Posted on

Tonton dan download video YouTube di desktop Windows dan Linux dengan mudah

the man with no life[5]

Anda peminat YouTube? Kalau malas buka browser dan install plugin/extension video downloader boleh cuba perisian yang membolehkan anda stream dan download video YouTube di desktop dengan mudah.

the man with no life[7]

The Man with No Life ialah perisian desktop yang ringan. Anda boleh tonton, download video dalam format mp4, flv dan juga convert video kepada mp3 dengan mudah.

Hanya bersaiz 6 MB dan percuma. Download di http://themanwithnolife.com/

minitube linux

Minitube pula ialah desktop youtube player untuk Linux, Mac dan Windows. Fungsi menarik antaranya antaramuka yang kemas dan boleh stream youtube tanpa flash player dan sangat smooth.

Jika menggunakan ubuntu, anda boleh cari minitube di Ubuntu Software Centre atau download di laman rasmi http://flavio.tordini.org/minitube

Minitube juga boleh didapati di Mac dan Windows, tetapi adalah shareware dan bukannya percuma seperti versi linux. Kalau anda suka boleh beli dengan harga 9 Euro (RM38).


RELATED POSTS

BACA :  Cara Record Online TV & Record Video Game guna Mirillis Action!

13 thoughts on “Tonton dan download video YouTube di desktop Windows dan Linux dengan mudah

  1. nice..boleh cuba ni… :biggrin:

  2. Thanks for the info bro..dah install

    1. minitube better dari segi kualiti dan interface…malangnya kena beli di windows dan mac…kalo 5-10 usd boleh consider lg

  3. tq utk info ^^…teruskan memberi kitorg input2 IT ni =D

  4. thanks dude 🙂

  5. minitube untuk linux, dah ok sekarang, kurang dah bug
    memang cool lah.

  6. the man with no life support hulu.com tak?

    1. Tak support rasanya…tgok Hulu di desktop boleh guna http://www.hulu.com/labs/hulu-desktop

  7. Salam, saya belum download lagi tapi adakah menda nie bg pilihan nak download resolution apa mcm hd.

  8. mmg memudahkan .
    sekarang pn byk drama / movie kt youtube ni .
    selain dr ni , kte leh guna gk internet download manager .

  9. Banyak drama kat u tube pun risau jugak. Mana tau nnt gomen blobck youtube plak psal piracy.

    1. Skang byk drama, tv series, maharajalawak dah kena removed di utube sebab copyright claim dari asstro, grand brilliance etc

  10. freind g mna cara download x tw,,,,,,,,,,,,,,,minta info :___________

Tinggalkan komen anda