Posted on

Permohonan Kemasukan Ke UiTM Sesi 2 2011/ 2012 : Dibuka 15 Oktober hingga 16 November 2011

permohonan uitm online

Permohonan kemasukan ke UiTM Sesi 2012 telah dibuka bermula 15 Oktober hingga 16 November 2011. Anda yang berniat melanjutkan pelajaran ke UiTM boleh lah mengisi borang kemasukan secara online.

Permohonan dibuka kepada :

  • Program Ijazah Sarjana Muda Sepenuh Masa
  • Program Profesional (LW222 dan LW601 sahaja)
  • Penerapan pelajar UiTM sahaja Sepenuh Masa
  • Program Ijazah Sarjana Muda Pengajian Luar Kampus (PLK) (rujuk pautan Program yang ditawarkan melalui http://online.uitm.edu.my/ )
  • Program Ijazah Sarjana Muda Setara Sepenuh Masa (SS)  (rujuk pautan Program yang ditawarkan melalui http://online.uitm.edu.my/ )

 

Calon dikehendaki membayar yuran pemprosesan di Bank Simpanan Nasional dan di mesin ATM dalam tarikh 15 Oktober hingga 16 November 2011.

Sila simpan slip pembayaran yuran pemproses BSN untuk rujukan dan sebagai bukti pembayaran. Nombor slip akan digunakan bagi proses pendaftaran secara online di web http://online.uitm.edu.my/

borang uitm online

Link : Kursus yang ditawarkan pada pengambilan UiTM Sesi 2 2011/2012

borang permohonan uitm

Link : Borang permohonan kemasukan ke UiTM untuk lepasan STPM, Matrikulasi, Diploma

borang uitm

Segala maklumat mengenai permohonan UITM ONLINE boleh didapati di http://online.uitm.edu.my/

Kami ucapkan selamat Berjaya kepada adik-adik yang ingin memohon kemasukan ke UiTM, semoga dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi dan berjaya mencapai cita-cita.


RELATED POSTS

BACA :  Majlis berbuka puasa Negaraku.net – Rugi siapa tak pergi!

13 thoughts on “Permohonan Kemasukan Ke UiTM Sesi 2 2011/ 2012 : Dibuka 15 Oktober hingga 16 November 2011

  1. macam mana nak daftar masuk ? sila beri tunjuk ajar .

  2. sya nak msuk utk sesi 2012 utk program diploma sila tunjuk ajar

    1. sila refer website uitm untuk intake 2012

      1. acu bagi step nk isi borang nie 🙂

  3. sya x pham bab2 isi borang online..spa2 bleh tnjuk ajar..sya nk ambik diploma..

    1. mghi kawe ajr………..

  4. sy trlpas la nk isi borg uitm..cmne ni?? sy xtaw plak tmat 16 nov 2011..sy bru lpas spm..sy dh xblh nk isi ke borg tu?? :cwy:

    1. kawe pom trlps jgok……

      1. kawe pun telepas jagk nak wak gano laptop bateri abis bru nak isi tepadam,,,,,,..

  5. macam mana cara mendaftar untuk masuk ke UITM??

  6. saya nak sangat masuk UITM ni .. macam mana saya nak mendaftar masuk ke UITM ni ? saya baru habis SPM ! tolong bagi tunjuk ajar ..

  7. nk isi borang cam ane ni dop pndai …… tolong …….

  8. Saya nak tau, jika saya dpt status gt semester ni kerana gagal membayar yuran, adakah saya boleh memohon semula utk semester akan dtg?

Tinggalkan komen anda