Posted on

Soluto dikemaskini dengan fungsi anti-Crash dan ringankan Web Browser

soluto

Setahun lepas, JomPHP ada keluarkan artikel mengenai perisian Soluto ini, dan baru-baru ini ia telah diupdate kepada versi baru yang membawakan dua fungsi menarik, iaitu lighten web browser dan heal crashes.

Selain melajukan proses boot windows, Soluto kini boleh meringankan browser dan “merawat” perisian Windows yang mengalami crash. Jika anda belum install saya cadangkan anda cuba Soluto sekarang juga.

Heal Crashes

ginoplayer

Katakan ada perisian crash, Soluto akan menunjukkan notifikasi seperti diatas; dan akan mencari penyelesaian kepada masalah crash tersebut. Efek yang sangat comel.

Lighten Web Browser

soluto 1.0

Fungsi ini boleh membuang addon, toolbar atau apa-apa component yang boleh menyebabkan browser Firefox, Chrome, IE anda menjadi berat dan lambat.

Download Soluto

Soluto – Anti Frustration Software

Selamat mencuba!


RELATED POSTS

BACA :  QT TabBar – tambah fungsi tabs, image preview, grouping dll di Windows Explorer

10 thoughts on “Soluto dikemaskini dengan fungsi anti-Crash dan ringankan Web Browser

  1. WOW. Kebetulan saya baruuuuu je lepas install soluto ni 😀

    1. soluto ini masih beta. tak selamat guna.

      1. takpernah crash…lagipun komputer jadi ringan dan laju…gunalah dengan cara yang betul 🙂

  2. sp kate x selamat, aku pki lame dah…
    one more admin, software ape u pki yg ada suhu today

    1. diam la ko. buat semak je

  3. Ok je versi beta pun..masih boleh dicuba tanpa rasa ragu..heheh..

  4. apsl bile nk install je die stuck mse kat download?? -.-”

    1. ko download kat office ke, kat umah?
      kalau office, paham2 je la..

  5. Ada lagi yang perlu di download…

Tinggalkan komen anda