Posted on

Sertai komuniti JomPHP di Facebook

facebook jomphp

Jika anda pembaca JomPHP, kami cadangkan anda sertai komuniti JomPHP di faceboo kjuga. Url untuk facebook jomphp ialah https://jomphp.com/fb dan setakat artikel ini ditulis 3,309 orang sudah “like” page JomPHP. Tak ada la ramai sangat tapi yang menariknya jumlah fans meningkat setiap hari pada kadar yang selesa.

Berikut adalah 10 sebab kenapa anda harus sertai komuniti JomPHP di facebook!

1. Anda akan mendapat pemberitahuan terkini mengenai setiap post terbaru di JomPHP, Majalah9 dll.

jomphp facebook

Setiap post terbaru di blog kami akan diletakkan di facebook jomphp kemudian barulah di-linkkan kepada twitter. Jadi anda akan sentiasa tahu bahawa blog2 kami sudahpun di-update dengan post baru atau tidak.

2. Berita terkini mengenai teknologi dan gadget

jomphp facebook[11]

Fanpage JomPHP sering di-update dengan berita perkembangan dunia teknologi, gadget dan sebagainya. Contohnya post mengenai PSP2 (NGP) yang mendapat banyak maklum balas daripada pembaca.

3. Berita perkembangan semasa juga ada di FB JomPHP

jomphp facebook[13]

4. Maklumbalas di ruangan Discussion

facebook messages

Ruangan discussion membolehkan pembaca membuat topic baru dan kami akan membalas persoalan tersebut setakat termampu.

5. Ada masalah komputer? Tanya di facebook jomphp

facebook jomphp[10]

Ada masalah komputer? Tanya saja di facebook jomphp, kadang2 saya sendiri yang reply dan kadang2 ada pembaca yang contribute idea. Masing2 dapat ilmu, profit!

6. Tonton video menarik yang diupload oleh kami

facebook jomphp[12]

Kadang-kadang kami ada upload video2 menarik juga untuk ditonton oleh para pembaca.

7. Komik yang santai dan menarik

facebook jomphp[14]

Kami merupakan peminat komik, terutamanya komik2 strip. Di facebook JomPHP terdapat banyak komik strip yang menarik, lawak, lucu, cool dsb yang dijumpai di serata internet.

8. Gambar-gambar aneh, lucu dan parody

facebook jomphp[16]

Itu hari kami ada post mengenai MStar yang kena tipu, post mengenai ular kepala tujuh yang ternyata palsu. @cyberflyx pula mengupload gambar ini sebagai parody kepada ular kepala tujuh tersebut dan menerima banyak respon pembaca.

BACA :  Download Mozilla Firefox 8.0 alpha 1 Nightly

9. Berkomunikasi dengan penulis JomPHP, @cyberflyx dan @einztrigger

facebook jomphp[18]

Mungkin anda nak tahu siapa disebalik JomPHP, dan mungkin ada niat nak berkomunikasi dengan mereka?

10. Bebas kontroversi, haters dll dan paling penting penuh berilmiah

Yep, facebook jomphp setakat ini masih bersih dan tidak dipenuhi haters dan orang2 bergaduh. Juga tiada kontroversi yang mencacatkan sesebuah komuniti. Paling penting komuniti JomPHP sangat berilmiah dan sangat rugi jika tidak menjadi salah seorang daripada fans kami.

Matlamat kami adalah menyebarkan ilmu dan mendorong anak-anak muda di Malaysia untuk meminati dan menceburi bidang teknologi maklumat, siapa tahu di kalangan rakyat Malaysia nanti boleh lahir seorang dua yang bijak dan hebat macam Bill Gates, Steve Jobs, dan Mark Zuckerberg?

Jika anda rasa adalah berbaloi sertai komuniti kami, jangan lupa suggest kepada rakan ya! Terima kasih.

https://jomphp.com/fb


RELATED POSTS

12 thoughts on “Sertai komuniti JomPHP di Facebook

  1. betol2 berguna jomphp ni..bnyak ilmu baru~,tapi kalu baik lagi buat gold member saper orang ker 500 yg sertai tu..hahahax,aku rasa aku lar yg dpat..

  2. […] This post was mentioned on Twitter by einztrigger and Loq, jomphp.com. jomphp.com said: Sertai komuniti JomPHP di Facebook http://goo.gl/fb/h686K #jomphp […]

  3. betol2…jomphp terbaikkk dri ladang,bnyak informasi terbaru dan ilmu yg boleh dapat,,,tpi saya suggestkan,orang yg ker 500 sertai jomphp fb,dapat lar gold member,hadiah misteri ,iphone 4 satu kew…sbb aku ni yg ker 500..hahaha

  4. kalau blog ilmiah pun ada haters jugak tak tau lah :cwy:

    1. Hahahaha haters ada dimana-mana tak kira la blog ilmiah ke blog agama ke…nasib baik xde yang jenis buat onar kat blog dan fanpage jomphp

  5. dah lama join! ikut jom php dari dulu lagi..dari templates lama sampai yang latest.. :biggrin: selamat maju jaya bro eins and gang.

    1. Betul ke dari dlu nie? tak penah nampak komen pun…skarang je baru nampak…ehehehe

      btw trimas atas sokongan

      1. aku pon dah join.. hehe

  6. Dah lama gak jomphp ada fanpage ni kan. T’kejut gak tetiba promote semula

Tinggalkan komen anda