Posted on

Senarai perisian penting untuk komputer anda (Windows)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kami ada senaraikan perisian penting untuk komputer anda dan sangat berguna jika anda baru format komputer atau beli komputer baru. Perisian-perisian ini semuanya adalah percuma, berkualiti dan mesra pengguna di mana kami sendiri sudah menggunakan bertahun-tahun lamanya.

Kami senaraikan dalam beberapa kategori seperti Windows, PDF Reader, Downloader dan lain-lain lagi bagi memudahkan anda memuat turun perisian yang kami cadangkan.

#Windows

#Antivirus, Antispyware

#Drivers Download

#Browser

#Plug-in

#ZIP

#PDF Reader

#Office

#Widget, Theme, Customization

#Video Codec

#Video Player

#Audio Player

#Downloader

#Instant Messaging – Chatting

#Web, Coding, FTP

BACA :  Cara install Visual Basic 6 pada Windows 10

#Maintenance, backup, restore

#ISO

#CD, DVD Burner

#Photo Editor, Viewer

#Audio, Video Converter

#iPhone, iPad, iPod Touch

#Virtual

#Online Games

#USB Windows, Ubuntu, Linux Installer

#Social Network (Facebook, Twitter)

#Utiliti

  • Unlocker
  • Teracopy

#VPN, Proxy

#Produktiviti


Kami akan kemaskini artikel ini dari masa ke semasa. Kalau ada apa-apa cadangan boleh tambah di ruangan komen.

Selamat mencuba 🙂


RELATED POSTS

44 thoughts on “Senarai perisian penting untuk komputer anda (Windows)

  1. Apa kata ko upload semua tu

    1. Upload? Nak host mana? Lagipun tak perlu kot sebab software sntiasa diupdate ke version baru…letih nak selalu upload gak

  2. lengkap.. :biggrin: boleh kata semua kategori dan aplikasi ada dalam pc aku. saja nak tambah. :kissing:

    Converter – Hamster Video Converter
    Photo Editor – Paint.Net
    Network Utility – Connectify, MaryFi
    Video Player – XBMC

    1. oo connecitfy penting tuh….lupa nak include…
      trimas

    1. picasa dah ada…dalam kategori photo viewer

  3. Nice boleh test malam nanti lepas terawikh :angel:

  4. menarik..bukan software ni
    colour blog ni..huhu

    1. aaa lama tak update blog sbb tema lama problem…baru beli theme premium nie

  5. Wooo!~ Terbaek list nie. Senang sket nak format sapa2 punya machine guna senarai software nie.

  6. part games xleh bla..garena wajib ade..lol

    1. garena mesti dah kena ada…hahaha

  7. terbaik…! cun la plak theme baru ni. sedap mata memandang!

  8. aku jumpe ade dua link mati bro.. ang cek balek..huhu

    1. eh..lebih dri 2 ..huhhu

    2. link mati? mana satu? meh nak hidupkan balik

  9. nak tambah sikit 🙂

    part game tu..letak la gameranger 😀

    gameranger nie..boleh main game pirate scara online…
    tak semua game dapt.tapi,banyak jugk yang support..ada 600++ games..dan semestinya akan bertambah…

    >> http://www.gameranger.com/games/ <<

    1. first time dengar…trimas bro

  10. ade most of the software di atas..hehe
    nk tambah..minilyric bg yg suke karoke n nyanyi sorang2..haha.

  11. […] 2. Scan komputer anda menggunakan antivirus seperti MSE dan Malwarebytes. Boleh dapatkan di article ini Senarai perisian penting komputer […]

  12. einst nape aku download net framework 4.0 xleh ada mesej file x lleh download kerana file x leh dibaca

    1. dah siap download ke?

  13. baru dapat separo ianya putus ada mesej file x leh dibaca

  14. PDF Xchange Viewer takde? bagus PDF Reader tu..

    1. tak pernah try…nanti aku usha best ke tak…trimas

  15. eints adobe photoshop tu trial berapa hari yer kalau nak upgrade berapa kosnya?

  16. thank for connectify & pokii :whistle:

  17. cbe donload AVG Internet security
    try gne serial nih
    8MEH-R78BH-EHP8L-MLMVA-Z2U8U-GEMBR-ACED
    8MEH-RUT9Q-4WR2R-PX2XA-TLYR3-LEMBR-ACED
    8MEH-RGM33-KMW4L-6FGRR-82CUQ-UEMBR-ACED
    8MEH-RE6B8-SAJ4Z-A489R-94GUM-EEMBR-ACED
    8MEH-R6633-Y8T9H-YCNSR-H28FS-EEMBR-ACED
    8MEH-RXYFD-JD672-8922R-FA6P3-QEMBR-ACED
    8MEH-RJR4R-7FJJ6-NL3DA-C2MKG-JEMBR-ACED
    8MEH-RB32G-U8Y8U-TRLQR-BTP7J-CEMBR-ACED
    8MEH-R78BH-EHP8L-MLMVA-Z2U8U-GEMBR-ACED
    8MEH-RRX6F-OUS6X-H9ZCR-X9NR2-PEMBR-ACED
    8MEH-RK82S-PFF92-C33BA-Q6XEH-GEMBR-ACED

    1. AVG no longer relevant…MSE ftw

  18. +

    Sekuriti
    Sandboxie
    TrueCrypt
    Zip
    Peazip
    PDF reader
    adobe reader -> pdf xchange viewer
    Audio Player
    Foobar2000
    ISO
    MagicISo -> poweriso
    ISOBuster
    CD/DVD burner
    ImgBurn
    Photo editor, viewer
    Paint.net
    XnView
    Utiliti
    Flux
    Greenshot
    katMouse
    MyDefrag
    Speedfan

    File manager
    Total Commander

  19. salam,,cmner nk gna theme.. knape dia brformat rmskin ?

  20. ISO
    WinISO http://www.winiso.com
    good program

    UltraISO

  21. […] 8. Senarai Perisian Penting untuk Komputer Anda […]

  22. live streaming sape ad?…boleh sharelink.

    1. live streaming apa ya?

  23. kenapa avg sudah tidak releven?

  24. Admin.. dekat driver tuw… tambah lagi..

    DriverMax.. senang nak guna gak.. tp free trial.
    klo nk download 2 driver sehari utk free version..

  25. MSE the best, lupakan yang lain

  26. Windows 7 Service Pack 1 iso ni wajib download ke dengan Windows 7 Service Pack 1 installer?

    Windows 7 Service Pack 1 installer burn guna dvd dah boleh guna kan?

  27. salam bro…nak tya kenapa sy hanya boleh save 1 gambar or document jer dr internet gn chrome…sblm ni sy guna mozilla boleh save byk gambar or document…klu sy nk save lain sy kn shut down dl lappy br leh save…tolong sy…tq…

  28. salam..
    splahplayer tuh xder ker crack dyer??
    klau ad cuber bg jap..
    pleaz.

  29. Saje nak kasi bump haha. Untuk bloggers cuba install Windows Live Writer. Senang untuk menulis dan edit di kala tiada sambungan Internet.

    Hampir sama dengan Microsoft Word tetapi di”mod”kan untuk persekitaran penulisan blog. Boleh download blog theme supaya penulisan dan penyampaian sama seperti apa yang ditulis di platfom blogging dan di laman blog.

Tinggalkan komen anda