Posted on

Tips : Simpan gambar Instagram ke dalam phone

instagram enhancer

Pengguna tegar instagram (stalker!) mesti kerap terjumpa gambar-gambar yang menarik di Instagram tetapi sayangnya Instagram tiada fungsi untuk anda “save” atau menyimpan gambar-gambar ke dalam phone.

Berikut merupakan beberapa cara untuk anda save gambar Instagram ke dalam phone atau tablet menggunakan sistem operasi iOS.

Simpan gambar Instagram ke dalam phone

1. Untuk pengguna iPhone, anda boleh install tweak Instahancer ataupun InstaSave daripada Cydia, tweak ini akan menambah fungsi “save”, email, zoom di timeline app Instagram.

Untuk menggunakan Cydia, anda perlu jailbreak terlebih dahulu iPhone anda.

Rujuk gambar di atas sebagai demo Instahancer.

padgram itunes

2. Pengguna iPad juga boleh menggunakan aplikasi Padgram – Instagram Viewer. Padgram membolehkan anda “save” photo Instagram terus ke dalam camera roll.

Download Padgram untuk iPad

3. Cara ketiga, anda boleh menggunakan Instagram Web Profile iaitu : http://instagram.com/username. Menggunakan mana-mana pelayar internet, masuk ke profile Instagram dan save atau ambil screenshot kemudian baru crop.

Selamat mencuba! 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Previu fungsi baru iOS5 untuk iPhone/iPad/iPod Touch

8 thoughts on “Tips : Simpan gambar Instagram ke dalam phone

  1. Untuk android? Takkan takde?

    1. dah cari tapi x jumpa :/

    2. savegram. tapi kena pndai cari la dkat google. haha.

  2. lepas install instahancer ade kena reinstall balik instagram ke? sebab lepas aku install tweak instahancer, tak jadi pun hold picture untuk zoom, save etc

  3. la tuk iphone je ke? awat tajuk tak cakap? ==

  4. yeayyy boleh jadi stalker pro lepas ni . lol

Tinggalkan komen anda