Posted on

Plugin Cute Profiles untuk wordpress

image

Baru2 ini saya memasang plugin wordpress Cute Profiles di blog eins lobby, dan ia kelihatan seperti screenshot di atas. Cute Profiles berfungsi untuk anda meletakkan floating button yang telah di-link kan kepada akaun dan profile social network anda; contohnya profile facebook, twitter, youtube, email dan sebagainya.

Saya rasa, cara ini agak bagus sebab lokasi yang strategik, senang orang nampak dan button2 pun jelas kelihatan. Berbanding kalau anda listkan satu2 profile social network korang dalam page “About” atau dekat sidebar tu berapa kerat je orang yang tekan kan?

Download plugin Cute Profiles;

WordPress extend – Cute Profiles

image

Anda juga boleh customize looks; seperti icon alignment samada di sebelah kanan atau kiri; jarak dari atas, saiz icon dll.

image

Blog anda nampak lebih cool jika memasang cute profiles; selamat mencuba! 😀


RELATED POSTS

BACA :  Cara pantas menukar post kategori dalam Wordpress

21 thoughts on “Plugin Cute Profiles untuk wordpress

  1. wah,nampak menarik..
    nak cuba gak laa..
    .-= Jaws´s last blog ..Portable Solar Project =-.

  2. Ohw. Nice info lah. Nanti aku nak guna WP. Hehe. Tak berkesempatan lagi. Huhu. 😀
    .-= darkk´s last blog ..Tips Kehidupan =-.

  3. Nampak kelihatan menarik.kena cuba ni.kalau tidak rugi nanti.aku seorang tak ada.
    .-= safar´s last blog ..Rumah Terbuka Mak Cik Ton p1 Wimax =-.

  4. klo blogger punye camne nak buat ek??hehe :sleeping:
    .-= a1zudd1n´s last blog ..ARIL af7 – MENATAP matamu [OST kau & aku] =-.

    1. Tak sure, marzuki dilarang-melarang patut tahu cara dia tapi dia pun jarang online dah skrang
      .-= EiNS´s last blog ..Plugin Cute Profiles untuk wordpress =-.

      1. Hm.. Cute Profile pertama aku agak susah dipasang….
        jadi aku ade buat version 2.. mungkin lebih mudah… :angel:
        .-= Piratz´s last blog ..Cute Profile for Blogger V2 =-.

  5. mmg sng nmpak, sy pnah letak button tu camtu. tp tanpa plugin la.ngeee
    .-= naz´s last blog ..What makes KL so KL? =-.

    1. buat manual ke? memang boleh tapi kalau buat satu2 agak leceh kan?
      .-= EiNS´s last blog ..Plugin Cute Profiles untuk wordpress =-.

  6. emm..plugin nie leh apply kt blogspot ke?? klu leh mcm ne ye??x bape nk reti la,..

  7. nampak cam best.. hehe
    makin lama makin aku sayang dengan wordpress..haha
    .-= izzat aziz´s last blog ..Why I Hate to Hate Blog =-.

  8. adeh aku dah install tp kuar ni plak

    An Unexpected HTTP Error occured during the API request.

    kat admin panel,agak2 nape eh
    .-= wazy´s last blog ..Jangan Menangis =-.

    1. Masalah hosting mungkin? Pakai hosting free biasa ada la error cenggitu
      .-= EiNS´s last blog ..Windows 7 dan tips penggunaannya! =-.

      1. hmm xpe2..aku ade plan gak nak beli hosting berbayar ni 🙂
        .-= wazy´s last blog ..Jangan Menangis =-.

    2. Saya pun sama, jadi macam wazy. Saya guna hosting berbayar, napa jadi macam tu erk. Ada sesiapa yang boleh bantu?
      .-= Guru Tajwid´s last blog ..Hukum Bacaan Ketiga:Izhar Syafawi =-.

  9. Salam,

    Leh tak terangkan dengan lebih detail lagi cara nak pasang plugin ni. Tak fahamlah.
    .-= Guru Tajwid´s last blog ..Hukum Bacaan Ketiga:Izhar Syafawi =-.

    1. Install plugin seperti biasa, dan activate…pergi kat settings > cute profiles…

      sepatutnya tiada apa2 masalah…

  10. aku telah berjaya memasangnya. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Entri Ke-100 Yang Penuh Dengan Memori Duka =-.

  11. yaa..nie laa aku tgh cari skg..jmpe gak..blog ko mmg sgt2 mmbantu..thanx alot..keep it up bro..ahax!
    .-= arrizz´s last blog ..Perlukah aku ada akaun Twitter? Ya, aku perlu! =-.

  12. dapat hack cute profile ni, best gila.
    .-= RozaniGhani´s last blog ..Cara Buat 2 Kolum Palsu Dalam 1 Sidebar =-.

  13. Masalah Menjadi senang dgn adanya tuturial live kat blog. Terima Kasih Daun Keladi…

Tinggalkan komen anda