Posted on

Makluman terkini untuk pembaca JomPHP

bloody-monday-season-2 (2)

Salam kepada semua pembaca blog JomPHP.com. Harap maaf kerana sudah lama tiada updates kerana kami agak sibuk dan tiada masa untuk menulis entri baru di JomPHP. Memandangkan sekarang musim budak U cuti, barulah ada banyak peluang mengadap blog JomPHP ini.

Kami ada beberapa perkara yang ingin dimaklumkan kepada pembaca semua.

Continue reading Makluman terkini untuk pembaca JomPHP

Posted on

Cara meningkatkan trafik ke blog anda (part 1)

image

Anda seorang penulis blog yang bagus, mempunyai blog yang cantik, gempak, colourful dan sebagainya. Anda bangga dengan hasil tulisan tangan anda. Anda rajin menulis berpuluh2 dan beratus2 entri yang panjang berjela. Anda sanggup upload beribu2 gambar dan video ke dalam blog anda. Pendek kata anda seorang blogger yang berdedikasi dan bersemangat waja.

Sayangnya, tiada orang pun yang ambil kisah pasal hasil dan penat lelah anda mengusahakan blog itu. Tiada komen, tiada feedback, tiada followers, tiada pembaca tetap, tiada silent readers, trafik tidak seberapa dan akhirnya anda give up, lalu berhenti blogging.

Rugi lah macam tu kan?

Trafik merupakan perkara terpenting bagi seseorang insan yang mengaku dirinya blogger. Tanpa trafik, tiadalah inspirasi anda untuk menulis blog. Jadi, di kesempatan kali ini, saya ingin berkongsi sedikit tips untuk meningkatkan traffik ke blog anda. Bukan untuk menjadi glamour atau mengejar populariti, tetapi lebih kearah membuat blog dan diri anda sendiri lebih dihargai.

Continue reading Cara meningkatkan trafik ke blog anda (part 1)

Posted on

Cara tonton video youtube dengan lebih laju

EiNS is listening to: Bunkface – Revolusi.mp3

youtube

Salam kepada pembaca JomPHP! Mesti ada diantara anda semua yang suka menonton video youtube kan? Saya pun suka, seronok juga sekali sekala…tapi setengah video tu saiz besar jadi nak load video tu kena ambil masa lama dan kalau play pun mesti tersangkut-sangkut. Oh, mana nak seronok kalau macam ni?

Nasib baik saya dah jumpa cara untuk tonton video youtube dengan lebih laju, malah boleh download dan convert sekali video itu jika anda mahu.

Continue reading Cara tonton video youtube dengan lebih laju