Posted on

Tema Windows 7 untuk windows xp dan vista

EiNS is listening to: Yuna – Cinta Sempurna.mp3

windows 7 pdc theme for xp

Setelah membaca reviu2 yang kebanyakannya positif tentang windows 7, tidak sabar rasanya hendak menunggu pelancaran OS baru M$ yang kemungkinan akan dilancarkan pada hujung tahun depan. Anda boleh baca tentang windows 7 di post sebelum ini. LINK

Jika anda berminat dengan antaramuka dan desktop baru dalam windows 7, anda boleh mencuba tema2 berikut yang dapat menjadikan windows xp dan windows vista anda kelihatan seakan-akan windows 7.

WINDOWS XP

1. Aero Ultimate 7 6801 Beta by ~fediaFedia (windowsblind theme)

Aero_Ultimate_7_6801_Beta_by_fediaFedia

2. Windows 7 PDC Theme for XP by =Vishal-Gupta (visual style)

windows 7 pdc theme for xp

WINDOWS VISTA

1. Download Windows 7 PDC Style For Vista (Visual Style)

1. Windows_7_PDC_Style_For_Vista_by_giannisgx89

Anda boleh gunakan Tune Up Utilities untuk mengaktifkan tema jenis visual style. Untuk windowsblind theme anda perlu menggunakan Stardock WindoBlinds untuk menggunakan theme WB.


RELATED POSTS

BACA :  Tutorial upgrade Windows 7 Service Pack 1

12 thoughts on “Tema Windows 7 untuk windows xp dan vista

  1. Aku pilih theme2 yg lawa je ni..bnyak lg kot kat tenet..

    Source: winmatrix ngan deviantart…

  2. Memang lawa…bab tune up utilities tu, Eins bagila product key dia 😉 (H) 😛

    1. Add ym aku: einz_trigger

      EiNS´s last blog post..Happy Birthday to me²

  3. Wallpaper Windows 7 ni macam Fedora OS punya..tapi tak ingat versi yg mana…

    Jom Linux´s last blog post..Jom Letak Post Anda Di Jom Linux!

  4. Macam fedora 9 ke? color scheme fedora pun lebih kurang ngan windows 7 gak actually..

    EiNS´s last blog post..Ultra Cute Postpet Clock Widget

  5. hallo nak tanya theme nie consume byk memory tak? macam window vista ultimate…?? (H)

    dukerobin´s last blog post..Spring Waltz

  6. Kalo theme visual style tu ringan jer…kalo ram 512mb ke atas patutnya no hal kalo guna..

    Manakala theme jenis windowblinds disuggestkan guna untuk komputer ngan ram 1gig ke atas..sbb program windowblinds mmg consume bnyak memory..

    EiNS´s last blog post..Ultra Cute Postpet Clock Widget

  7. […] ini dan rasakan sendiri perubahannya.Untuk windows vista, anda boleh refer post saya sebelum ini, Tema Windows 7 untuk windows xp dan vista. Selamat mencuba ya! […]

  8. Eins.. aku nak jugak product key untuk Tuneup Utilities to. leh lagi ker? :happy:

  9. btw nice review 😉

  10. demo ado semangat 1 MALAYSIA……………. 😎

  11. camne nk instal ni sbnr nye…
    huhu..
    ley trg dr awl x???

Tinggalkan komen anda