Posted on

Submit blog anda ke ntahla blog direktori

jomphp ntahla Ntahla.net adalah blog direktori tempatan yang semakin giat berkembang dengan bertambahnya penyertaan pada setiap hari. Tuan empunya blog ini, salah seorang blogger tempatan paling terkenal, pasti anda semua kenal kalau disebut namanya. Haha.

Anda boleh submit blog anda ke dalam direktori ntahla. Letakkan ciri2 dan pengenalan mengenai blog anda dan letakkan tags yang berkaitan. Contohnya, jika blog anda blog komputer, boleh letakkan tags seperti komputer, internet, dll. Selepas submit, anda perlu copy dan paste banner atau linkkan kepada ntahla.net dan tunggu approval dari admin. Selepas itu, blog anda akan dimasukkan ke dalam direktori ntahla.

Gunakan link ini untuk submit blog anda ke ntahla: Ntahla Submit. Link ini untuk dapatkan banner Ntahla.

Jika ada masa, luangkan melawat blog2 yang termasuk dalam direktori Ntahla dan berikan sedikit komen atau review anda mengenai sesuatu blog itu. Kalau anda suka blog JomPHP atau ada komen nak cakap, boleh rate dan tinggalkan komen di sini ya, JomPHP @ Ntahla.

 


RELATED POSTS

BACA :  Diggbar – cara mudah pendekkan url!

20 thoughts on “Submit blog anda ke ntahla blog direktori

  1. paling terkenal? huhu..
    rasanya dia tak layak la dapat tu.. huhu…

    yup.. kalau submit tu biarlah isi kesemuanya.. sebab semua perlu diletakkan di post nanti..
    ada jugak blogger yang banyak skip dan tak amek port.. aduh..

    pasal banner/link tu kena la letak.. sama2 untung.. betul?
    hehe..

    thanks ya..

    menteil´s last blog post..Eksperimentasi Minda Buntu

    1. Haha…cepat respon admin dia…

      Sebut aja menteil sure orang kenal lah…mgkin bukan paling tapi antara yg agak popular la 😉

      nanti banner ntahla aku letak pas redesign jomphp nanti 😆

      1. hehe.. sebab nampak kat twitter sebab tu terus datang.. hehe..

        eh? link pon dah ok.. hehe…

        menteil´s last blog post..Eksperimentasi Minda Buntu

    2. Semakin maju ko menteil…

  2. lol… ayat paling terkenal tu yg aku takleh blah tu.. wahahahah :silly: :silly: :tongue: :w00t: :whistle:

    Ducks´s last blog post..Google Operating System – gOS

  3. wah terkenalnya admin blog tu..hahaha

    -WaN-´s last blog post..Gajet Gila Dari Toshiba …

  4. wah, satu lagi blog directory site.

    dulu aku dah jumpe satu. skang jumpe lagi satu.

    http://blogmalaysia.com

    thx. Lala==

    darkk´s last blog post..Ayumi

  5. menteil mmg hebat… sbb tu aku g jumpa dia ritu… kepada awekx2 yang kebujangan, pi la sambar menteil ni, leh dapat naik LC nanti.. naik aje la, nak miliki mintak hampon… hoho… anyway ntahla mmg best…

    Kill-Vearn´s last blog post..Dari Allah Kita Datang dan Kepada Allah Kita Dikembalikan

  6. ermmmm satu lagi nak tambah http://www.bloggermelayu.com tp owner dia nak blog berbayar jea……

  7. Assalamualaikum…..nk tanya mcm ne nk register blog ke ntahla blog direktori….x fhm sgt….blog screeshot tu dan tag tu apa mksdnya ya….nk type apa ya….sori baru nk belajar….Tq
    .-= Atie´s last blog ..PPSMI dan Sistem Nilai Masyarakat =-.

    1. Blog screenshot tu amek gambar blog sendiri la save dalam bentuk jpg, png pastu upload masuk ntahla…

      tag pula ntuk describe blog kita tu, contoh blog personal, blog saya, blog kucing dll, pape je la…

      1. thanks ya eins…
        .-= Atie´s last blog ..PPSMI dan Sistem Nilai Masyarakat =-.

  8. salam, terima kasih bebanyak inilah yang aku cari…

  9. Salam,
    Informasi yang bagus.sy baru saje submit td.
    Teruskan usaha! 😎
    .-= Amsyar´s last blog ..PRODUK KOSMETIK MERBAHAYA! =-.

  10. mcmana nak tampal banner yang dah dicopy daripada blogger melayu tu ek? :wassat:
    .-= adlinz79´s last blog ..musim cuti raya cina =-.

    1. Copy code dia…paste dlm sidebar widget
      .-= EiNS´s last blog ..PhilNa2 – free wordpress theme =-.

Tinggalkan komen anda