Posted on

iphone 4 home button kurang berfungsi? jom hantar warranti

Tidak di nafikan masalah yang paling banyak dihadapi oleh pengguna iphone 4 ialah masalah home button kurang berfungsi. Kurang berfungsi dalam konteks ini ialah anda terpaksa menekan dengan kuat home button, kadang-kadang sehingga beberapa kali untuk melakukan sesuatu tugas. Bila iphone 4 anda mengalami masalah ini, perasaan menggunakan iphone 4 tidak lagi seindah dulu.

iphone4_home_button_20110912a

Iphone 4 saya dan @eins turut mengalami masalah ini. Tetapi kami bernasib baik kerana iphone 4 kami di beli dari Maxis.

Hantar warranti

Iphone 4 yang di beli dengan Maxis dan mana-mana telco mempunyai warranti 1 tahun. Tahukah anda jika iphone 4 mengalami masalah home button kurang berfungsi, anda boleh menghantar iphone 4 anda ke Maxis centre untuk ditukar dengan unit yang baru?

Continue reading iphone 4 home button kurang berfungsi? jom hantar warranti

Posted on

Maxis melancarkan iPhone 4 putih

iphone4white

iPhone 4 berwarna putih telah dilancarkan di Malaysia. Jika anda berminat nak beli iPhone 4, anda ada alternatif lain selain beli iphone 4 hitam dan secara jujur bagi saya iphone4 putih adalah lebih elegan, bergaya dan seksi.

Apa yang berbeza antara iphone 4 putih dan iphone 4 asal (hitam)?

Continue reading Maxis melancarkan iPhone 4 putih

Posted on

Cara menjimatkan penggunaan bateri pada iPhone bila menggunakan 3G

20110505-085205.jpg

3G, Edge dan GPS boleh menyebabkan bateri pada iPhone berkurangan dengan cepat. Kalau anda menggunakan SBsettings (cydia app) anda boleh set kepada beberapa setting berikut.

Continue reading Cara menjimatkan penggunaan bateri pada iPhone bila menggunakan 3G

Posted on

Tips berguna untuk pemilik iPhone 4

maxis iphone 4 review 2

Ini adalah post terakhir mengenai Maxis10, kerana tempoh 2 minggu yang diberikan oleh Maxis akan berakhir pada 11.10.2010. Samada lepas ini akan ada lagi entri atau tutorial mengenai iPhone 4 itu saya kurang pasti, bergantung pada penilaian pihak Maxis mengenai artikel yang telah saya tulis di JomPHP ini.

Dalam tempoh (kurang) daripada dua minggu ini saya telah membuat beberapa pos yang saya rasa telah melebihi kriteria yang ditetapkan oleh pihak Maxis.

JomPHP.com

  1. Nantikan updates terbaru iPhone4 di JomPHP #Maxis10 – 21 komen
  2. Pelan Maxis iPhone 4 #Maxis10 – 16 komen
  3. Maxis iPhone 4 unboxing and first impression – 31 komen
  4. iPhone 4 – gadget popular pilihan ramai blogger Malaysia – 22 komen
  5. Maxis iPhone 4 review (hardware) – 36 komen
  6. Maxis iPhone 4 review (software) – 22 komen
  7. Tips berguna untuk pemilik iPhone 4

Dan tiga video review di YouTube. Malangnya youtube di tempat saya kena block jadi tidak boleh publish beberapa video review lain. Boleh refer di page Maxis iPhone 4 | JomPHP untuk tengok senarai post yang telah saya buat untuk Maxis10.

Dan sebagai penutup kepada post Maxis10 saya ingin bercerita serba ringkas mengenai tips yang berguna untuk pemilik iPhone 4.

Continue reading Tips berguna untuk pemilik iPhone 4

Posted on

Maxis iPhone 4 review (hardware)

apple-iphone-4

Ingin tahu perkara menarik mengenai iPhone 4? Juga segala kelemahan superphone yang sangat popular ini? Jom baca review penuh JomPHP mengenai iPhone 4.

Memandangkan Maxis mahukan “fair review” saya akan ulaskan secara mendalam mengenai iPhone 4 dan cuba untuk elakkan daripada bias dan berat sebelah. Jika anda rasa review ini ada unsur bodek dsb, sila komen ya!

Updated: Sampel rakaman video menggunakan kamera depan dan 720p HD video yang dirakam dengan iPhone 4 telah ditambah!

Continue reading Maxis iPhone 4 review (hardware)

Posted on

iPhone 4 – gadget popular pilihan ramai blogger Malaysia

maxis iphone 4[3]

Pada hari Sabtu lepas, saya telah menemani abang saya @cyberflyx ke Maxis Centre, Mid Valley dengan tujuan, membeli iPhone 4. Cyberfly merupakan pengguna iPhone 3G sebelum ini dan selepas iPhone 4 dilancarkan di Malaysia, beliau dengan tanpa berlengah lagi terus membuat keputusan untuk upgrade kepada iPhone 4.

Hasil tinjauan kami di internet, banyak stok iPhone 4 di beberapa kedai yang menjual habis berikutan permintaan tinggi daripada pembeli. Malah, semasa ingin membeli iPhone 4 di Mid Valley ini pun, kami terpaksa pergi seawal jam 9 pagi untuk beratur di depan pintu kerana hanya 30 orang pertama yang beratur sahaja dibenarkan untuk membuat pembelian.

Itu pun, kami dapat giliran nombor ke-28 walaupun telah datang awal, kalau orang first yang beratur itu tak tahu la pukul berapa lagi mereka datang, lepas subuh atau mungkin dah berkhemah kat Mid sejak malam tu lagi.

Sebelum dan selepas iPhone 4 dilancarkan di Malaysia, saya lihat ramai blogger dan twitterers yang membincangkan mengenai iPhone 4. Berbeza dengan pelancaran gadget lain, pelancaran iPhone 4 ini sangat menimbulkan buzz dan hype, menjadikannya sangat popular bukan sahaja di kalangan bloggers, tetapi di kalangan rakyat Malaysia juga.

Continue reading iPhone 4 – gadget popular pilihan ramai blogger Malaysia