Vista, 7 dan 8 yang pernah diterbitkan di laman JomPHP.

Cara install dan format Windows XP, Vista, 7 dan 8

format-windows-7

1. Cara format dan install Windows XP, Vista dan Seven. Panduan ini ditulis pada 2 tahun lepas dan secara kebetulan saya jumpa dalam folder backup dalam PC.

Download PDF Cara format dan Install Windows XP, Vista dan 7

2. Cara install Windows XP, Vista, 7 guna USB Pendrive – tutorial video

3. Cara membuat multiboot USB menggunakan YUMI

4. Official direct download Windows 7 SP1 iso daripada Microsoft

5. Download Windows 8 Developer Preview – 32 bit dan 64 bit

6. Dual boot Windows 8 dan Windows 7

7. Install Windows 8 guna USB pendrive

Dan anda juga boleh rujuk senarai perisian penting untuk pengguna Windows yang telah kami siarkan tidak lama dahulu.

8. Senarai Perisian Penting untuk Komputer Anda

Untuk mencari driver bagi laptop dan PC anda secara mudah boleh rujuk kepada artikel ini :

9. Tips download driver laptop dan PC dengan mudah


Semua maklumat dan informasi yang anda dapat dari JomPHP adalah percuma 100%. Cuma sekarang kami agak sibuk dan jarang sikit berpeluang untuk update blog.

Kalau suka artikel ini boleh share dengan rakan-rakan anda ya.


RELATED POSTS

BACA :  Windows 7 dan tips penggunaannya!

17 thoughts on “Tutorial Lengkap Cara Format Windows XP, Vista, 7, 8

  1. jaga-jaga. nanti aku download. ahahaha

  2. thanks bos! boleh dijadikan sebagai rujukan nie

  3. Thanks Sifu.Info yang sangat berguna.

  4. apa mksud dia klu laptop msih kosong?blm ada window yang diinstall lagi ker?bagaimana kita nak install?sma mcm format lptop juga ker?pas format trus install software?mcm tu ke cara dia?

    1. one, cara betulnya download dulu driver laptop anda tu dulu dan save dlm pendrive or harddisk , lepas tu baru install ISO dan windows download tool ,lepas dh settle format tu masukkan pendrive yg ada driver tu cucuk ke laptop dan install satu2 .. make sure asing2 pendrive driver dngan format tu .. klau boleh buat dua pendrive.. lagi senang

  5. macam mana nak downgrade dari win 7 kepada win XP ? saya dh check dlm properties tetapi tiada windows.old folder utk retrieve semula. Sebelum masuk win 7, asalnya sy pakai win XP tetapi disebabkan byk program yg saya backup tidak dpt main & ditambah lagi dgn driver saya tak dpt detect (grafik kad), jadi saya nak tukar semula kpd XP..pls..

  6. Terbaik!!!

  7. Terima kasih atas perkongsian ilmu – Jazakallahu khairan kasiro

    1. admin…Official direct download Windows 7 SP1 iso daripada Microsoft…This Account Has Been Suspended

  8. Os there a way to install software android 2.2 tablet pc KERNEL 2.6.32 to use a usb pendrive

  9. thanks vm bro…..ada x key win8??????????????????

    1. key original kena beli daripada Microsoft

  10. jossssss gandozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  11. Saya nak tanya..saya guna windows 8..saya ter refresh..lpas tu semua hilang contoh macam microsoft….googlechrome..mozilla..dan bnyak lagi la.mcm mana saya nak dapat balik semua tu..mohon bantu saya

    1. maksudnya terrestore balik ke asal? kalau ada restore point, cuba cari yang sebelum restore tu. kalau tak de, kena install balik la satu-satu, search “google chrome download”

  12. Artikelnya sangat membantu gan,terimakasih atas share artikelnya. saya merasa tertolong dan menambah ilmu dari postingan anda. Salam kenal dari : http://www.tokoindofurniture.com/. Artikelnya juga enak dibaca gan, salam sukses gan, sekaligus mau ijin sedot sama share artikel nya gan,,,

Tinggalkan komen anda