Posted on

Pikom PC Fair 2010 (Julai-Ogos)

pikom fc fair 2010

Pikom PC Fair 2010 (II) akan berlangsung di kawasan sekitar anda dalam bulan Julai dan Ogos. Anda boleh periksa tarikh PC Fair di kawasan anda dengan merujuk pada poster di atas. Sesiapa yang berkeinginan untuk membeli barangan komputer, laptop, atau gadget bolehlah berbuat demikian pada PC Fair kerana biasanya harga yang dijual jauh lebih murah daripada harga kedai biasa.

Harga external hard disk dan pendrive biasanya murah melampau bila time PC Fair. Begitu juga dengan harga laptop, biasanya akan ada offer besar-besaran seperti diskaun, student rebate, free gifts, dan lain-lain tawaran seperti extended warranty. Contohnya, laptop harga RM2700 kalau harga PC Fair dia boleh jatuh sehingga RM2300, ditambah lagi dengan 10 jenis free gifts seperti cooler, headphone, mouse, mousepad dll. Jadi, untung la siapa nak beli laptop atau netbook nanti.

Niat di hati nak tambah ram 4gig, upgrade hardisk 1 TB, beli mouse baru, speaker baru dll jika ada duit. Tapi nampak gaya poket kosong je jadi boleh tengok je la orang beli macam2. Haha.

Jika anda ada berminat nak beli barangan komputer atau laptop baru, boleh tanya di ruangan komen ya! Nanti saya bagi cadangan atau recommendation.


RELATED POSTS

BACA :  Steve Jobs, bekas CEO Apple meninggal dunia (1955-2011)

25 thoughts on “Pikom PC Fair 2010 (Julai-Ogos)

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Kaki Komplen, jomphp.com. jomphp.com said: Pikom PC Fair 2010 (Julai-Ogos) http://goo.gl/fb/IjfpM #jomphp […]

  2. 30 julai smpi 1 ogos kat melaka.
    aribbaaaaa!!!!

    tapikan, kite nak carik printer neh.
    nak sumbat kat laptop neh.

    bole cadangkan?
    ahaks!!

    laptop compaq presario CQ40 apetah.

    nak cari printer kaler.
    printer xkaler oke x?
    t xcukop wet nak bli ink mahal2.
    hahaha!!
    >.<

    1. Alaa…printer xtau sangat…tapi member ada beli printer baru HP punya…rm250 je tapi function sangat smart, jimat dakwat dan laju

  3. Nak pegi survey kat PC Fair ni orang ramai sangat. huhuhu…
    .-= ST´s last blog ..Morevna โ€“ Anime berasaskan sumber terbuka =-.

    1. Survey barang kat internet, pastu set dlm kepala nak beli apa…terus p cari kat pc fair…kalo nk survey pastu beli pada masa sama susah la

  4. eins. aku nk cari laptop compaq cq42-269tx. aritu aku da tgk kat alam sentral kat tingkat atas tu. aku tgk specs die bole tahan

    – intel processor i3 2.6ghz kalau xsilap
    – 2gb ddr3 ram
    – 500gb hdd
    – ATI Radeon graphic card (model ape ntah xingat)
    – 14″

    harge die tulis situ rm 2100. agak2 berbaloi x? ke nk tgu pc fair gak baru cm puas ati? sebab aku nk cari external hard disk skali (500gb). agak2 brape harge kalau 500gb?

    lagi satu minx kau compare pada pendapat kau la kan graphic card mane lagi bagus. NVIDIA ke ATI?

    1. @pitsu

      dulu aku gune compaq gak.. mmg berbaloi. tp nk cdgkan jugak asus. kalu rm2100 tu, boleh dpt yg brand asus memory 4gb, hdisk 320gb, screen 15″, Intelยฎ Coreโ„ข2 Duo Processor, NVIDIA GeForce with 512MB VRAM tp tak ada OS. Kena install sendiri. ๐Ÿ˜†
      .-= Lolo´s last blog ..Re-up Artworks โ€“ masa baru belajar Illustrator =-.

  5. Bos, nak tanya ni, kalo aku nak cari laptop dengan spec yg boleh kira puas hati harga dalam rm2000 – rm 2500 sekarang, ko suggest aku angkat model apa eh?
    .-= PR´s last blog ..i – city Peta Gambar =-.

  6. Bro,aku pakai motherbord Intel DG41RQ socket 775 LGA dgn processor Pentium dual core. Aku nak pasang Graphic card ATI.Apa jenis model Graphic card ATI yang sesuai aku beli? boleh bagi cadangan tak, klu bleh aku nak yg pling murah.

    1. Beli grafik kad ati hd 5750 atau 5650, murah je lam rm300-400…performance wise best wat main game..pling penting ada dx11

      1. Klu aku nak guna Graphic card Nvidia pla bro apa jenis graphic yang sesuai aku beli?

        1. Sorry bro, kalau tnya psl grafik card nvidia aku xtau sgt…try survey forum lowyat…bagi aku ATI card jauh lebih bagus dan laju, ntuk grafik card murah reger rm300-400 nieh
          .-= EiNS´s last blog ..Tips menjadi pro user Nokia Smartphone final =-.

  7. knape asus plak? kalau ikutkan specs yang aku bagi ngan kau bagi tadi, aku lagi prefer specs yang aku bagi untuk harge tu. kalau aku la. xtau la org lain. sebab tu aku try tanye eins nih ๐Ÿ˜‰ lagi satu aku xsuke 15″. mcm besar sgt. (padahal 1″ je beza) ๐Ÿ˜‰

    1. komen yg atas ni untuk lolo ๐Ÿ™‚

      1. Bro, bagi aku laptop asus not bad…performance wise, display cun dan design ok…harga pun murah…

        try check link2 berikut kalau nak survey laptop; https://jomphp.com/tips-memilih-dan-membeli-laptop.html
        .-= EiNS´s last blog ..Tips menjadi pro user Nokia Smartphone final =-.

        1. setelah aku usha2 balik, aku tgk acer aspire 4741G-5452G50 tu cam terbaik gk.

          – Intel Core i5-450M Processor (2.4GHz, 3MB, 1066MHz)
          – 2GB DDR3 Ram, 500GB Hard Disk
          – Nvidia GeForce 310M 512MB dedicated DDR3 VRam
          – 3 Years Warranty
          – 14โ€ HD Acer CineCrystal LED LCD

          harge dalam rm2299. tapi kau rase la eins, patut tgu pc fair ke xpaya? kalau pc fair agak2 brape harge die boleh jatuh? and boleh x kau banding kan dua graphic card tu. mne lagi bagus. ATI / NVIDIA ?

          (aku dah ulang soklan2 ni untuk kali kedua da ni. sebab ak rase eins ingat aku tanye pasal laptop tu je kot. haha. xpe2. selagi die xjawab, selagi tu aku tanye lagi :biggrin: )

  8. Laptop acer aku pakai graphic card nvidia g105M, spec c2d 2.1ghz 4gig ddr3 ram…malangnya ada masalah overheat…main dota pun boleh terpadam…cikai sungguh…

    apa aku baca kat tenet la, grafik card nvidia ntuk laptop byk prone kpd overheat…itu membuatkan aku benci gila nak kata nvidia card nie bagus…

    kalau ko nk beli laptop kat atas tu, maybe harga pc fair lg murah or lebih kurang je…tp biasanya pc fair bagi special sket la contohnya dpt smpai 10 free gifts
    .-= EiNS´s last blog ..Tips menjadi pro user Nokia Smartphone final =-.

  9. :angel: Kali ni aku cuma mau pi tengok je.dah
    beli Netbook yg comel :biggrin: :biggrin: :biggrin:
    .-= Ali ridha´s last blog ..Makan nasi lemak ikan gulai =-.

  10. nk upgrade processor, ram ngn video card sbb nnt nk bli fifa 11 bile dh kuar nnti ps2 lyn puas2..brand ap yg pling baek ngn murah utk 3-3 tu ek? tlg rekomendz..

  11. huhuw. aku baru pas beli acer aspire 4741G-5452G50.

    – Intel Core i5-450M Processor (2.4GHz, 3MB, 1066MHz)
    – 2GB DDR3 Ram, 500GB Hard Disk
    – Nvidia GeForce 310M 512MB dedicated DDR3 VRam
    – 3 Years Warranty
    – 14โ€ HD Acer CineCrystal LED LCD

    rege mmg 2299 tapi pas upgrade ram ddr3 2g jadi 4g ngan mouse wireless. huhuw ade la 2500.
    bagi aku spec die mmg bagus la n rege pown agak la murah. aku men game transfrmers wars for cybertron ngan kane n lynch 2 dogs day gambar lawa je. x sangkut2 which pada aku da cukup bagus da.g pown ak nie user biase je utk laptop nie sbb da ade desktok untuk men game. cume kelemahan yg paling ketara ialah speaker die xkuat n jangka hayat bateri cuma dalam 4-6jam camtu je..yang len aku x ase masalah sangat. :ninja:

  12. […] posts:Pikom PC Fair 2010 (Julai-Ogos) Pikom PC Fair 2010 (II) akan berlangsung di kawasan […]

  13. pukul berapa ye pc fair tutup?

    1. 9 malam tu dah kosong biasanya

  14. laptop yang battery tahan 8 jam apa jenama yer?

Tinggalkan komen anda