Posted on

Skipscreen mempermudahkan download dari laman file sharing

skipscreen

Rapidshare, Mediafire, Megaupload, Sendspace dll…mestinya anda semua dah biasa dengan laman2 file sharing berikut kan? Lebih2 lagi anda seorang downloader tegar, macam saya juga…hehehe…

Tetapi proses download bagi mereka yang menggunakan free account sangat melecehkan masa dan membazir masa. Contohnya masa hendak download anda dapat message “please wait XX minutes before download” dan bermacam2 message la.

Skipscreen ialah addon firefox yang mempermudahkan proses download dari file sharing website. Fungsinya, “skip” loading pages dan terus memberikan prompt untuk anda download file2 yang anda ingin download.

Download skipscreen untuk firefox.

Komen penulis: Kadang2 ada juga proses download yang kurang menjadi dengan skipscreen, tapi saya galakkan anda mencuba extension ini. Free je, selamat mencuba ya!


RELATED POSTS

BACA :  JomPHP kini JomPHP.com!

12 thoughts on “Skipscreen mempermudahkan download dari laman file sharing

  1. haa.. 1 lg info berguna.. mekasih.. mekasih :w00t:

    1. amboih cepatnya…haha sama2 😎

  2. wahh, cantek~!! Thanks bro!

  3. pertama kali dengar benda ca nih… info berguna ni :biggrin:

  4. Addon ni baru lg kot…first time try memang sempoi so buat artikel terus 🙂

  5. Akan dicuba.
    Tq tuan umah. 😀
    .-= Eriyza´s last blog ..Bila Anak Tanya Bapak =-.

    1. asalammualaikum 😆

  6. untuk penguna brodband sesuai ke tak
    .-= papa-itam´s last blog ..Jangan Mencari Terlalu Sempurna =-.

    1. Sesuai untuk semua jenis connection internet :biggrin:
      paling berguna untuk kaki download…

  7. Thank you for sharing with us, I conceive this website truly stands out .

Tinggalkan komen anda