Posted on

Plants vs Zombies review

plants-vs-zombies-wp

Baru2 ini, saya dan adik saya kerap sangat main game ini, sangat addicted oh! Kali ini saya nak buat review mengenai game ini.

Plants vs Zombies adalah permainan pc yang dikeluarkan oleh Pop Cap Games. Ia adalah judul permainan yang mendapat jualan paling laris bagi judul2 yang pernah dikeluarkan oleh Pop Cap.

Plants vs Zombies ialah โ€˜tower defense gameโ€™ dimana anda akan menggunakan tumbuhan2 sebagai senjata untuk menghalang zombie dari memasuki kawasan rumah anda.

plants vs zombies 2

Ada berbagai2 jenis senjata yang boleh digunakan untuk melawan serangan zombie seperti bomb, mine, shroom etc. Anda akan bermula dengan menggunakan tumbuhan yang basic sahaja dan lebih banyak tumbuhan akan di-unlock jika anda memenangi sesebuah stage.

plants vs zombies 3

Zombie akan datang menyerang tidak kira masa, tengahari, malam ataupun ketika berkabus. Sesetengah zombie agak kuat dan mampu merosakkan banyak tumbuhan2 dan selepas itu menyerang rumah anda. Anda mestilah mempunyai strategi yang bagus seperti memilih jenis2 senjata yang berkesan bagi sesetiap jenis zombie itu, jika tidak, zombie masuk rumah la! Game over.

plants vs zombies 4

Semakin advance stage2 yang anda lalui, makin susah cabaran dari zombie. Ada zombie berkereta, ada zombie memakai pelampung berenang, anda zombie menyelam dllโ€ฆgunalah strategi yang tepat untuk menentang mereka.

plants vs zombies 5

Selain mode adventure, ada lagi mode seperti mini-games, puzzle, dan survival. Dapatkan gold trophy bagi membuktikan kehandalan anda bermain game ini.

Apa yang menarik mengenai game Plants vs Zombies ialah mempunyai muzik dan lagu background yang ‘catchy dan menarik’. Anda boleh tengok video muzik Plants vs Zombies diatas.

Overall score bagi game ini saya bagi 9.0. Memang game yang seronok dimainkan dan sangat addictive. Anda juga boleh google mengenai review game ini jika masih ragu2 dengan reviu saya.

BACA :  Temple Run : Oz Review (iOS, Android)

Jika berminat, anda boleh download Plants vs Zombies demo. Selamat mencuba!


RELATED POSTS

32 thoughts on “Plants vs Zombies review

  1. Download Plants Vs Zombies 1.1 full game:

    RapidshareMegaupload

    pass: oasis1

    1. bro…ada password la

      1. password dia : oasis1

        1. tenqiu…

    2. :ermm: Macamana boleh full game..tak tahu la ,,minta tolong
      ๐Ÿ™

      1. boleh cari kat bahagian komen caranya.

    3. saya tak pernah main plant vs zombie tapi saya hanya pernah tengok mak cik saya main saja.mak cik saya tu kedekut!!!saya nak main pun dia tak bagi.tapi saya nak mintak tolong supaya saya boleh download plant vs zombie ini dengan full games.please…..saya merayu ni!!please….

      1. cik adibah boleh dapatkan download link kat bahagian comment ๐Ÿ˜‰

    4. waw ada password :cheerful: :cheerful: :biggrin: :biggrin: :w00t: :w00t:

  2. Bila adventure mode telah tamat, jangan tinggalkan dulu. atau delete game ini.

    Sudahkan semua game-game yang di mode-mode yang lain pula.

    Dan saya suka, Zen Garden. Anda boleh bercucur tanam dan tanaman anda akan memberikan hasil wang untuk anda.

  3. Mana full version….nya :biggrin:

    1. Tu zombiekampungpisang bagi link download full version :tongue:

  4. games matematik budak2 tak adake… ๐Ÿ˜†

    1. Game macamana tu…?
      google je “free mathematic game” sure ada :happy:

  5. sejak kerja ni….dh lama giler aku x main game….huhu
    so, games ni more on strategy or kepantasan?
    nanti2 la dwld….ekeke…neway, thanks for sharing

    1. Strategy dan kepantasan jugak lah…salah taktik kena makan di zombie…hahah

      serius seronok…. ๐Ÿ˜†

  6. blog ko nie hotla…
    aku suka
    bro ker???
    haha…
    tibaila….
    jom link exchange
    ambo dah letak link bro kat blog ambo

  7. aku rs dah berapa tahun
    dah tak men lame
    paling last aku men game football manager

  8. aku main game ni pakai cheat rileks je..wakaka…letih..x abes2..x addictive arh bg aku..=D

  9. wahaha..best gak game ni.strategy kne baek la kalo nak maen ๐Ÿ˜†

  10. best oh aku try doh niee…. hahahaha

    1. Main stakat mana dah…hahaha :happy:

      1. abih doh, tp ulang balik.. huuhu. mini game n puzzle pon best. aku suka time kita jd zombie…hohoho ๐Ÿ˜‰

        1. Haha…memang time mini game n puzzle tu yg best…dapat guna weapon yang pelik2 n ganas…

          ada pulak zombie kecik la, macam2…haha

  11. :blush: :blush: mcm anew nak main game ney .. ajar la ,

    1. Senang je, kena pilih plants yg sesuai sebagai senjata nak lawan zombie ๐Ÿ™‚
      .-= EiNS´s last blog ..Bermain game Wii/Gamecube/PS2/Nintendo DS menggunakan emulator =-.

  12. :blink: :angel: :alien: woi cheat dia ku nak sape ade peazzzzzzzzzzzzz

    1. Google la, ada kot cheat dia…xpun cari trainer kat gamecopyworld
      .-= EiNS´s last blog ..Dunia Baru Reunion โ€“ Opie & the gang kembali =-.

  13. ako tak tau la cam ne nk main nakpak mcm besttlg ajarkn pls :ermm:

  14. tak ada org reply pon sshnye :angry:

  15. camna nak tewaskan gargantuar tu??? mngamuk bukan alang-alang,smpai merah2 matanya huhu :angry:

Tinggalkan komen anda