Posted on

Tingkatkan trafik blog anda menggunakan redirect Google Image Search

google image seo

Tutorial asal : How to redirect Google Image Search Traffics to your WordPress and Blogger blogs

Secara default, Google Image akan memaparkan images yang didapati dari sesebuah blog atau website dalam bentuk iFrame. Script ini akan redirect setiap klik daripada Google Image Search ke website atau blog asal tempat di mana images itu di-host. Jadi, secara teorinya, script ini akan meningkatakan pageviews blog secara drastik sekiranya blog anda mempunyai banyak gambar.

Cara redirect Google Images Search bagi WordPress

1. Download plugin Break out of frames dan kemudian install di blog anda.

2. Cuba buat eksperimen tengok jadi atau tak fungsi auto redirect itu.

Cara redirect Google Images Search bagi Blogspot

1. Copy script berikut dan paste di bahagian <Body> template blog anda.

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">if (top.location != self.location) top.location.replace(self.location);</script>

2. Cuba buat eksperimen tengok jadi atau tak fungsi auto redirect itu.

Demo : Click link berikut untuk cuba fungsi auto redirect itu : http://goo.gl/Zjiaq


Lepas dua tiga hari cuba check referrer daripada Google Images bertambah atau tidak. Selamat mencuba! 🙂

Via : Eins.MY


RELATED POSTS

BACA :  Tingkatkan backlinks dengan blog dofollow

13 thoughts on “Tingkatkan trafik blog anda menggunakan redirect Google Image Search

  1. Kalau buat redirect macam tu Google x kisah ke?
    Risau jugak kalau kena de-indexed gambar2 tu nanti. Naya je.

  2. tapi asal die redirect ke category?
    Aku prefer die redirect ke entry yang ada gambar tu.
    Kalau redirect ke category nanti org marah, menyusahkan diorang nak cari gambar haha

    1. cuba test…aku rasa dia based on google index image tu kat page mana…

  3. cool..tapi maleh ah nak buat..blog post pon malas isi gambar..haha

    1. berapa saat je buat…upload plugin activate siap…aku buat blog post mesti penuh gambar…kalau text saja jadi tl;dr

  4. blog aku rasanya aku dah setting jadi “takleh iframe”.. mana2 site pon takleh iframe blog aku.. kalau ada jugak site lain yg iframe blog aku, otomatik dia akan redirect ke homepage anarm.net..

    1. dah test ngan google images? jadi tak?

    2. memang kewl habis la anarm.net. hehehe. 😀

  5. thanks buddy..menjadi bro..

  6. Ad satu post ak tu traffik banyak datang dari google images.. bile try benda ni tetiba page views dekat Google Analytics bertambah.

  7. […] baca lebih lanjut daripada jomphp sebab aku baca dari […]

Tinggalkan komen anda