Posted on

Kompilasi Artikel Mengenai Windows 8 Developer Preview

windows lapan

Kompilasi artikel mengenai Windows 8; kalau anda ada perkara tidak faham atau kurang jelas boleh rujuk beberapa artikel berikut:

1. Download Windows 8 Developer Preview – 32 bit dan 64 bit

2. Ulasan mengenai Windows 8 Developer Preview (Bahagian 1)

3. Fungsi terbaru diperkenalkan dalam Windows 8 Developer Preview (Bahagian 2)

4. Windows 8 Metro UI dan Apps (Screenshots) : Bahagian 3

5. Dual boot Windows 8 dan Windows 7

6. Windows 8 BSOD – blue screen of death

7. Black Metro UI Windows 8

8. Install Windows 8 guna USB pendrive

9. Gunakan Start Menu Windows 7 dalam Windows 8

BONUS : Artikel processor terbaru Intel Core i99 Petala Langit

Posted on

Windows 8 bakal mempunyai App Store, Facial Recognition dan Instant-On

windows 8 screenshots

windows 8 mockup by mr-bonheur

Neowin melaporkan bahawa satu dokumen mengenai Windows 8 telah terbocor daripada pengawasan Microsoft. Dokumen itu mengandungi mockup, idea-idea baru serta rancangan Microsoft untuk menambahkan beberapa fungsi menarik di dalam Windows 8.

Continue reading Windows 8 bakal mempunyai App Store, Facial Recognition dan Instant-On

Posted on

Cara tonton video youtube dengan lebih laju

EiNS is listening to: Bunkface – Revolusi.mp3

youtube

Salam kepada pembaca JomPHP! Mesti ada diantara anda semua yang suka menonton video youtube kan? Saya pun suka, seronok juga sekali sekala…tapi setengah video tu saiz besar jadi nak load video tu kena ambil masa lama dan kalau play pun mesti tersangkut-sangkut. Oh, mana nak seronok kalau macam ni?

Nasib baik saya dah jumpa cara untuk tonton video youtube dengan lebih laju, malah boleh download dan convert sekali video itu jika anda mahu.

Continue reading Cara tonton video youtube dengan lebih laju