Posted on

Tema baru di JomPHP

jomphp new theme

Setelah meneliti beratus-ratus tema wordpress di internet, akhirnya saya mengambil keputusan untuk memilih tema baru ini bagi menggantikan tema sebelumnya. Tindakan menukar tema ini disebabkan saya berasa sangat bosan dengan tema lama dan memerlukan tema baru yang lebih segar.

Apa yang menarik tentang penukaran tema baru ini?

Punchcut WordPress Theme

Tema Punchcut yang direka oleh Jestro ini sangat kemas dan ringan. Kini, blog JomPHP mampu load dengan sangat pantas. Tema ini juga mempunyai bahagian content wrapper yang luas memudahkan penulisan kami dan kami juga boleh letakkan gambar yang besar dan lebar di dalam artikel.

image

Tema ini juga membolehkan kami meletakkan widget di bahagian footer. Nampak lebih kemas, tak perlu sumbat segala jenis widget di bahagian sidebar. Baru tak โ€œbloatedโ€.

image

Bahagian komen tema ini agak cool, dengan fungsi threaded comment terbina dalam. Author comment juga di-highlight dengan style yang berbeza.

image

Jika anda tidak tahu, kami juga menyediakan pilihan games yang banyak untuk pengunjung JomPHP sekalian. Cara2nya, hanya tekan butang games di toolbar yang terdapat di JomPHP ini.

image

Tidak lupa, saya juga menambah fungsi fastestfox di dalam tema ini. Jika terdapat sebarang term atau perkataan yang anda tidak berapa faham, anda hanya perlu highlight sesuatu term itu dan akan ada mini-popup. Anda boleh search perkataan yang anda highlight itu dengan google, twitter dan wikipedia.

Apa2pun, kami amat berpuas hati menggunakan theme ini dan kami mengharapkan anda bersetuju dengan keputusan kami untuk menggunakan tema ini. Ada sebarang komen boleh tinggalkan di bawah ya! ๐Ÿ™‚

p/s: Jika anda memerlukan perkhidmatan dari kami, anda boleh lihat link di bahagian footer blog ini. Kami akan memberikan komitmen sebaik mungkin kepada anda yang berminat menjadi pelanggan kami.


RELATED POSTS

BACA :  Tips dan plugin berguna untuk Windows Live Writer

33 thoughts on “Tema baru di JomPHP

  1. Kewl weh. Baru nak kemas berbanding tadi.
    .-= darkk´s last blog ..Tulis Molek-Molek La =-.

  2. gambar ‘hello’ sebelah kanan atas tu apa pulak ? yg lain mantap !
    .-= eldy´s last blog ..Download Mp3 & lirik Juara โ€“ Generasi Hebat =-.

    1. Hello tu aku saje letak nak replace default sidebar image…ada fungsi rotate2 image…nanti aku letak gambar2 yang menarik sikit

  3. cantik tema baru ni…
    :wub:

  4. suweet sgt – lembut dan jelas
    sesuai dgn blog ini
    .-= Kujie´s last blog ..Bawaku Terbang =-.

  5. :alien: EiNS cube buat reviu tentang PeerBlock…. coz aq bce dlm forum yg peerblock dpt bypass torrent throttle oleh ISP sprti tmnut screamyx…. :w00t:

  6. fresh…rasa selesa untuk membaca ๐Ÿ™‚
    .-= Sir Marcello´s last blog ..Peristiwa Penting Sebelum Praktikal (Latihan Industri) =-.

  7. Waaa.. kemas2. Masuk blog ni, macam masuk office alien. Sangat technie.
    .-= Fatin Pauzi´s last blog ..Tip Pengguna : Tips Penjimatan Bahan Bakar Kenderaan =-.

  8. cun! sedap mata memandang.
    .-= megat´s last blog ..Kisah KB Mall Runtuh, Trajedi Yang Boleh Dielak! =-.

  9. benar tema ni lebih ringan.
    .-= mesticun´s last blog ..Bad Credit Debt Consolidation Loan =-.

  10. bole thn smart..
    yg lame ko campak mane lak??hehe

  11. salam…
    nak tanye sikit…
    kenape bila saya klik start/run/ taip regedit
    tak boleh bukak…..???? pening2

  12. kewl skit yo…gagaga..nice!
    .-= Roslan Nazri´s last blog ..World Cup 2010, Demam Bola Hampir Bermula =-.

  13. Sgt menenangkan jiwa dengan warna yg lembut… mantop la!
    .-= finalcross´s last blog ..Top 10 of Free Fonts websites =-.

  14. cantik tema ni..bolela convert kpd blogspot
    .-= ariey´s last blog ..Free Obsidian Cursors Set Untuk Window Xp,Vista dan 7. =-.

  15. comel… macam awek tuan blog.. wohha!

    1. Refer kat sapa tuh..haha..

  16. Aku Benci Template Baru ni.Nampak Macam Blogf Personal La Pulak

    1. Well, terpulanglah…kami percaya konsep “less is more” tak perlu bloated…theme lama loading sangat lambat dan menggunakan banyak bandwidth…
      .-= EiNS´s last blog ..Aku perlukan komputer baruโ€ฆ =-.

  17. susah nak fokus…..daa

    1. Nak fokus tang mana tuu?

  18. text area website ngan twitter id ni tak tersusun….

    search button xd ke? kena pakai toolbar tu? lembab la…
    .-= ceghap´s last blog ..Sila tegur salah aku =-.

  19. Waaaaaaaaah :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: Lawanya……………..mengancam habis :biggrin: .Aku suka tema ni…pilihan yang tepat. :wub:

  20. rasa janggal plak nama terletak sebelah kanan :wassat:

  21. wow..perubahan sempena tahun baru bakal menjelma :biggrin: sebenarnya enKHA pun tengah cari theme-theme baru..best juga theme ini..simple,clean,& nampak lebih professional hehe ๐Ÿ˜›
    .-= enKHA´s last blog ..Apa Pandangan Pertama Anda Tentang eBay? =-.

  22. congrat2.. cari tema memang giloo penin… cool.. sejuk mata memandang
    .-= mancai´s last blog ..aku di telco & post =-.

  23. wah cntik n kemas..pnah gak tfkir nak gne tema ne.. ๐Ÿ˜Ž
    .-= arrizz´s last blog ..Senario pilih kerja hari ini =-.

  24. tapi aku suke la ngan link untuk kategori cam dulu tu.. mana aa?

  25. fuh :w00t: ..kemas gile layout kali nie..walaupon tak secanggih dulu tp yg nie lagi nmpak tenang :whistle: .. :heart: this themes..
    .-= mrdzy´s last blog ..[Songs of The Weeks] Ressa Herlambang – Menyesal =-.

Tinggalkan komen anda