Posted on

Disable Kaspersky 2011 compatibility check

kaspersky 2011

Jika anda ingin menggunakan perisian Kaspersky Antivirus/Internet Security 2011, anda mungkin mengalami masalah untuk install berikutan adanya incompatible software. Kaspersky mungkin memaksa anda untuk uninstall beberapa perisian lain seperti antispyware, windows utilities dll.

Bagi saya, Kaspersky sangat mengarut dan terlalu cerewet, dan mujurlah ada cara nak bypass masalah ini. Berikut adalah cara bypass Kaspersky 2011 compatibility check.

Continue reading Disable Kaspersky 2011 compatibility check

Posted on

Tips melindungi komputer dari ancaman virus dan malware

virus-komputer

Tips melindungi komputer anda dari ancaman virus/spyware/adware dan lain2 lagi.

Ramai orang sering bertanyakan kepada saya mengenai perkara ini. Memang sakit hati kalau komputer anda dijangkiti virus, bukan? Paling bengang sekali bila virus gagal dibuang dan macam2 masalah timbul seperti komputer menjadi perlahan, sesetengah fail tidak dapat dibuka, folder hilang, windows tidak boleh masuk dsb.

Berikut merupakan cadangan2 dari saya. Diharap sedikit sebanyak dapat membantu melindungi sistem operasi komputer atau laptop anda dari dirosakkan virus.

Continue reading Tips melindungi komputer dari ancaman virus dan malware

Posted on

Kaspersky Antivirus 7 (kav7) Lesen Sah 6 Bulan…lagi?

Pihak Jaring Communications ada membuat tawaran penggunaan Kaspersky Antivirus 7 (kav7) percuma sehingga 6 bulan. Ini merupakan peluang keemasan bagi mereka yang mahukan lesen sah atau “genuine” produk sekuriti Kaspersky. Tidak perlu lagi risau tentang masalah blacklist.

http://www.jaring.my/service/kaspersky/index.cfm?cont=order

Anda hanya perlu masuk website diatas dan tekan “free trial” di bahagian Kaspersky Antivirus 7. Selepas itu, masukkan Nama, No Telefon dan Email anda. Tekan submit dan activation code akan dihantar kepada email anda.

Activation code ini boleh digunakan selama 6 bulan untuk 3 komputer. Dah cukup untuk satu keluarga kot? @sengihnampakgigi

Terima kasih kepada pihak Jaring 🙂

Posted on

Download Kaspersky Internet Security 7 (lesen sah selama 6 bulan)

“Kaspersky best? Tapi xde license key ? Asyik2 kena blacklisted je….haaa nk yang free tak? Boleh2 tp sila baca dulu…pastu bgtau kawan2 ekk…”

Kini, anda boleh mendapatkan perisian antivirus terkemuka Kaspersky Internet Security 7 (kis7) bersama lesen percubaan yang sah selama 6 bulan. Ini adalah sebahagian dari promosi yang dijalankan oleh Kaspersky kepada pengguna Switzerland untuk keselamatan perbankan secara online.

Baca lebih lanjut mengenai kis7 disini. Perbezaan antara kis7 dan kav7 (kaspersky anti virus) boleh dilihat di laman ini.

Tekan gambar dibawah untuk link download beserta activation code.

Lesen percubaan ini hanya sah untuk 6 bulan. Selepas itu anda perlu membeli lesen baru untuk menyambung tempoh penggunaan kis7.

Sayangilah komputer anda dengan meng”install” KIS7 untuk perlindungan dari banyak anasir jahat seperti virus, spyware dll yang sering kali dengki terhadap kesejahteraan anda semua dan juga komputer anda.

Ada kemusykilan sila komen! ya 😛 Selamat mencuba 🙂