Posted on

Tarikh pelancaran Windows 7 final dan download Vista Service Pack 2 (SP2)

windows 7 retail box

Microsoft telah mengumumkan bahawa sistem operasi Microsoft Windows 7 akan dilancarkan pada 22 Oktober 2009. Lebih kurang 4 bulan lebih lagi sebelum tarikh pelancaran.

Sebelum ini saya telah menulis artikel Ulasan mengenai windows 7 rc yang mendapat maklum balas yang menakjubkan dari pembaca JomPHP semua. Nampaknya, ramai orang yang begitu teruja sekali tentang sistem operasi terbaru dari Microsoft. Nantikan tips2, tutorial dan artikel2 mengenai Windows 7 dari kami di JomPHP selepas ia dilancarkan nanti ya.

Oh ya, bagi pengguna Vista, anda digalakkan update windows anda kepada Vista Service Pack 2 (vista sp2).

Anda boleh update melalui windows update (start menu, taip ‘windows update’ pada kotak search) atau download standalone vista service pack 2 installer.

Pengguna windows xp pula dinasihatkan upgrade sistem operasi anda kepada sistem operasi yang terkini untuk menikmati segala kecanggihan dan kemudahan serta2 fungsi2 yang mantop.

bing

Mini update; Microsoft telah melancarkan search engine terbaru mereka iaitu Bing. Sebelum ini guna nama Kumo tapi sekarang dah tukar.

Design yang simple dan ‘catchy’ tidak macam live search yang berserabut. Jom semua kita cuba Bing pula, tengok menarik ke hasil terbaru Microsoft ini. 😀


RELATED POSTS

BACA :  International Hacking Competition (i-Hack) 2010

14 thoughts on “Tarikh pelancaran Windows 7 final dan download Vista Service Pack 2 (SP2)

  1. Wah, nak try win 7 jugak!!! Dah bosan guna xp :pinch:

    1. Hahaha seven sangat best…
      bye2 xp 😆

  2. wah! mmg xsabar tunggu yg full release punye!
    :biggrin:

    peminat komputer´s last blog post..Intech&sight seeing

  3. interface je dah berkaren..
    dgr2..nnt guna directx 11..
    macam mana la graphicnyer nnt..
    syok ar main game.. :w00t:

    selamburb´s last blog post..Peruncit dan Penyamun

    1. tu pn kalau pakai grafik kad support directx 11 :biggrin: :biggrin:

      1. memang guna dx11…
        grafik win 7 memang cun…yg x bestnya laptop aku grafik intel cikai je…cukup2 min requirements

  4. agak2 brape rege window7 ni..bukan apa senang nak buat budget..XD

    1. A’ah yer.. berapa rege?

      1. Windows ori memang la mahal…tengok aja vista ultimate…sampai rm1k lebih reger dia

        kepada yg nak beli ori tu sila save duit dari skarng ye…support original software 😎

  5. ala dah nk kluar ker…tentu windows 7 rc akan kena ban kn pasni

    1. Mana ada kena ban…kan windows 7 rc akan expired taun depan..jun 2010 da…

      1. huhuh lambat lagi rupanyer nk expired..ada stahun lagi tuh

  6. pergh… ribuan.. xkan la nk beli ori kut. sbb msh status pljr. klu da kje esk2 pon xbeli gak rsnye. he3.. mahal tu…

  7. harga win 7 lg murah drp vista… sbb microsoft nk cover blk klemahan vista dan memujk semula para pengguna window… tgu ajele bape harganya….

Tinggalkan komen anda