Posted on

SmartDefrag: Optimasikan Startup dan kelajuan Program Windows

Secara teorinya, proses defragment mengoptimasikan hard disk anda dan dapat meningkatkan kelajuan startup dan program-program. Tetapi, jika anda menggunakan default defragment tools yang terdapat dalam Windows, anda mungkin sedikit (atau sangat2) bengang kerana proses defragment amat menguji kesabaran anda; sangat perlahan, membuang masa dan mengganggu kelancaran sistem windows anda.

Kali ini, saya akan memperkenalkan Iobit SmartDefrag, software percuma untuk defragment hard disk yang banyak memenangi “awards” dan mendapat reviu yang baik dari editor laman download software.

Screenshot SmartDefrag:

.
Fungsi-fungsi dan download:

Baca lebih lanjut mengenai fungsi SmartDefrag di IOBIT. Download SmartDefrag.

Reviu Penulis:

Software defrag yang ringan, laju serta ringkas dan senang digunakan. Paling penting ianya percuma. Terdapat sedikit kesan peningkatan kelajuan dalam performance Windows setelah digunakan di laptop penulis.

Selamat mencuba 😀


RELATED POSTS

BACA :  Tips untuk pengguna baru Ubuntu

16 thoughts on “SmartDefrag: Optimasikan Startup dan kelajuan Program Windows

  1. Terima kasih… Meh nak try smartdefrag plak… Biase saye pakai auslogics disk defrag… 😛

  2. Iobit cam buatan Israel je.. betol ke?

  3. Kalau Speedbit gerenti buatan Israel

  4. Israel ke tak tu aku x pasti arr…mmg susah sbb dorang ni pengaruh kat sluruh dunia ada..

    EiNS´s last blog post..Happy Birthday to me²

  5. siseape yg ader ms @ fs add la kt ako

  6. aku try download x lah la. Ada link lain x?

  7. memang the best la…ak guna mmg sng jer nk defrag..

  8. Syarikat Iobit Adalah Syarikat Dari Negara China.Iobit Adalah Software Yang Palsu (Rogue).

    Antara Software Yang Dikenal Pasti Tipu (Rogue) :–

    1)Iobit Security 360

    2)Iobit Advanced SystemCare

    Untuk Maklumat Lanjut Tentang Maklumat Ini :-

    http://www.malwarebytes.org/forums/index.php?showtopic=29681
    .-= Pentadbir Dunia IT Aiman´s last blog ..Maaf !!! Blog Ini Sedang Diperbaiki …. !!!! =-.

    1. No, don’t believe the rumors…you should dig further for more information…don’t just blindly read the declaration from one side only…

      IOBit is a very good software developer…hundreds of thousands of people including IT professionals are using IObit software…even in top software download site iobit software received very good review and recommendation…

      not fair if u just accused them as rogue software… :sleeping:
      .-= EiNS´s last blog ..Tips dan plugin berguna untuk Windows Live Writer =-.

      1. FYI, i use smartdefrag and gamebooster frequently…i don’t pay for the products…never use security 360 and advanced system care though…
        .-= EiNS´s last blog ..Tips dan plugin berguna untuk Windows Live Writer =-.

  9. hee..btol Einz..aku pakai pe yg ko ckp tu..gamebooster mmg gerenti bkesan..smartdefrag tu aku xpsti sgt..sbb aku xpndai sgt IT..tp aku pakai je..yg best nye die defrag time kite idle..n ku rse xde problm..laju je lptop ni
    .-= shuko´s last blog ..Mari jawab soalan A-Level yang memeningkan kepala =-.

  10. […] posts:SmartDefrag: Optimasikan Startup dan kelajuan Program Windows Secara teorinya, proses defragment mengoptimasikan hard disk anda dan dapat…Windows 8 bakal […]

  11. Hai disini just nak bagi tahu….Iobit ni bukan daripada China or Israel. X silap saya dia punya programmer or developer ialah org India. Cuba pronounce Iobit bunyi dia macam India ka. I–oo–bit/ Aiyoobit… Macam tu la. Sebelum ni software ni dia buat free dulu. Yg famous ASC dgn Smart defrag la. ASC dia mmg powerful lebih2 lagi guna yg pro. Mmg pc korang takan hang kalu betul guna caranya. Smart defrag dia mmg power and foc tu yg saya suka. Setiap pc mmg patut ad ASC and Smart Defrasg. Ini mmg serious. Jadi jgn prgilah ke official website utk mengetahui lbh lanjut…

    1. Pembetulan…maksud saya pergilah ke official website dia utk mengetahui dgn lbh lanjut. Maaf ya. Software dia semua bagus2. Kalau nk cuba or yg lebih ringan sikit guna Iobit Toolbox semua dlm stu. FREE and portable.

Tinggalkan komen anda