Posted on

Senarai blog komputer dan IT berbahasa melayu yang patut anda tahu

bloody monday (2)

Selain JomPHP, banyak lagi blog-blog komputer dan IT yang mempunyai informasi yang tak kurang hebatnya.Oleh itu tak rugi pembaca semua melawat blog mereka kerana ini dapat menambahkan ilmu pembaca.Berikut saya senaraikan untuk pengetahuan semua.

Nota : Klik pada thumbnail untuk melawat blog

JomPHP.com – Pusat Informasi IT anda!

jomphp

SembangKomputer.com

sk

Amanz.my – Informasi Teknologi terkini

amanz

InfoMalaya.com

infomalaya

Sifoo.com – Sumber grafik Malaysia

sifoo

Waidakmy.com – Wanita dan Komputer

waida

MyWindowsXp.info

mywinxp

DilarangMelarang.com – Tutorial Blogger

dilarang

MelayuBuntu – Tips dan panduan Ubuntu

melayubuntu

AnjungPC.com

anjungpc

KillVearn.com

killvearn

CekapKomputer

cekapkomputer

KedaiGambarku – Tutorial photoshop

kedaigambar

Azumass.com

azumass

Mindasys.com.my

mindasys

Kongsiblog.org

kongsiblog

Techit.com.my

techit

MyKomputer.info

mykomputer

Syokkomputer.com

syokkomputer

Jika saya ada terlepas blog-blog komputer yang bagus, sila tinggalkan komen dan saya akan update secepat mungkin.


RELATED POSTS

BACA :  Update pantas mengenai berita dunia IT

72 thoughts on “Senarai blog komputer dan IT berbahasa melayu yang patut anda tahu

  1. er… macam kenal yang 1st tu..
    hehe…

    kebanyakan diatas nie memang telah dilanggan rss nya oleh aku…

    menteil´s last blog post..Simpati Ataupun Kelakar?

    1. yg 1st tu mesti kena letak kekekeke :biggrin: :biggrin:

  2. semua blog2 ini memang aku masuk. harap2 ramai lagi yang blog celik it n teknologi lepas ni.

    Marzuki´s last blog post..3 Hadiah Hari Lahir Idaman Aku

    1. sygnya blogmenjerit telah pergi meninggalkan dunia yang penuh pancaroba ni 😆 😆

  3. aku ada semua rss feed diaorang. hehe 🙂

  4. Temo Kaseh banyok Cyberfly. :biggrin:

  5. eh byk yang aku xpernah g..
    ty 4 da good info..
    excited lak kan.. :biggrin:

    Callister´s last blog post..Do you know where the next grand concert will be held?

  6. 6 je yg selalu dilawati

  7. Terima kasih sebab senaraikan blog komputer ini. Saya akan salin artikel ini untuk blog anjungpc.

    Majulah blog untuk semua 😎

    Mohd Zaini´s last blog post..Survey: 3 Website Pertama Saya Cari?

  8. Eh? InfoMalaya pun ada? Tenkiu jomPHP. =)

    p/s: Walaupun aku rasa yg InfoMalaya ni bukan blog IT, tapi lebih kepada information collective.

  9. wah, thx cyberfly. mudahkan saya mencari info2 komputer yang lain.

    terutama untuk pengguna baru Ubuntu, macam saya.

    darkk´s last blog post..Aku Dah Tahu

  10. Thnks 4 info!!Im new blogger :w00t:

  11. ya.. ya… aku slalu masuk sini, amanz, kill-vearn, dilarangmelarang ..

    tapi aku harap ada sesiapa yg buat blog macam mashable.com buat .. semua info dalam satu blog dengan penyumbang utamanya dr otai2 IT nih ..

    masing2 ambik satu topik .. hoho .. kalo dapat buat, ngam2 punya

    ada sesiapa nak sahut nih .. silap2 dapat sokongan MIMOS nanti 🙂

    hydir´s last blog post..Sketsa: Interview kerja yang mantap!

    1. Nice idea, en hydir 🙂

      MIMOS sokong ke projek2 macam ini? Takpe belum cuba belum tahu…

  12. aku slalu lepak kat waidakmy.

  13. thanks..sbb listkan blog2 yg berguna…
    selama ni ak cma tau sembangkomputer.com ngan sifoo.com jerk.. :cheerful:

  14. antara 14, 8 je aku pernah masuk..buta IT betoi…sat lagi aku bookmark..

    spatt´s last blog post..Tips Meminimumkan ‘Kerosakan’ Dari Paypal

  15. terima kasih, waaa seronoknya, mesti byk tips2 ngn panduan2 yg best…

    wexeeda´s last blog post..Hello~ boleh saya bercakap dgn~~

  16. Uwa, ko la yang start upenye eh. Kena buat gak la entri ni kat SK.

    Tema kaseh 🙂

  17. salam.. thanx 4 the promo…
    aku pon nak buat la ni…
    huhu.. mcm tag pulak kan..
    hehehe… :biggrin:

    Kill-Vearn´s last blog post..Avira – Manual Update & Disable Popup Ads

  18. terima kasih 🙂 tak sangka tersenarai juga..insya Allah nanti, saya buat artikel yang lebih kurang sama 🙂

    WaidaKmy´s last blog post..5 Sebab Patut Baca Jom Faham Spesifikasi PC

  19. power ni ….semuga ada yang boleh saingi problogger.net

    denaihati´s last blog post..Semakan Status Perjalanan Imegrisen

  20. Haha.. mantaplah! Blog daku yang tidak seberapa itu tersenarai jugak yek. Tq2. 🙂

    Dekan´s last blog post..Nama fail/folder yang tidak boleh dicipta dalam Windows

    1. Mywindowsxp pun menarik, btw x guna gravatar ke bro?

  21. Kena follow sumer nei….A MUST LIST

    hazman aka species1980´s last blog post..Inilah…Panduan C.I.N.T.A

  22. aku tahu pasal dilarang melarang :biggrin: je sbb web de ade tutorial untuk blogger. yang lain aku tengok lebih kepada untuk laman web – http://www…..com :unsure:
    aku plak dah la xde web sendiri, pakai domain free pn jadilah. berangan jap dpt domain free.huhu
    :biggrin:

    N.I.S.A´s last blog post..Apa itu Spam?

    1. kalo nak tutorial blogger, orang akan cari blog juki…sbb dia dah feymes sejak dari blogmenjerit lg..

      kami pula fokus kepada tutorial komputer dan internet, ada jgk la psl blogger n wordpress…

  23. hoho…ramai gak posting pasal nie…hehe..kalo leh, masuk skali linuxmalaya.com hehe…

    1. wokeh.akan ditambah 😎

  24. jomphp ni antara blog y aku xbookmark kat mozilla ff ni sbb dah melekat kat otak..insyaAllah

  25. kebanyakannyer on rss aku 😀

    Ducks´s last blog post..Google Operating System – gOS

  26. trimas kpd smua subscriber n yg respon kpd post ini 😉

  27. @cyberfly…
    aku da betolkan link… hampon mahap dipinta…

    Kill-Vearn´s last blog post..Dari Allah Kita Datang dan Kepada Allah Kita Dikembalikan

    1. wakakaka thanks kill vearn :happy: :happy:

  28. Kebanyakannya penah dilepak.
    Mekaseh eh wak. :wub:

    Eriyza´s last blog post..Amanat Rakyat Untuk Menteri Kabinet

  29. hohoho senarai diupdate dengan paparan lebih kemas dan cun serta penambahan beberapa blog baru. :happy: :happy:

  30. waa blog aku pun tersenarai..thnks :w00t:

    1. hohoho keep on blogging ya. :happy: :happy:

  31. ada satu blog ni boleh masuk gak kot. http://www.mymdyie.com

  32. Bro terima kasih bebanyak kerana telah senaraikan Mindasys sebagai salah satu blog pilihan.

    Saya sangat gembira, saudara sudah mulakan langkah kearah mengabungkan blog komputer & IT Bahasa Melayu.

    Selamat berjuang. Salam

  33. […] Sebagai contoh, berikut adalah 19 blog Komputer dan IT dalam Bahasa Melayu yang telah disenaraikan o… […]

  34. hai semua,
    aku ade wat gak blog pasal IT..tp skit la content dier skrg..ade beberape tutorial n tips jek..byk pasal gadget2 br..dtg la melawat ke sini

    techie´s last blog post..AMD Release ATI Radeon HD 4770

  35. pergh..banyak tul erk..baguslah tu takdelah alasan untuk org2 kita buta IT. :devil:

  36. Thankz Cyberfly…
    list yg cyberfly bagi dah kira cukup utk saya buat reference… 🙂
    tak perlulah nak kena taip search kat Yahoo atau google.com… 😉

    1. Knwgeldoe wants to be free, just like these articles!

  37. wah..boleh lah boboiz buat rujukan blog kumputer dan it dari list kat atas tu..tq bro

  38. bila la blog aku nak maju ni…hehe

    1. InsyaAllah boleh je maju kalau rajin usahakan 🙂

  39. Emm, bagus list ni..
    tak semua org tahu kalu x de list.

  40. aku suke blog lucah jer

    1. err bro pian…suka blog lucah gi la layan sorang2 dalam bilik…tutup pintu rapat2 ye…

      cni blog komputer, so jangan cemari blog penuh informatif nie dengan unsur yang kurang elok ye… 😆

      pwned…hahaha!!!

      1. Bro ak nk tau ler spec cpu untuk buat grafik dan 3d.. pe yg paling ok?? ape yg x ok… i7 ke AMD ke intel ke.. ape yg paling best…. hlp plzz…. \*o*/

    2. Ades..
      tu pun nak bagitau..

  41. Blog aku pon blog tutorial….

    Daus´s last blog post..Kad ATM Sudah Siap!!!

  42. Gile lah..pasni celik la mata IT aku. Thanks a lot bro :happy:

  43. blog2 ni aku slalu gak browse tp skg try jd follower…
    dulu bz sket skg ada msa boleh la :heart:
    .-= Sam´s last blog ..Minyak Wangi yang terhangat di pasaran =-.

  44. macamana dengan blog bahasa inggeris tetapi blogger melayu?
    jika banyak permintaan mungkin boleh buat versi melayu..
    http://www.linuxsabily.blogspot.com

  45. huh..aku pon ada web MULTIMEDIA MELAYU.
    nak masuk SENARAI boleh? :biggrin:

    nih pautannya: http://esanstudio.net

    Terima kasih atas perkongsian ini kerana aku nak amik semua senarai blog MULTIMEDIA & IT di atas tuh dan letak ke
    http://muslim-multimedia.blogspot.com
    .-= esanstudio.net´s last blog ..Cara guna komponen ‘ProgressBar’ =-.

  46. klu nak copy paste bolg yg cantik2 ni boleh ker…macamana caranya…nak upgrade blog ni…sapa tau…leh email ktg saya…

  47. terima kasih. ini banyak membantu saya …
    .-= sudarwanto´s last blog ..Info =-.

  48. terima kasih. info yang menarik.
    .-= shaharil´s last blog ..Macam Mana Nak Beli Tiket, Puduraya tutup =-.

  49. Info sebagai rujukan yg sangat bermanfaat…tq
    .-= Muhd Suhaily´s last blog ..CASE STUDY – untuk apa beli CD kosong? =-.

  50. Jemputlah melawat blog komputer saya.

  51. websitenya bagus, jangan lupa ya mampir di website saya.

  52. thanks atas info yg sangat membantu 🙂

  53. adeh, jeles… harap blog teman ni pun dapat tempat di hati pembaca… baru bikin punya :devil:

  54. saya nak tanya..apa yang perlu diset pada windows7 ni untuk membolehkannya menggunakan aplikasi microsoft office?saya dah download aplikasi tersebut tapi tak dapat digunakan sebab bila nak buka jd kosong..

  55. ehhhh….OMG H x ada ke….mmng t’baik

  56. Nice Post :), Saya tertarik dengan tulisan anda mengenai Ilmu Komputer
    Saya juga mempunyai tulisan yang sejenis mengenai Jurnal Serupa yang bisa anda kunjungi
    di http://ejournal.gunadarma.ac.id

  57. Banyak je sebenarnya blog it melayu ni kan?.. bagus.. satu perkongsian yang menarik..

Tinggalkan komen anda