Posted on

Transform Windows 7 to Mac OS X Lion

mac os x lion transformation pack

Mac OS X Lion adalah sistem operasi terbaru yang bakal dikeluarkan oleh Apple tidak lama lagi. Jika anda pengguna windows 7, anda boleh dapatkan transformation pack ini.

Download Lion Skin Pack 3.0 for Seven

http://goo.gl/rUuhv

Transform 7 To Mac OS X Lion
Support:
– Windows 7
– X86(32Bit) and X64(64Bit)
– Best Work in X86(32Bit)
– All Language Versions

Programs:

– Reshacker 3.5.2.84 by Angus Johnson [link]
– Universal Theme Patcher 1.5.0.22 by deepxw [link]
– Moveex 1.0.1 by Frank P.Westlake [link]
– JPGtoBMP 1.0 by efg’s Computer Labs [link]
– Leftsider 1.0.3 by hsiw [link]
– RocketDock 1.3.5 by punk software [link]
– UberIcon 1.0.4 by punk software [link]
– VirtuaWin 4.1.0.7 by Johan Piculell [link]
– YzShadow 1.9 by M.Yamaguchi [link]

Kredit

http://hameddanger.deviantart.com


RELATED POSTS

BACA :  Vista Screensaver Dalam Windows XP

37 thoughts on “Transform Windows 7 to Mac OS X Lion

  1. win 7 starter leh guna tak?

      1. ow… baru nak try kat netbook ni..

    1. boleh pergi jahanam la blog jomphp ni…. admin die dh la asal dari kelantan.. budak kelantan ni memang lancau….. kalau ko ni ada telur ko jgn la buang komen ni la… bangang! :angry:

        1. ek eleh.buat bodo lak.aku kenal sangat ko siapa.

          tema blog dh la buruk. :p :angry:

        2. Ala, setakat masuk nak komen kat sini pakai anon wat pe? blog sendiri macam mana? entah ada blog ke tidak tu nak komen lebih2. entah2 blog sendiri pun sampah sarap je. hahaha. anon memang tak de telur. wadafak tol.

      1. Asal nk bisng kat budak kelantan. aku bkn bdk kelantan pon ok je kawan ngan diorang.. ni la contoh melayu sampah yang tak pandai berbudi dan berbahasa. Kalau hebat reveal la ko sape.

        1. budak kelantan ni teruk perangai. tu pasal kuar filem budak kelantan. x kan la admin x leh detect aku. ip aku kan ade . kate admin Jomphp ni hebat. terror komputer. WTF! :angry:

        2. Xminat nak trace…zzz
          xyah nak provoke…

  2. boleh gune kt Windows Vista x?

    1. Takboleh…upgrade la ke windows 7

  3. ada fungsi yg macam launchpad tak kat transformation pack ni?

    1. Ada orang da buat launchpad tapi belum 100% jadi…tak lama lagi ada la tu

  4. Thanks sbb sudi share link ni. Dh install buat kali ke-2 (sbb lps install 1st time..ada error ‘certain folder icon x tukar’). Simple tul. Mcm run an installer je, xyah install 1 per 1 software utk tukar theme. Bila install kali ke-2, menjadi! Explore tgk jns2 icon yg dh dtukar..jln2 sat..masuk dlm My Documents..kantoi! Ada 2-3 folder x tukar icon gak. Nk expect too perfect dr skin installer cmni xleh gak. Janji kat luar semua OK dh la. Hehe..

  5. ade cara x mcm mane nak remove leftsider.. xske ar bende 2.. lg satu removedock xleh bkak la.

  6. @amirulez, klu nk remove leftsider..kena remove dr awal2 masa install (setahu saya la) :ninja: ada options utk kita accept all features @ kita pilih utk install certain features je..

    pasal rocketdock..yup..ada masa nanti lps kita dh lama guna..rocketdock tu xnk load dr awal..mg dh setting utk enable at startup..tp jd mcm error..sampai 1 masa..icon akan tukar jd tanda soal..mayb dia gelong sbb ttiba xtau nk pilih icon apa utk load..letih btul nk pilih icon balik dr awal bila jd cmtu 🙁

  7. what’s the point of doing that?
    umpama org yg guna proton wira tpi kt bonet blkg keta tmpal ‘mitsubishi’ siap dgn logonya skli…

    1. Some people suka interface Mac OS X tapi hanya mampu menggunakan Windows OS…

  8. Pernah cube transform dulu kepada OS X tapi tak minat la theme die, aku suka pakai glass theme lagi. Pada aku nampak lagi clean je bila pakai glass theme Windows ni.

    Dan aku rasa janggal bila button close, minimize and maximize ade kat sebelah kiri. So selalu je salah arah gerakan mouse bila nak guna button tu haha.

    1. Ye theme or transformation pack secara tepatnya.

      Admin nak tanya ram pakai kuat tak pack nie? mine 4gb.

      1. takluak nya ram 4gig tuh

  9. file not found……

      1. skrg nie dh update jd versi 5.0… http://hameddanger.deviantart.com/art/Lion-Skin-Pack-5-0-212355842 admin update link…

  10. Salam…

    nk tanye…ble bukak link utk donload…

    ada kuar list2 ni….Resource Hacker
    [link]

    Universal Theme Patcher 1.5.0.22 by deepxw
    [link]

    Moveex 1.0 by Alexander Frink
    [link]

    RocketDock 1.3.5 by punk software
    [link]

    myBoard 1.1 by Yann.Alet
    [link]

    Lion Theme by bodik87
    [link]

    apple systemlogo by dafmat71
    [link]

    Lion Skin Toolbar by bigseekpro
    [link]

    yg link die bg tu utk per?? ada kene mengene ker?? or mmg dah termasuk dlm…42.5mb tu skali…??

    1. Link individual tu tool2 yang digunakan untuk function2 tambahan tranformation pack windows 7 to mac os x lion

  11. ader tutor?

    1. download, install, siap

  12. erk…..cam ne nk tau kite punye win7 dh install sp1 atau belom?

    1. gie kat start menu type winver…kalo 7600 tu takdop sp1…sp1 7601

  13. klu x de sp1 x leh ke?

    1. boleh je…tapi guna sp1 la lebih baik

Tinggalkan komen anda