Posted on

RapidLeech Percuma – download laju daripada file hosting tanpa akaun premium

rapidleech free server

RapidLeech percuma untuk semua – download daripada file hosting tanpa akaun premium dengan laju.

Projek ini dibuat oleh saudara Haziman @ manz. Dengan rapidleech hosting ini anda boleh download file2 daripada file hosting seperti fileserve, megaupload, filesonic, mediafire etc dengan laju serta boleh resume (sambung) sekiranya download terputus.  Menarik bukan?

Donation

Walaupun percuma, namun kami mengharapkan donation (derma) daripada pengguna untuk membiayai kos bagi server dan juga akaun-akaun premium file hosting lain. Jadi kalau anda berminat nak guna perkhidmatan rapidleech ini untuk beberapa bulan (atau tahun) akan datang bolehlah buat donation kepada saudara Haziman.

Donation daripada anda juga akan digunakan untuk menaik taraf server bagi sentiasa memberikan kepuasan kepada pengguna.

Maybank : 162263357037

CIMB : 13020091558527

Paypal : polarmanz[at]gmail.com

Kalau suka bolehlah derma rm5 atau rm10 atau lebih bagi menyokong projek ini supaya ianya kekal percuma dan boleh digunakan untuk jangkamasa panjang.

Cara menggunakan RapidLeech

Anda boleh masuk rapidleech melalui address ini:

Setakat ini file hosting Megaupload, Fileserve dan Filesonic sahaja yang anda boleh download pada speed premium. Mungkin di masa akan datang lebih banyak akaun akan ditambah dan itu bergantung kepada jumlah donation yang diterima.

Katakan anda hendak download file daripada megaupload, copy link http://www.megaupload.com/?d=X2FVRC70.

rapideech haziman jomphp

Letak di dalam kotak dan tekan transload file.

rapidleech haziman jomphp[9]

File sudah siap ditransload ke dalam server. Anda kemudian boleh download file dalam server ke dalam komputer.

rapidleech haziman jomphp[13]

Anda juga boleh download file2 dalam server yang di-transload oleh orang lain. File2 dalam server akan auto-delete setiap 6 jam bagi memberi ruang kepada file-file lain untuk ditransload kedalam server.

BACA :  Internet Explorer 9 Beta review

Download Manager Supported

Bagi melajukan proses download kami menggalakkan anda menggunakan download manager seperti IDM, Orbit, FDM dan sebagainya.

download manager idm

Bagi mengelakkan server menanggung akses terlampau tinggi, kami menggalakkan anda limit default max connection kepada 5 atau 8 sahaja.

File Hosting Blocked di Universiti, Kolej etc?

Katakan file hosting seperti mediafire, megaupload di-blocked di universiti anda tetap boleh guna rapidleech ini asalkan ada link download sahaja. Transload ke dalam server kemudian baru download ke dalam komputer anda.

Kalau internet universiti block sesetengah file type macam avi atau mkv, just rename file2 yang anda transload kepada zip, pdf, txt dan sebagainya. Biasa saya tukar kepada zip atau rar lah.

Anda juga boleh transload youtube video ke dalam server. Bagus kan rapidleech?

RapidLeech Script

Rapidleech script adalah php script open source dan percuma boleh download. Hanya google “rapidleech script” untuk download. Tapi paling ramai orang guna ialah versi modded, plugmod etc sebab plugin modded lebih bagus.

Bagi yang nak mencuba anda boleh install rapidleech di dalam komputer menggunakan wampserver. Tapi speed transload mungkin sangat perlahan berbanding anda host script tu di dalam server vps luar negara dengan backbone speed 100Mbps misalnya.

Donation Page

edit : Nampaknya saudara Haziman dah add page donation. Bagi yang nak donate boleh terus ke : http://78.47.86.18/rl/donate.php

p/s: Benda percuma mintak jangan di-abused. Guna elok2 ya 😀


RELATED POSTS

51 thoughts on “RapidLeech Percuma – download laju daripada file hosting tanpa akaun premium

  1. nice gak ni. blh try, thanks bro

  2. terbaek ah bro. kat kampus dah mula blok download. aku cuba guna rapidleech, menjadi. dah boleh download. thanks a lot bro. 😀

    1. kampus mana ko duduk?

      1. UTPian tu bro. Sama dengan aku. 🙂

    2. patut lah duk cite download laju.. 😛

  3. Tq..ok kalo servis baik..I’m not hesitate to give donation to him.. =)

    1. dia buat free je nih…tu perlukan donation nak upgrade servis,,,kalo beli rapidleech biasa orang jual rm30 sebulan

  4. best ni
    boleh share kat semua member-member kaki download
    tq bro

  5. T’kasih, boleh cuba ni. Dan thanks utk Haziman, nnti saya ‘add’ dlm paypal sahabat 🙂

  6. rapidleech dah down? atau ramai sgt yg cuba access?

    1. aku akses boleh je?

  7. wow!!!yg ni la aku tunggu2..xpnh aku guna bnda ni lg nk download..Thank jomphp^_^

    1. sbnrnya dua tiga bulan dah kot kitorang dok guna free…rugi tak masuk fanpage jomphp ketinggalan byk benda best tau

  8. minx tlog..jgn la dwld porn.. kalo bley suro la manz tu dlete asap bile nmpk je yg suspicious

    1. masalahnya manz xleh monitor server 24/7…tu ar pasal aku cakap jgn abuse server free

  9. wow, dh lama ak cri rapidleech yg free. Yg len suma kene byar kalo nk gune :tongue:

  10. Thanks for the review bro. Nampaknya aku perlu set auto download kepada 3 jam. Storage untuk current server cuma 35GB je.

    Untuk 1 1/2 minggu ni aku sibuk dengan kursus, malam nanti aku akan set semula waktu untuk auto delete file.

    For the mean time blh guna http://xmanz.net/leech sebagai server alternatif.

    TQ

    1. xleh up storage ke bro

      1. Storage blh up. Tapi tengok dulu cam mana sumbe “kewangan”
        Aku dah tukar auto delete kepada 3 jam & enable manual delete.

        Site leech tak selamat letak ads. Dulu aku pernah letak & akaun kena delete.

        1. letak la nuffnang ngan adsense kot2 ada yg nak click…hahahah

    2. Server ap bro pakai? 😎

  11. Style rr bro,,tp jap je penuh..tensen2~ btw,thanks manz

    1. ada mirror link…try yg tu plak bro

  12. mintak izin share yer..hehe

  13. nak tambah lagi…?

    in-ro.net… hohoho

  14. salam bro,macamana nak download file dalam server ke dalam computer…

    1. tu dah bg cara kat atas…tekan je link download or copy dalam download manager

  15. bro…camner nk rename file tu..just tukar mase nk transload tu jek ker..ker tukar kat address download kat IDM

    1. dah siap transload baru ko gie rename

  16. xlps wt camtu..IDM kuar popup the request file doesnt exist

    1. ko pakai internet line apa? pakai yg url mana satu nih

      1. pakai line ternet U nyer..
        cnth :
        http://www.fileserve.com/file/6MQGDeB
        bile transload akn jadi camni :
        http://78.47.86.18/rl/0x14/noraelena1.avi
        so nk bile rename file tu conth jadi camni:
        http://78.47.86.18/rl/0x14/noraelena1.rar or
        http://78.47.86.18/rl/0x14/noraelena1.txt
        bile paste kat add URL IDM akn kuar popup camni
        Request file doesnt exist..
        ke ade cara lain nk bypass Universiti nyer blok nih.. :ninja:

  17. tengah download Fast5.. setakat ni boleh tahan r.. hehe.. 😀

  18. sempoy main donate je..terbaik bak kata boboiboy!

  19. waa… sgt bergune!

  20. try nak rename tapi tak dapat la..macam mane ye?

    1. Pegi dekat files. Pastu klik ikon pencil

  21. salam. camana nk save dalam hard disk file yg kita download?

  22. bro,klu file mediafire ada password nak buat camner?

    1. Cuba try transload jadi tak? Aku rasa dia kuar dialog ntuk masukkan password

      1. dia kluar error…xde plak dialog suh ltak password

        1. Hoh xleh la tuh…xpun password salah or file deleted

  23. bro, rapidleech skg ni x leh bukak ea?

    1. down kejap…follow jomphp.com/fb ntuk status terkini

  24. sayo tengoh tunggu nk download ni..

  25. rapidleech xleh bukak ke ? baru nak try…nape ye?

  26. arap2 x lama la..rapidleech tu

  27. leh try tempat lain ade gak~

    -Tigerleech
    -Petaleech

    google je.. 😉

Tinggalkan komen anda