Posted on

SevenVG, tema windows 7 untuk XP

windows 7 xpWindows 7 mempunyai antaramuka yang tenang dan cantik. Lagi cantik dari windows xp dan vista (pendapat saya). Jika anda masih lagi setia menggunakan windows xp, anda boleh download dan cuba tema SevenVG ini, dimana ianya akan mengubah antaramuka asal windows xp kepada antaramuka seakan2 windows seven.

Ini adalah tema asal windows xp, biru yang bosan.

winxppro

Selepas anda install tema SevenVG ini, tema asal xp akan ditukar kepada tema seakan2 windows seven.

sevenvg for xp

sevenvg 

Bagaimana, cantik bukan? Jauh berbeza dari tema asal windows xp, tema ini lebih segar, tenang dan sedap mata memandang.

Jika anda berminat, boleh download tema SevenVG ini dan rasakan sendiri perubahannya.Untuk windows vista, anda boleh refer post saya sebelum ini, Tema Windows 7 untuk windows xp dan vista. Selamat mencuba ya! 😀

 


RELATED POSTS

BACA :  30 wallpaper operasi sistem yang cantik dan bergaya

21 thoughts on “SevenVG, tema windows 7 untuk XP

  1. Tak berat ke pc nak run window nanti.. banyak tak guna memori

    Hady´s last blog post..Kisah seorang bapa

    1. tak berat.. dah try td.. ok r.. klu nk markup aku rate 7/10

      Ducks´s last blog post..Avenged Sevenfold – Dear God

  2. jap nk try dulu kang aku g taw dia punyer result.. 😎

  3. X berat coz dia guna windows visual style…bukan third party program cam windowblinds 😎

  4. nampak mcm best
    nak try download dan install utk XP

    🙂

    Mac Book Pro punya xde ke 😀

    hydir´s last blog post..Chelsea to announced Rijkaard as the next manager

  5. trimas bro..dapat gak rasa xp jadi seven hehe..try sedut n try gune jap..tgk sedap or tak..hehe.. :cheerful:

    Jaws´s last blog post..Layan Role Models Movie

    1. Ok ja bro…sedap mata memandang la…aku suka wallpaper ikan karin tu… 😎

  6. Memang best 🙂

    mac book pro? ntuk leopard xde kot…tp lainlah kalo run xp @ vista…boleh aja guna theme tu

  7. nak tunggu transformation pack je, hekhek.

    😆

    Marzuki´s last blog post..Memasang Dropcaps

  8. aku pakai Windows Blinds utk SKin Windows7 xp aku..:tongue:

    encikizzat´s last blog post..N95 running Windows 3.0

    1. Theme seven ntuk windowblinds dah dicover dalam entri sblum ni 😆

      windowblinds berat :ermm:

      1. sebelum install windows Blinds, aku pun igt camtu..tpi setakat ni ok je.. :biggrin:

        encikizzat´s last blog post..N95 running Windows 3.0

        1. Haha…komputer laju n power mmg xde masalah…kalo run di laptop spec biasa2 baru nmpak berat

  9. thanks. nanti aku cuba. hehe 🙂

  10. hurm.. ada lagi theme kua.. fuh byknya tentang win7 neh.. aku pon ada cuba theme Win7PDC_Visual_Style tapi tak syok langsung… yang kamo punya ni kat dlm my computer dia interface biasa ye..mcm winXP gak kan… bila la nak kua theme yg betol² sejibik win7 luar n dalam.. :dizzy:

    Kill-Vearn´s last blog post..Hide Your File in Picture

    1. So far theme ni paling terbaik, IMHO…ia dibuat based on 7’s latest build, 7052…

      Theme PDC itu version lama, sblom beta lg…bnyak perubahan dari segi interface…

      Explorer windows 7 lebih kurang dgn windows vista…lain dari windows xp…visual style hanya ubah appearance tapi tidak mgubah explorer..

      Kalau nak jgk ubah explorer jd cam 7 atau vista, terpaksa guna 3rd party tools..

      Cam aku guna ada styler n tabbed navigation…and jgk breadcrumb navigation :happy:

  11. Oh, killvearn…kamu mgkin boleh try mana2 seven transformation pack untuk xp…

    Pack tu akan tmbah effect2, tukar login screen, icon dll…xlah sejibik tapi hampir kpd seven dah 🙂

  12. Memang cantik sekali,rasa rasa nya mau tukar deh,
    tk. bro tip2 nya

  13. camner nak install. tak jadi la

Tinggalkan komen anda