Posted on

Streamyx no 1 di Malaysia, apa komen anda?

21052009073

Dah beberapa kali saya tengok iklan ‘membangga diri’ oleh pihak TM ini, tak habis2 dengan award frost & sullivan dll ini.

Hakikatnya, tak kira la dah beratus award diorang dapat pun, TM tetap TM, tak pernah berubah atau improve. Saya langgan streamyx dari tahun 2005 hingga sekarang tapi tak pernah berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan TM.

Hendak guna pakej 1Mbps dah la kena bayar mahal, kelajuan pula tak seberapa. Streamyx memang terkenal dengan kelajuan yang slow contohnya masa browsing, download torrent pun slow sebab kena capped, streaming youtube slow dan selalu sangkut2. Nak main game online pun selalu lag. No wonder-lah macam2 gelaran kita boleh tengok di Internet pasal streamyx ini, paling popular orang gelar tmnut screamyx. (jangan marah ye orang tm).

Sekarang tahun 2009, sepatutnya perkhidmatan internet dah maju, ini masih di takuk lama. Cuba tengok negara luar, internet mereka laju dan bayaran murah. Jadi rakyat boleh afford untuk melanggan internet. Kawan saya yang belajar di Jepun dia kata dia boleh download torrent 1000kbps dan bulan2 dia hanya bayar dalam rm50-60 kalau ikut duit Malaysia. Nak pakej lagi murah pun ada. Even internet di negara jiran kita Singapura pun jauh lebih advanced dari kita, dan dari apa yang saya dengar mereka juga bayar kadar yang rendah untuk internet.

Diharapkan TM akan betul2 upgrade dan improve perkhidmatan internet di Malaysia. Sudah2lah berbangga dengan title jalur lebar no 1 tu. Hentikan monopoli dan bersaing secara sihat dengan kompeni2 lain. Sama2lah majukan Internet di Malaysia. Utamakanlah kepentingan rakyat kerana mereka yang menyokong kamu.

BACA :  Ebook percuma untuk pembaca JomPHP

Jangan kata saya tidak bersyukur, cuba tanya diri anda sendiri pula, secara jujur adakah anda berpuas hati dengan jalur lebar tm selama menggunakannya?


RELATED POSTS

133 thoughts on “Streamyx no 1 di Malaysia, apa komen anda?

  1. dengar kata…
    wimax dah beat streamyx ni dr segi kelajuan…
    hurrrmmm…
    kne cuba nih…hurrmm..

    1. Ramai orang kata wimax laju, tapi yg x bestnya still ada bandwith limit…

      kalo bandwidth exceeded speed akan jadi slow tahap siput…tak best jugak…kita nak unlimited usage kan?

    2. Komen aku?
      Pasal streamyx?

      Dulu ok laa… tapi sejak WiMax ada, Streamyx macam HARAM!

      Hari Isnin ini aku akan batalkan akaun Streamyx aku yang aku dah pakai sejak 6-7 yang lepas.
      :angry:
      Haram betul… kita bayar, tapi line hampeh.

  2. streamyx suck!!
    hoho… eins duk penang, pkai r penangfon..
    best ape?
    murah lak tu…

    1. last aku check penangfon x masuk area aku, (balik pulau)…n then bca review kat lowyat orang kata ping tinggi, x sesuai ntuk gaming online…

      lgpun member2 serumah dah langgan streamyx join skali la ngan dia…

      tp still hoping for better alternatives

  3. aku duk area kampung, kurang skit penderitaan menggunakan streamyx berbanding orang kat bandar2 yg pastinya ramai pengguna.

    anyway, walaupun streamyx sucks, tapi dia tetap no 1 sbb provider lain lagi sucks.especially infoage

    1. btul tu .. kt kg mak aku pon streamyx n broadband power sbb x ramai user
      :angel:

    2. Bukan provider lain suck, tp ialah kerajaan x bagi org lain buat unlimited, klu bkn tmnet saja blh unlimited, digi p1 maxis celcom w1max yes, blh unlimited, siapa mau pakai tmnet lagi? Kucing pun x mau, pergi tanya line, pot pun xda, mau pasang pun xblh, ado duit pun xtau mau untung punya

  4. so far ok la…streaming Youtube xyah tunggu…streaming kan.. tapi ada sesetengah website slow connection die.. skrang ni TM tengah tukar/upgrade IP range, mungkin lepas ni ada peningkatan..

    dah baca entri pasal TM kat blog ak? hehe..sila la baca…keh2.. :biggrin:

      1. wahahaha…jumpa gak cari..keh2…

  5. Streamyx still ok sbb dia xde unlimited
    mcm broadband ada limit utk download

    so .. tunggu WiNet dari TM nih
    mungkin lebih bagus dr Celcom, wimax, maxis broadband :biggrin:

    1. WiNet adakah produk dari TM?
      http://winet.com.my yang ni ke?

      1. x silap aku winet dah join venture dengan TM

  6. streamyx still ok..
    .WTF?? sux oooo…mmg takuk lama..siot la..ni aku pki proxy jahat jer nak speed laju surfing..hampeh..
    so totally tmnut syok sendiri oooo…

  7. itu iklan streamyx atau iklan najib? :blink:

    1. Iklan najib? pasal 1malaysia tu ke?

  8. betul. secara fakta ilmiahnya
    > dalam buku ekonomi oxford 2007 mengatakan bahawa tmnet adalah pemegang broadband terbesar malaysia, 90%

    salah, secara kepuasan pelanggan
    > sapa kata streamyx bagus? 90% akan kata teruk

    stuju tak? 😆

  9. memang betul tu. sepatutnya dorang upgradelah speed internet tu.
    ni tak, makin lama makin slow.
    dahlah banyak web media sharing dia capped kan.

    Hmm …
    benci betul lah :angry:

  10. biasala
    bagi award kunun nak tipu la tuh. hehe hampeh!

  11. komen sy pasal streamyx ni? =Hampeh!…
    tp apakan daya..itu saja pilihan yg ada.nak diharapkan maxis n celcom broadband lg lah teruk…
    negara luar dah boleh access sampai 4mbps n ada certain area di europe sampai 12mbps!..huhu
    bila lah kita nak dpt yg memuaskan..

  12. byk la no 1…
    HAMPEH adalah…
    dari semalam entah asal lambat semcam je.bila dh tipon 100 bukan nak elok. still cam ni gak. Lambat. Kadang2 sampai SERVER NOT FOUND ataupun CONNECTION TIME OUT. :angry: :angry: :angry:

  13. mungkin ada kaitan dgn politik agaknya..huhu
    persoalan=napa hak sbg provider internet ni dimonopoli oleh TM? :angel:

  14. Sudah tentu tidak setuju! Terlalu lambat! Tapi apa boleh buat? TM merupakan perintis kepada jalur lebar di Malaysia! tapi saya rasa tak lama lagi ia akan diganti!

  15. Sepatutnyer korang bersyukur la ada tmnet ni..kalau kuar negeri @negara lain x de cam streamyx ni.. pakai pakej berapa gigs sebulan korang pakai.. baru korang tau ape makna laju n x laju..

    1. Memang la takde tmnet…sbb tmnet ada kat Malaysia ja…negara lain provider diorang nama lain pula…

      Negara jiran kita, thailand singapore internet diorang lagi canggih dan laju…kalau masuk kira negara maju cam jepun n us memang ketinggalan jauh la teknologi internet di malaysia…

      Bro, laju tu menyeluruh…dari browsing speed, downloading speed, torrenting speed, streaming speed dlll…tolong faham…dari segi ni tmnet memang teruk…

      1. yap.i agree wif u.xpyh la nak back up tm.kita byr bulan2.nak bersyukur tu kat tuhan.lain la klu internet kita tm bg free,yg tu leh gak aku nak terima ksih kat dorg,ni tiap2 bulan byr.lewat skit mula la nak suspend.aku ada bad experience yg terlalu teruk.nnt aku try citekan kat korg semua. :angry: :angry: :angry:

  16. Jgn mcm tu kengkawan. Walaupun slow tapi tmnet dah byk jasa kat kita orang. Dah byk duit masyuk dgn tnmet ni.. Kalau ada yang baru semuanya ok kan. Mcm baru kawin takda yg busuk semuanya wangi beb tapi bila dah ada anak 3,4 nak jln pegang tangan pun tak mau. P1, winet, apa ke semuanya masih baru muncul jadi mcm mana nak cari kelemahan. Cuba bandingkan coverage area pasti jawapannya hanya 1 saja bukan. :biggrin:

    1. Teknologi yang berjasa, banyak beri manfaat kepada kita, bukan TMNet…

      jangan backup TM, nanti orang2 mereka lagi suka…hahah…kalo smua orang fikir mcm awak susah la, orang dah bagi servis teruk pun masih nak backup…xkan awak tak nak rasa internet malaysia jadi canggih?

      1. Memang susah ar nak cakap dengan hang. Sume bende tak le terima. Mcm cakap dengan batu. Meh aku antar TMnyer engineer datang pi rumah ko tgk mcm mana internet ble lembab.. Aku harap die tak jumpa torrent.

        Or mungkin mamat ni sebenarnya cakap je lebih. Tak da internet kat umah. Just dok CC 24 jam. LOLZ :alien: :alien:

  17. Senang saja.

    Tak Suka, Jangan Guna. Kes Monopoli Memang celaka. Aku tak suka. Aku rasa ada kes Tekan Menekan nie.

    Contoh ada line baru, yang lebih bagus. Tapi cam disekat. Hebahan untuk line yang bagus nie kurang. So, orang tak tahu.

    Jadi ramai tak guna line baru tu.

    Just My 2 Cent.

    1. nie aku setuju…slalu company yang suka monopoli nie…suka menekan skit…sekat sana sini…cable sana sini…mmg dah tertulis dalam buku…tak caya p cari buku marketing etc… :devil:

  18. sayang streamyx.. hohoh :heart: sebab streamyx la aku boleh blogging tiap2 hari.. boleh carik duit.. boleh lepak kat facebook.. boleh buang masa kat twitter.. boleh carik bahan utk asgment.. hohoho :w00t: :tongue:

  19. hehe. ramai komplen cakap streamyx suck. experience lain2 kot. so far aku gune 3-4 tahun ok je laju. memang ade time2 slow gile. tapi aku keep on disconnecting, disabling, reset modem sampai dapat speed yang laju. kadang2 setengah jam aku buang masa wat benda alah tu. torrent, garena, streaming, browsing laju je.

  20. persoalan sekarang, kenapa pakej 1mb kat negara kita mahal sangat?kalau takleh match speed dengan negara2 lain, sepatutnya lowerkan la price.

    ni mahal dari bil elektrik, padahal elektrik tu guna bahan api.lagi mahal kosnya :ninja:

  21. Kalau pengguna internet mahu monopoli TMnet dihapuskan, kerajaan yang ada sekarang mestilah ditukar kepada kerajaan yang mengambil berat tentang permasalahan pengguna internet..Tmnet sekarang besar kepala sebab kerajaan malaysia memanjakan syarikat ni.Apa yang Tmnet mahu kerajaan bagi.Kalau dok caci Tmnet sahaja memang tak guna sebab puncanya terletak pada kerajaan.Kroni punya pasal rakyat menderita.Kerajaan Malaysia adalah anti teknologi.Jangan harap la pengguna internet dapat rasa nikmat kelajuan internet dengan harga yang murah.Semua penyedia perkhidmatan internet suka mengambil kesempatan diatas limitasi untuk memilih penyedia terbaik.Ibarat keluar mulut buaya masuk mulut singa.Selagi kerajaan yang lebih mementingkan kroni mentadbir malaysia selagi itulah rakyat Malaysia akan berkhayal bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang maju :whistle:

    1. aku setuju 200% dengan ko jockey :biggrin: :biggrin:

      1. kau macam pokan angguk… setuju je…….. siasat belum lagi.dengan khabar angin je………….

        1. Bukti terbaru kerajaan Malaysia memanjakan syarikat TmNet ni ialah pemberian projek HSBB sedangkan TMnet mempunyai reputasi buruk dalam penyediaan perkhidmatan internet.

        2. aku tak perlukan teguran atau nasihat dari orang macam kau.

          aku ada fikiran sendiri untuk setuju dengan komen-komen orang.

          heck this is just a komen.not serius discussion.perlukah untuk menyiasat?

          orang mcm ko sbenarnya perasan pandai je lebih :whistle: :whistle:

        3. Kerajaan atau TM pun tak perlu teguran macam hang. Buang masa je layan budak bangang yang tak tau apa2. Ada fikiran sendiri konon? Bodoh. Sendiri yang perasan pandai :kissing: :kissing:

        4. Itu dia kepala bodoh dan bangang dah datang.

          Ni bukti kebodohan ko :

          1.Dulu 56K zaman aku sekolah da kira laju. pasni aku tak tau la kalau da 10Mbps pun aku rasa org takkan syukur.

          – kalau camtu tak perlu upgrade la teknologi.bodoh2.dan ko gunakan konsep syukur untuk sokong hujah bodoh ko.kami bukan tak bersyukur sbb dapat internet berukband, tetapi kami tak berpuas hati sebb speed yang sangat slow, tak sepadan dengan bayaran yang mahal.

          2.Nak ;laju, tapi laju apa? Laju utk torrent? BOdoh

          – Laju untuk surfing, blogging,streaming youtube,cari info la bodoh.Apa la bodoh sangat ko ingat orang nak laju internet semata2 nak torrent je?berani aku katakan 3/4 pengguna streamyx hanyalah info searcher je.

          Ni nak search kat Google pn lambat.padahal pakej 1mb :sleeping: :sleeping:

          3.Meh aku antar TMnyer engineer datang pi rumah ko tgk mcm mana internet ble lembab.. Aku harap die tak jumpa torrent.

          Or mungkin mamat ni sebenarnya cakap je lebih. Tak da internet kat umah. Just dok CC 24 jam.

          – Apa la bodo sangat ko ni.Ko ingt internet kami lembab sbb download torrent je ke?Kami pn ada otak la bleh fkir download bleh slowkan speed internet.Kami complain sbb internet kami sgt slow walaupun tak download, tak stream, tak main game on9 dll.

          Kesimpulan :
          Pantek bodoh :pinch: :pinch: :pinch:

        5. dia ni baru kuar dari lubang mana?

    2. sy juga bersetuju dgn pandangan saudara.
      rakyat Malaysia sepatutnya menukar kerajaan sedia ada kerana terlalu banyak korupsi yg melingkar company2 GLC..
      monopoli TM sgb provider harus dihentikan.
      sbg consumer, kita berhak mendapat perkhidmatan yg sewajarnya.bukannya menurut kehendak company.kita yg membayar.huhu

  22. hehe..jockey cam da t’pesong tajuk je..nak wat camne kn..anyway apsal broadband mhal sgt..kat indonesia bley dpat rm30 je sbulan (da convert rm)..max speed..lbey laju dr broadband m’sia..nak kata negara dorang maju xde la sgt kot..

    1. hahaha…yeke? janji dapat lepas geram :whistle: …masuk tahun 2009 je kelajuan internet merudum…streamyx connection macam dah kena penyakit selsema siput babi je.Pastu diorang mengaku streamyx yang paling ‘sihat’ hehehe…Pilihan No.1 la konon….kalau tak disebabkan monopoli dan pakej unlimited usage tak ramai yang pilih streamyx.

  23. selagi xde persaingan mmg cmni la jadinya. rasanya org TM xleh marah sbb itu hakikat :getlost:

    aku nk beralih ke P1 WiMAX tapi umah aku terkeluar sikit dr coverage area. :angry:

    1. Baca la fitnah tu.. Tak habis2 sebar fitnah pada rakyat. Sebarkan perasaan benci rakyat pada kerajaan. Padahal kerajaan dalam rancangan Malaysia ke 8 tengah mengupgrade sistem jalur lebar dan TM, bukan kerajaan. sekali lagi TM telah berblanja bilion (kerajaan tak kuar sesen pun)dalam membina cable jalur lebar straight pi server2 dunia tanpa melalui SIngapore lagi;.Dan pada masa itu, kita punya internet akan capai setanding dengan negara2 maju. Manusia tak pernah syukur. Dulu 56K zaman aku sekolah da kira laju. pasni aku tak tau la kalau da 10Mbps pun aku rasa org takkan syukur.

    2. Dah la boleh ajak kawan BACKUP datang view comment artcle hang hentam sapa yang sokong TM? BODOH ape. macam budak2. Nampak sgt da tak da idea org sokong hang.

      1. Tak kisah ko kata aku budak2…aku bukan orang tua pun…

        jangan kata aku tak bersyukur, dah internet mahal dan lembab…memang la orang tak puas hati…ada sapa2 yg puas hati ke?

        tm cekik darah pengguna :angry: :angry:

  24. Itu je choice kite ada so far, yang lain samada kurang stabil lagi or mahal. mmg tak puas hati

  25. streamyx…. mmg byk masalah… dari dulu agi.. tak pernah sudah… namun apa nak buat.. dah mcm tu di takuk lama… aku baru langgan streamyx untuk umah sewa… bayar rm88 untuk 1mbps package & rm25 untuk sewa telefon… nak tak nak kene ada gak tenet.. takleh idop tanpanya… addicted… namun apa leh buat, kalo time streamyx wat hal hanya leh maki dlm hati aje la… nak harapkan broadband college, mmg tak laju langsung berbanding ngan streamyx.. syukur aje la dapat main tenet lani…

  26. Caj broadband di Singapura hanya RM 113.69 bagi kelajuan 10 Mbps unlimited usage.Di Kuala Lumpur broadband paling laju pon 4 Mbps dengan harga RM 268.
    Oh Malaysiaku :sleeping:

  27. Singapore negara kecik abang oi. User die ramai. Lagi ramai daripada kita. Hampir setiap rumah ada internet. Nak banding dengan singapore, tapi kita pun dapat tenet melalui singapore. Pikir dulu sebelum cakap. Bangang. Sume yang cakap bodoh adalah bangang. Apsal la user tak mampu nak pikir. Asik pikir politik je. BODOH ape. Gune Kepala OTAk SIKIT. Memang betolla dari dulu, pengguna internet tegar adalah bangang. Pasal tu yang slalu update blog politik bangang. Sebab diorang tak mampu fikir rasional. Kang tarik penggunaan internet baru hang tau. Nak ;laju, tapi laju apa? Laju utk torrent? BOdoh

    1. lol ko orang besar tmnet ke?smpi nak tarik penggunaan internet lagi?hahaahah 😆 😆

      satu lagi ko orang kecik, senang je orang2 besar ko nak tabur cerita apa2 pn kat ko.cerita kat sebalik tabir bukan ko tau pn.

      ha mesti ko nak ckp aku pn xtau.mmg aku xtau pn.wakakakaka

      tapi ko mmg budus dan bangan.idup pantek bangang hahaah 😆 😆

    2. Kuala Lumpur tu lebih besar daripada Singapura ke,bengong?…Kerajaan Malaysia yang kaya raya suka jaga kroni pon tak boleh menyediakan perkhidmatan terbaik di KL.
      Takde guna ada lebuhraya kalau pengguna lebuhraya adalah pejalan kaki.Begitu juga dengan penggunaan torrent.Aku cadangkan kau berjalan kaki je pergi tempat belajar atau tempat kerja.Tak payah guna jalanraya ataupon lebuhraya nanti sesak. :tongue:

    3. relax la.jgn emo sgt.guna bahsa elok2 skit.

  28. Pantek, ko ni orang pro kerajaan, ke orang TM sendiri? Semangat gila ko backup tm n kerajaan… :whistle: :whistle:

  29. to si Pantek,
    awak tetamu blog orang, sila bersopan.
    tak malukah anda?

  30. ntah siaq je pantek tu.kalo takat ada 4mbps paling bagus, rm20 sudah la. uk pon boleh pakai 32 mbps. x kan malayisa x boleh. malaysi boleh kan.. kalo x bleh bagi je pr memerintah. kan senang. 50 tahun lbh bee end pegang kerajaan xkan internet speed baru 4mbps je??
    kurang-kurang 5o mbps. hahaha :wub:

  31. Orang2 tmnet atau orang2 pro kerajaan tu, tolong faham apa yang rakyat mahu…

    rakyat mahu:

    – internet laju
    – harga murah
    – banyak pilihan ISP
    – tiada limitation, no throttling, bandwidth limit etc

    kalo negara lain boleh kenapa malaysia x boleh? kata Malaysia boleh?

    Tak malu ke pelancong luar datang malaysia nak guna internet, tapi slow dan mahal…kena plak diorang kata lebih kurang mcm ni…

    “Sigh…Malaysia’s got lame internet connection…what is the government doing for the people?”

    Kerajaan jugak yang kena :silly: :silly:

    1. Weh pantek ko reply yang ini boleh?

  32. kalo ak ade byk duit, ak melabur je kat wimax, bg dieorg lift fair usage ngan widen coverage.

    pastu tu baru terkial-kial TMNET nak perbetul semua ni.

    elok kite wat je memorandum ramai2 . wat banner besar2 ker.

    kalo suma jadikan monopoli TM sebagai alasan, sampai biler pon masalah ni x selesai :cwy:

  33. BOngok. Yang KOrang bincang ni tak masuk akal. Jgn Nak sabitkan TM dengan POLITIK bodoh! MCM BUDAK2 darjah satu. Tak tau jangan buat2 tau. Kalau hang rasa hang duk bayar Mahal, tukar bende lain. Aku nak tgk hang ble dapat tak dengan harga tu dngan kelajuan yang stable. Hang pi carik la. kalau hang ble carik aku respek giler kat hang. TMnet bukan Bodoh. Streamyxnyer engineer tak putus2 berusaha nak capaikan internet dengan kelajuan yang terbaik. Hang tak tau diorang wat ape kat blakang. Yang hang duk tau bangkang2 sebab internet lembab nak blog bangkang kerajaan tak dapat. BOdoh pe. INI lah PERSEPSI. Cakap tak gune FAKTA. BUKTI kene ada. JGn DUk TUDUH bukan2. Kalau anda rasa TMNET ni bangang hang duk complen kat diorang. Hang duk komplen sini takkan dapat pape bodoh :devil:

    1. Dah bratus, beribu dah kot orang komplen kat tmnet…knapa servis tetap camtu?

      Tolong jawab, kenapa internet malaysia lembab dan harga mahal? Kalau ko boleh bg jawapan munasabah aku akan accept…

      Blog, forum dll kat internet kan tujuannya untuk berbincang dan menyuarakan pendapat…bodoh ikut suka aku la nak komplain apa2 pun…

      ini kan negara demokrasi, patutnya rakyat bebas menyuarakan pendapat…aku suka aku puji…aku tak suka aku kutuk la…

    2. sebab ada bukti la kami komplen..sebab pernah ada pengalaman la kami komplen..sebab ada maklumat la kami kata mcm tu.ingt kami ni buta2 ja kata tm teruk.admin,wat satu poll,kita tgk apa result dia.tp jgn [email protected]#$%^ vote byk kali lak ye.xaci la.. :cheerful: :cheerful: :cheerful: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

    3. dia ni baru kuar dari lubang mana? ada lagi org macam ni?? kah kah kah kah kuno betul

    4. aku rasa ko yang cakap tak guna fact.
      maki hamun ada la.
      now, ko nak suruh orang cari syarikat lain selain TMnet.
      ko tak tau ke yang internet kat Malaysia ni hak provider dipegang oleh TM?
      lain-lain syarikat pun rent from TM jugak.
      kalo TMnet punya streamyx pun slow, apa yang ko nak kami expect kat maxis or celcom broadband?

  34. TMnet akan senasib dengan Proton. :biggrin:

  35. Entah.. aku setuJU, aku setuju.. TM mmg sLOw tahaP Siput seDut.. KerajaAn Patut tarik Balik la Trademark “MSC” tuh.. Buat MAlu jer, Nak jadi yang terbaiK di Asia TenggaRa pUn tak Lepas Lagi.. Ni pendapat aku jer.. Jgn Marah.. :biggrin:

  36. :ninja: susah2…slow2, ape kate gabung sumer buka syarikat internet sendiri habis cerita… :biggrin:

  37. dulu ada syarikat tempatan nak buat broadband guna Power Line Cable dengan TNB.

    Tapi kerajaan tak kasi takut TM bungkus.

    Broadband kuasa letrik laju gilerrr, kos pun murah.

    Produk anak tempatan hanya di tong sampahkan.
    Mereka bukan minta modal macam program angkasawan . mereka nak buat sesuatu yang berfaedah kepada negara.

  38. to Pantek,
    r u the retard one?

  39. sy rasa dah tiba masanya rakyat malaysia swicht dari kerajaan BN kepada PR..

    terlalu lama (50thn) berada ditampuk kekuasaan menyebabkan ketidakcekapan, ketelusan yang diragui serta korupsi terus melingkari kerajaan sedia ada (UMNO/BN)…

  40. Mana pantek, dah lari ke? Penakut punya orang…dah takde idea nak backup gov/tm senyap la dia…

    :silly: :silly:

  41. mmg TMNet bermasalah..tiap2 bulan line putus..bila call, diorg janji datang dlm masa 3ari..lama tu!!!..last2 dh seminggu br la nk call..tp tk dtg jugak..

    diorg tk nk mengaku salah…nk salah kan TNB plak..supply tk ckup la, ape la..bkn sekali ak wat report, rase2 nye dh lebih 10 kali..

    dh la service customer lembap..yg pmpn jwb call tu tk gune..bila tnyer sikit2, ape pon tk tau..semua nk rujuk org lain..baik tk yah jadi operator TM..tau nk taip nama org report jer..adoi…

    pasal speed, mmg agak slow la even gune 1Mb..rse tk berbaloi..

    kepada TM — kalau dh kekeringan idea, ambik la engineer luar esp dr india..jgn la BODOH SOMBONG.. :devil:

  42. oitt orichi…ko pon sajer wat alasan streamyx utk pancng orang tukar BN ker PR..per ko da duk tmpat orang…g try i’net kat tmpat orang?PR tu penyelesaian ker msalah kat m’sia nie…lom jd leh la jnji macam2…da jdi nti ntah per jadi…streamyx g maner m’sia g maner…
    eleh eins…ko pon samer jer cam orichi…law da xsuke ckp jer lah macam2..per yng ko dapat rinie pon sbb kerajaan yg da ader…law dia xbg langsung…ape pon xdpt..bising2 lah gak..kritik biar membangun..bkn nak jatuh kan orang..melayu da suke ngan melayu ker?busuk2 bangsa ko gak…
    PR xsampai baper lame macam2 hal da buat..asik2 nak ngundi jer…buang masa rakyat lah nak men politik jer…wat benda len lah…xder kerja len ker..

    1. Eleh, nak kata aku tak bersyukur lah tu? Tipikal penyokong BN/pro kerajaan lah ni…asyik2 guna konsep apa yg kita dapat hari ini sebab kerajaan yg bagi…

      Tah hape2…internet di Malaysia memang hampeh sbb ISP hampeh…terima la hakikat…

    2. to Etnies,
      sy akui, banyak jasa kerajaan sedia tapi.
      tapi kita kena faham, teori ibn khaldun ada mengatakan pihak ditampuk kekuasaan dlm tempoh yang lama akan jatuh akibat kerosakan yang tidak dapat dikawal lagi.
      aku tak cakap PR tu sempurna.jika hari ini PR diberi kuasa, tak mustahil apa yang berlaku kpd UMNO/BN akan menimpa PR juga bila terlalu lama ditampuk kuasa.
      sbg rakyat malaysia, sy mahukan kerajaan yang prudent,amik peduli hal rakyat.
      cuba awk lihat di england or us.bagaimana dorg leh cipta gud governance utk urus tadbir negara.
      parti politik dorg cuma boleh duduk ditampuk kuasa ta lebih dari 2 penggal je.
      tapi kita di malaysia apa jadi?
      terimalah hakikat, kita perlu berubah untuk kepentingan bersama.
      i didn’ mean to make any offence.peace!

  43. hampeh mmg arr hampeh..tpi tukar gov menyelesai kan ker?pro PR kan…anything leh ckp..

    sumer orang yang guna rasa sakit…even orang BN pon gune gak benda yang samer..stremyx gak..solution len la..skit2 nak tukar gov,tu jer yang taw ker?
    :alien:

    1. Kalau ko sndiri rasa sakit, buat apa perlu sokong lagi BN atau orang2 TM tu?

      Tak nak ke rasa kemajuan mcm yg dikecapi oleh rakyat2 di negara lain?

      Etnies, ko ada solution yang tersendiri ke pasal hal ini? :getlost:

  44. kelakar siot bc komen korang…

    tapi dah kenyataan tm tue monopoli……..
    patut pun tak maju isp kat malaysia nie…
    cuba kalau ade persaingan sihat…
    aku rasa dah 100mb dah kelajuan internet kite…
    jgn jadi bodoh…
    fikir la cikit……

  45. Emm, tp kenapa aku guna streamyx ok jer..
    laju jer.. xde lak masalah.. tu pun guna yg rm68/month, maybe tuah aku kot.. 🙂

    1. rm68/month dapat brapa je speed, 512kbps?

      Download/upload speed brapa je…lebih2 lagi ada p2p capped dari tmnet…

      tak berbaloi :silly: :silly:

  46. bangan kau nk banding gan negara luar
    dorang xpe ar maju semua alat boleh buat sendiri xde kena upah2 org :whistle:
    boleh la kasi murah
    kalau kau beli lempeng gan org lain pun kau jual mahal lol
    mmg TM sial cikit tapi syukur la dari xde langsung
    sial sial TM pun aku upload movie sng je :biggrin:
    kalau ternet korang slow byk sbb oii sesetengah av pun sekat ternet tau mcm kaspersky :pinch:

    jagan duk main pasal parti2 ni oit korang pun sekolah pun keputusan cukup2 makan je 😆
    orang yang main parti semua tu
    semua sekolah tinggi tinggi :angel:
    ingat negara la wahai insan semua
    komunis dh nk masuk sini balik la
    jangan korang happy lak
    sejarah ada belajar ke masa sekolah dulu

    ha sapa yang xsokong tm tuh
    aku cadangkan korang buat syarikat ternet sendiri
    baru leh kau nk download sampai 1000000Mbps

    1. ala…
      jgn la gaduh lagi…
      ok tak kecian ke..
      org kampung..
      mana mampu byr rm68 sbulan…
      ko bnayk duit leh la…
      ehehehe….
      nice to meet u

    2. Bangang, yang ko masuk pasal komunis ni pasal apa plak? Tersesat haluan sungguh…Anyway sejarah aku A1, n keputusan spm aku bukan cukup2 makan je…

      Negara lain maju pasal takde monopoli dari syarikat cam TM nih, orang boleh wujudkan ISP baru tanpa kekangan dan kongkongan orang2 atas…

      Internet slow dan mahal adalah penindasan terhadap rakyat…faham la weh…

      aku nasihatkan ko baca smua komen2 pembaca kat post ini sebelum bagi hujah bangang ko tu…

      1. wuakakaka :cheerful: lawak duh kak ain.
        leh plak cite pasal komunis.
        =DDDDDD

        aku guna streamix.
        tga syok2 layan youtube pastu tetibe offline :dizzy: .
        pastu on alek :biggrin: .
        pastu offline :getlost:
        weh tau ak wireless mcd lagi laju :cwy: dari wireless uma aku.
        bengkek bengkek.
        tapi so far ok lah gak dari takde 😆 .
        hahaha.
        cayalahhh kak ain sejarah A1!
        sejarah aku B4 je.
        hahahahaha :heart: .

    3. ala…
      jgn la gaduh lagi…
      ko tak kecian ke..
      org kampung..
      mana mampu byr rm68 sbulan…
      ko bnayk duit leh la…
      ehehehe….
      nice to meet u

    4. Tak suka parti XXX – korang cakap gi buat parti sendiri

      Tak suka syarikat XXX – korang cakap gi buat syarikat sendiri

      Adeh, lemah ngan orang berfikiran macam ini…kita consumer, kita rakyat kita berhak suarakan pendapat…

      Xkan kita nak setuju n terima je layanan kurang baik dari pihak2 tertentu tu…pastu bagi alasan “bersyukur” sebab tu je ada…

      1. A’ah.. betul tu..
        x kn nak kene suap jer nasi.. :p

  47. aku rasa mamat tu pro komunis la.. haha :ninja:

    Aku pun dah bosan dengan sistem monopoli bisnes ni. yang tersepit kat tengah ialah pengguna. hampeh. :angry:

  48. Kalau tiada intehnet, kita bina intehnet. 😆 😆

  49. to ottel,
    luculah awk ni…(haha..)
    politikus (kat malaysia) yang miskin terus jadi kaya bila masuk politik. itukah orang yang belajar tinggi-tinggi?
    jadi adun satu penggal dah boleh bina bungalow.berkereta mewah!
    itukah orang yang belajar tinggi?
    anyway, rakyat cannot be fool twice!

    1. emm yg tu kaki gile punya aku paling benci menteri besar terengganu belajar sekolah atap je bangan cam babun jadi menteri tapi xpandai eng 😆

      yg jadi cam tu sbb ada backup org besar bkn nya pasal rakyak pilih
      makbapak aku pun kuat parti tapi dorang pun benci mamat cam tu
      adun gua musang kt kelantan semua rakyat benci
      tapi org yg bangan2 dlm parti benci dia
      last dia pergi gua musang padahal dia org bacok
      kalau kau pergi gua musang[tempat jin bertelur]
      skrg dh jadi mcm bendar byk kemajuan kalau nk banding gan bandar pasir mas gan kb

      aku malas nk kata pasal parti malaysia ni bengon nk mampus :pinch:
      baik aku layan blogging gan games on9
      lagi best :whistle:

      pasal TM dia tu swasta la bai jangan nk salahkan gov lak
      kalau korang mmg rasa xpuas ati korang report ar kt menteri sng ckt dia kire 😆

      1. pembetulan
        adun gua musang kt kelantan semua rakyat suka la :biggrin:

        1. Ottel, dah bca aku reply apa kat older comments?

          ko komen benda yg ko nampak je, TM syarikat swasta…TM bagus sbb dapat award…tapi benda yg x nampak seperti monopoli dll ni ko kurang atau xde pengetahuan langsung pasal nih…

          TM adalah syarikat milik gov tapi diswastakan, memang ada link ngan gov pun…

          apa2 projek besar ke tender ke gov bg kat TM…tak bagi kompeni lain…TM memang monopoli broadband, smua dpt kat diorang tu sbb TM KAYA-RAYA UNTUNG BILLION2…

          haha…lawak2…ko ingat senang2 aku report kat menteri dia amek kesah ke pasal ni?

          btw ko belum cukup ilmu, komen pun melalut…kejap komunis…parents kuat parti…pastu adun gua musang…blogging, games on9 la…adeh…

          dah2 baik ko teruskan xtvti mengupload movie2 kat blog ko ngan mysahabat jek…xyah sibuk2 join diskusi cni 😎

        2. :biggrin:

          hehehe elek semua buat byk sabar lol
          xyah la anti sangat gan dorang tu
          mmg aku akui servis dorang mmg lembab
          aku bayar bil tel dh hampir 5 hari tapi tetap xde line jugak
          gini la buat bodoh je jangan duk byk catlut sangat
          kite rakyat kena ikut je dan tunggu sampai gov sedar sendiri apa kesalahan mereka

          p/s xkan xde menteri main blog pastu tentu terbaca posting nih :biggrin:

    2. Aku setuju..kenape masih tumpakan traffic shaping n QoS. Sepatutnye menambahkan kemampuan cabling n speed. Cuba fikirkan alternatif lain untuk menaiktaraf. Sama2 merasakan kepuasan menggunakan servis no. “1” yang diidam2kan semua orang. :sleeping:

  50. aku memang setuju tm nie perkhidmatan internet memang lambat..mahal plak tue..aku gak amik pakej 1mbps..bila upload kejap2 errror..aku rasa mcm nak try je pkai celcom broadband..

    1. Celcom broadband lg teruk..
      kalu ko download guna rapidshare, memang tak boleh pun..

    2. biasa ar error 😆
      kalau kau xnak error try buang semua cookies

      ottel´s last blog post..Push (2009).dvdrip.hardsub.mkv

  51. kalo buang cookies error jugak????

    1. kalau kau guna usaupload buang semua kuskiss boleh jalan laju nya
      tapi kalau media api kau kena la disble lu av kau

      ottel´s last blog post..Push (2009).dvdrip.hardsub.mkv

  52. dah namanya pun streamyx berok band.. memanglah lembab.. tm mmg nut… wakakkakaka :devil:

    bujang susah´s last blog post..Cara pulihkan hidden folder disebabkan oleh virus

  53. jgn suka2 kutuk streamyx. kalau tak suka meh bg username korang. aku bloc ic korang dari guna perkhidmatan tm sampai bila2

    1. Consumer kutuk service teruk, ko nak block diorang dari guna perkhidmatan tm sampai bila2?

      dalam t&c ada ke kata yang consumer xleh kutuk streamyx? kalau kutuk kena block dari guna perkhidmatan tm smpai bila2 ke?

      Salah sendiri tak mengaku, nak block2 orang pulak 😆 😆

      lucu dan nonsense :silly:

      1. Hahaha..
        setuju2..
        dia org tm kot tu.. :p

  54. bujang susah = tm mmg nut aku setuju tapi kite guna dia jugok nut pun nut lah janji leh layan ternet hehehe

    :whistle:

    ottel´s last blog post..The Art of Fighting (2006)

  55. jgn kutuk streamyx. aku keje tm la

  56. hermm…honestly mmg Tm truk wei..aku donlot rate kdg 2-3kb/sec je wei…ade tak option lain wei?? contoh nye ape product broadband kat luar ni yg ok???

  57. itu la kebenaran yg harus dihadapi…
    tm streamyx mmng slow walaupun aku langgan juga…
    nk buat mcmana,aku gila download..
    yg ni saja TERbaik yg ada..
    klu ada yg baik lg,automatik aku MATIKAN streamyx

  58. Kepada pekerja tm, lepak ler jangan mudah melatah…. kena terima kenyataan, try contribute any idea n proposal ko ader pada bos dgan confident in order to improve the service… kalo tak leh kena tegur, makne nyer takde penambah baik pulihan… Sebab nothing is perfect, and mgkin ker police traffic akan ckap pada pengguna jalan raya supaya jangan guna kan jalan raya sampai biler2 kalo asyik merungut jalan jam? aper yang di lakukan adelah balik ker balai kasi report pada person incharge diorang,dari situ akan ade inisiatif lain… aper2 sesame le kita blajo dari kelemahan :silly:

  59. TM = Tentu Meragam
    :devil:

    1. Cool, haha… :tongue:
      .-= EiNS´s last blog ..Aku memang sibuk dan tiada masa update blog =-.

  60. salam semua..nak nyibuk sikit nih..hehe :devil:
    bulan lepas aku dok pucong,aku nak upgrade jadi 4mbps..tmnet ckp xsupport kat situ..
    abistu buat aper iklan gempak2..
    1mbps pon dah rm60..ntah biler nak murah pon xtaula..pastu kalo syarikat lain nak bertapak pon susah..contoh p1w1max..
    diorg terpaksa ikot prosedur..takleh lagi laju dari tm..
    kot ye pon..bagila gempak dulu tm tu baru act lebih2..
    contoh mcm proton..dier buat keter kompak boleh..
    tapi pro2 tak bleh buat sedan plak..kata demokrasi..
    sama gak mcm interne nih..jom ramai2 bagi cadangan kat laman gov…huhu..
    eins..apekater ko anjur buat demonstarsi kat kl..hahaha..ada gak masok isa kang :w00t: ok eins..thanks for all ur info

  61. streamyx dan broadband mmg ada kelebhan dan kelmahn..
    masing2 kene la sama2 menigkatkan produktiviti masing2…
    so kpd pgguna buat pilihan sama ada mahukan streamyx atau broadband..

  62. aku guna pakej combo rm 60
    dapat wireless modem.
    setakat ni ok la..
    tak der masalh…
    laju gak
    tak la lembab sagtt..

  63. yer ke Streamyx that bad?

    Kalau nak compare dengan ISP lain lagi la teruk. Izzi ke, Wimax ke, Maxis/Celcom broadband ke.

    Aku pakai Streamyx 1 mbps (by default, tm capped kat 1.5 mbps). Direct download averagely 200 kBps. Torrent mostly 180 kBps. The best part is..unlimited download. Average aku download dlm 12 GB per day.

    Sepanjang aku dok pakai bebepara ISP kat mesia nei, hanya Streamyx jer yang allow aku achieve cam nie.

    Nak kata youtube lembab..biar betul. Aku tengok Youtube guna high quality mode pun x sangkut. Once a while mmg ada gak sangkut dia. Tukar IP jer solve. Most of the time, tengok youtube mmg x pernah ada issue.

    Game lag? Tak tau la korang..tapi aku rasa the only game yg aku suffer dengan Streamyx hanyalah Flyff. Yg lain ok jer. Try izzi broadband, at least 0.5second lag tu normal…no thanks to wifi arch.

    The funny thing is..the nature of human kan.. kalau dia dpt benda yg tak best..dia suka bising…tapi cuba streamyx tu ok jer..senyap jer dia.

    Aku rasa tengok tempat jugak kot..dan sejauh mana distance ko dari exchange tm. Dan tengok gak copper wire (atau fibre + pizzabox) kat tempat korang. Aku stay kat kelana jaya, distance aku ngan exchange dlm 3.2 km. Since KJ adalah tempat yg relatively baru dibangunkan, so copper wire dia mungkin masih in good condition. That is why I enjoy superb broadband experience with streamyx.

    Pada saper2 yg nak proof aku average download dlm 10-13 gigabyte per day…feel free to request. Aku mmg pakai networx utk monitor broadband performance aku since aku subscribe Izzi (time tu malas nak pasang wayar tepon kat rumah..sbb baru pindah ke KJ).

    Rumah org tua aku kat kedah, jarak dari exchange dlm 5.6 km. Sepatutnya x leh register nie..but we insist (dlm tahun 2001 camtu). Mmg performance dia sometime ok sometime x. kalau hujan..mmg dc.

    Tapi aku kat sini..tak kisah la ribut petir pun… net jalan jer…no hal. no sweat.

    RM110 utk unlimited 1.5 mbps internet speed mahal ke? Hmm..kalau compare ngan negara membangun yg lain mmg la mahal. Hatta compare dengan Singapore pun rasa mahal. Tapi kita kena ingat, we are still lucky compare to Indonesia, philiphine, thailand etc. Diorang lagi la..mahal dan slow. Within Malaysia, aku rasa RM110 utk 1.5 Mbps consider standard price la..ISP lain pun more or less cam nie jer.

    Utk sahabat ku, owner jomphp, we need to remember why broadband kat mesia x leh murah cam US, Jepun atau Korea. Reason dia… website cam ko nie x banyak kat mesia. Kalau ada 1000 org yg cam ko nie… buat informative website dlm bahasa ibunda/english tapi host kat malaysia, maka tak sakit la ISP provider nak bayar kat foriegner ISP. Biz between ISP (mesia dan luar mesia) base on byte. Lagi banyak kita dok access, sedut dan download content luar negara, lagi banyak la ISP malaysia kena bayar kat ISP luar. then kita pulak bayar fix price.

    Banyak member2 aku kat oversea, tenet diorang mmg laju. 50 mbps for a fraction of price (USD20). Tapi diorang ada quota download. Australlian pun sama. Jepun plak, most of their citizen mana layan website luar negara. Jepun adalah negara maju yg kebanyakkan rakyatnya…hampir buta bahasa Inggeris. Its funny but true. So depa nei dok usha local content jer mainly.

    Pendek kata.. from my personal perspective… Streamyx is not that bad. Sure it has its flaw and problems…but IMHO, other local ISPs are worst than streamyx.

    PS : kalau nak cakap pasal harga yg kita kena bayar utk benda yg sama org luar kena bayar… issue keter lagi ler besar bang. Engineer kat mesia leh beli proton atau vios jer…kat sana tu.. Civic adalah mainan.

  64. Best Tajuk ni. Hmm…memang pun Streamyx nombor 1 di Malaysia ni.
    Tapi tang stabil dan kelajuan “surfing” tu tak yakin nombor 1. Bilalah nak ada saingan setara supaya mutu dan harga dapat bagi kelebihan pada pengguna. :pouty:

  65. terima je lah. kang kalo komplain, kata hangin plak, kalo xpuashati sangat servicenya, buatlah aduan kat persatuan pengguna. but so far sy pakai service ni 90% ok 10% je yang tak ok… sudah la, kalo rase mcm lambat or lembab sangat, tukar je ke perumah lain, tp harga nya, lagi mahal je.. :happy:
    cam pymax tu.. ade limited bandwidth lagi.. u orang lelaki, kene la belajar pandai2.. baru dapat improvekan kualiti kan.. 🙂 sape2 yg bljar2 networking, IT software, programming, letrik, n sewaktu dengan nya (u lebih tahu), tu.. haaa bljar sungguh2.. nati boleh improvekan ke’slow’an internet ni kan.. kan.. 😆

    p/s: toksah banyak mengeluh ya saudara2 ku~

    1. Nie pos lama…taun 2009 lagi…masa tu streamyx bnyk problem…memang x puas hati sangat lah…

      Maybe sebab persaingan ngan p1 wimax…skrang tm cam dah improve sket service diorang…takut nak lose loyal n potential customer lah tu…

      taun nie tm nak implement HSBB, aku nak tengok ok ke tak service HSBB nanti
      .-= EiNS´s last blog ..Dropbox dan Xmarks – Sayangilah hasil kerja anda dengan backup online =-.

  66. aku dah register 3 minggu lepas tuk streamyx, dia kate dlm mase sminggu je, tp smp skang x psg2 hampeh tul..bile tny dia kate sbb xde line phone,Ok no hal..so masuk phone, tapi same gak..3 minggu lebih x pasang2 lg..skali dpt email, umah aku diluar area…AKU HANGIN r..jiran aku sebelah rumah dh pakai streamyx 4 tahun…memang giler ar TM ni.
    .-= firib5593´s last blog ..Pada Mu Ku Bersujud – Afgan =-.

  67. :blink: aku ttarik btul dgn tajuk ni..tp aku agak stuju dgn expertester.di mlsia xde had pn utk access seberapa byk content yg korang nk.xde sape yg nk halang..majoriti email sume org yg bkata2 kt sini pn dhjg emailnya yahoo.com,google.com..ada x yg guna yahoo.com.my..jarang sgt..penah pikir x stiap kali korang nk d/load content dr o/sea brapa byk server international gateway yg kna lalu sblm sampai ke screen pc korang?aku xpandai sgt hal2 networking ni..tp stahu aku dlm agreement stx ada tulis speed brdasarkn’ best effort’,means dr segi jarak rmh dgn exchange,rasanya xelok jgk klu kt asyik nk slhkn org.kt pn xtau apa mslh sbnr TM.apa2 pkhmtn yg dtawarkn kt mlsia ni sumenya utk ksenangan kt sume.jgn tanya apa yg org wat tuk kt tp apa yg kt wat utk org.klu byk komen pn xgn,try pikir apa yg korang blh bg idea utk sama2 improve..kutuk stx bgai nk rak tp last2 gn gak.klu dh pandai sgt rekalah somethin.bru blh ckp bsr..

    1. Noob.

      Buat apa bangga dengan kelajuan internet yg slow dan pakej yg mahal? Negara lain boleh bagi murah dengan kelajuan yg berpuluh kali ganda…kenapa negara kita tak boleh?

      Aku cakap apa yg benar…ko xyah la backup…mesti ko sendiri pun berharap internet malaysia murah dan laju cam negara lain kan…jgn jadi hipokrit la…
      .-= EiNS´s last blog ..WordPress 3.0 bakal memperkenalkan tema baru “Twenty Ten” =-.

  68. aku sokong ko eins.. 2010.. aku punya internet speed lagi terok dari 2009 dulu… huhh…!!!! report kat TM.. ? mcm curah air kat daun keladi jer.. technician dia org pun bangang2 jer.. Ada ke datang pastu buang history dgn cookies kat browser jer.. tu jer yg dia org boleh buat ke? klau setakat mcm tu nenek aku yg buta IT tu pun tau… ni bukan cerita x bersyukur.. tp TM agak2 la klau nak bagi perkhidmatan tu.. bayar RM60/month tp nak tgk video youtube yg panjangnya 59s pun nak kena pause sampai 2 minit.. sape yg x bengang.. korang yg kije kat TM xper la.. dapat pakej baik.. RM45/month untuk 512kbps. boleh la korang sembang lebih. TM memang hampas…!!! Org complain tu buat la penambahbaikkan.. ni dia dok buat tuli jer.. pastu dok membangga diri. :angry:
    .-= bujang´s last blog ..NAJIB PEMUSNAH PERKEMBANGAN EKONOMI MALAYSIA ? =-.

  69. aku pun heran mengapa lah..negara jiran lain lagi laju perkhidmatan internet diorang,tetapi kenapa servis internet di Malaysia seperti TM yang telah lama bertapak tapi masih tidak dinaiktarafkan(improve) kelajuan internet.Iklan berjalur2 lebar sana sini yang terbaik,Murah,Laju..tapi masih tidak dpt lawan lagi kelajuan internet dengan negara jiran yang lain…
    .-= justnuar´s last blog ..Manga Downloader [Software] =-.

  70. ala..biasa la..dah kita rakyat msia, trima je la..4llow je la walaupun terpakse…xkn xpaham2..walau bgaduh skalipun pasal topic ni pun bukan le settle pn..kcuali,,, ada keajaipan berlaku..but i dont think so..politics is politics..no one know..kn..kn 😎

  71. internet di Malaysia masih perlahan.
    sangat stress bila nak tunggu.
    haishhhhhhhhh!!!!!!!

  72. Setakat hari ni la aku berpuas-hati dgn Streamyx.Laju gila. Dah 2tahun aku pakai.Sebelum ni aku guna maxis & celcom cukup menghampakan.

  73. Biasa le.. hidup kat Malaysia ni “Benda Mahal, Tp Kualiti Rendah”
    Asyik kne tipu je. Sabor je la.. :whistle:

Tinggalkan komen anda