Posted on

Tonton Piala Dunia 2010 online – Watch South Africa 2010 Online

watch world cup 2010 online

Tiada TV atau tiada astro tapi teringin nak tengok siaran langsung piala dunia 2010 secara online? Jom kita tengok beberapa cara yang anda boleh cuba untuk menonton live south africa world cup 2010.

1. Tonton menerusi laman web Astro. 

astro tengok bola online

Daftar dulu di website Astro: (link)

Untuk pelanggan astro dan maxis, anda berpeluang tengok semua 64 matches secara live. Untuk orang awam pula boleh tengok sebanyak 38 matches sahaja.

Kualiti video dan kelajuan agak memuaskan, jadi tak rugi kalau anda cuba.

2. Tengok secara online menggunakan StreamTorrent dan TvAnts

watch world cup 2010 online 
Masuk web MyP2P dan pilih match yang anda hendak tengok.

Lepas itu pilih link yang ada, perhatikan pada signal strength dan rating. Kalau signal strength dan rating tinggi tu bermakna kualiti stream video live tu agak bagus. Bitrate pula menunjukkan kualiti video dan kelajuan video, kalau internet slow sila pilih bitrate rendah sahaja.

Link Streamtorrent boleh dibuka dengan software streamtorrent player.

Link TVAnts boleh dibuka dengan software TVAnts player.

3. Tonton di Ustream

watch world cup 2010 online
Masuk web Ustream – Channel Africa 2010

Tengok pada senarai video perlawanan yang ada dan tekan play.

Edit: Beberapa link tambahan untuk menonton siaran langsung piala dunia 2010 secara online;

– ESPN 3 (link)

– TVU Networks (link)

– BBC Sports (link)


Senarai2 web untuk tonton piala dunia 2010 secara live di internet akan kami update di masa hadapan jika ada idea2 baru.

Selamat menonton!

kredit kepada finalcross untuk maklumat mengenai web astro.


RELATED POSTS

BACA :  Membuat short url goo.gl dengan senang

19 thoughts on “Tonton Piala Dunia 2010 online – Watch South Africa 2010 Online

  1. woahh,dengan pantas bro ko post entri ni. Dasat. Info menarik. huhu. Thanks…
    .-= finalcross´s last blog ..Animasi Kreatif Pendek Yang Menghiburkan =-.

    1. Haruslah…research jap dlm 10 min nak cari source best…at least pos aku buat tak sama cam pos orang lain tulis
      .-= EiNS´s last blog ..(Hot) 90% crazy discount on WPWebhost Freedom Plan =-.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by einztrigger, Faiz. Faiz said: RT @einztrigger: New blog post: http://tinyurl.com/2e9fyrw – Tonton Piala Dunia 2010 online – Watch South Africa 2010 Online […]

  3. terima kasih bro…
    boleh layan kat rumah sorang2..
    dah la ada kawan..
    tapi semua duk jauh2..
    sob3..
    rumah lak xda tv..
    sedih2..
    thankz very much k!
    .-= Zul´s last blog ..Malaysian Radio! V4 (Black Edition) [Software] =-.

  4. thanks info nih.. mmg terbaek lah~

    -beyta-

  5. Since ramai gak member2 aku takde tv/astro…n depends ntuk stream kat internet je…tu aku buat post nih…

    baguslah kalo boleh benefit ramai orang 😀
    .-= EiNS´s last blog ..Tonton Piala Dunia 2010 online – Watch South Africa 2010 Online =-.

  6. Nice sharing :biggrin: gud job!

  7. mana yg paling cepat / laju kat malaysia ni?
    .-= sufian´s last blog ..Cara Memasang IDE / PATA (Hard Disk) =-.

  8. bro eins, tq byk2 la posting artikel ni. puas aku cari worldcup streaming semuanya gmbr tersekat².
    aku pakai cara no.2 senang skit rasanya.
    cuma ada tak cara nak tengok tak tersekat²?
    aku selalu tengok rate 100++ tapi gmbr tak best, contoh macam aku nak tgk yg rate tinggi sikit mcm 400++ tanpa tersekat² ada tak cara??
    streamyx aku pakai hanyalah 1mbps :getlost:
    .-= syafsp´s last blog ..Watch the Webby Awards on YouTube =-.

    1. @syafsp:try web bbc online takpun astro…orang kata streaming laju n xde sekat2…aku x tgok on9 aku tengok kat astro je nie 😀

  9. tq byk2 eins, kerana post artikel ni. puas aku cari berkaitan live streaming ni. semuanya yg luar negara je.
    aku pakai streamyx 1mbps, tgk yg rate 100++ je. gambar tak clear la pulak :getlost:
    tapi bila tengok rate tinggi skit, tersekat pulak..
    aku nak tanya, ada tak cara nak tgk yg rate tggi sikit (400++) tanpa tersekat²?

  10. try yg bi skali..laju jgk web ni..
    http://atdhe.net/
    .-= din´s last blog ..10 Perkara Kena Bagitahu Pada Perempuan =-.

    1. tq byk2 la bro din.
      semalam aku tengok South Africa punya live dari website astro boleh la tengok dan aku ingatkan boleh la tengok Argentina vs Korea pula. pukul 730pm aku login website astro entah tetiba jadi hang pula.. adus! dekat 20 minit aku buntu. nasib baik la tertengok latest comment kat JOMPHP ni dari bro din kita.
      boleh juga tengok live kat tenet tanpa sekat². tqvm!

      p/s : agak2 setengah online tv kat website sekat² tu disbbkan rmi visitor ke??

  11. I should update my boyfriend about this because sometimes he would miss some World Cup matches. Thanks for sharing anyways.

  12. Prediksi saya Jerman Vs Spanyol di final
    .-= Merah Hitam´s last blog ..ArenaBettingcom dukung fair play FIFA world cup AFSEL 2010 =-.

  13. Wah recomended nih… mantap gan. tnx :biggrin:
    .-= Merah Hitam´s last blog ..ArenaBettingcom dukung fair play FIFA world cup AFSEL 2010 =-.

  14. […] Teknologi Mara akan menganjurkan i-Hack’08 (International Hacking Competition) pada…Tonton Piala Dunia 2010 online – Watch South Africa 2010 Online Tiada TV atau tiada astro tapi teringin nak tengok siaran…Cara tonton badminton Piala Thomas 2010 […]

Tinggalkan komen anda