Posted on

Perlukan website professional? Memperkenalkan Baloot Malaysia Website Designer

Entri ini adalah review berbayar. Sekiranya mahu iklankan website/blog/khidmat anda disini, lawati page ini

Baru-baru ini saya berkesempatan berkenalan dengan Baloot, seorang freelance web designer yang berpengkalan di Balootisme.com. Selain design web, Baloot juga rupanya mempunyai blog yang seangkatan dengan kami yang boleh dilawat disini. Pertama kali melawat Balootisme.com, saya agak teruja dengan designnya yang simple tapi cantik (Gambar dibawah). Bak kata orang putih, eyecatchy. Jadi first time impression saya ialah, Baloot memang seorang web designer yang professional.

Servis Pakej

Servis yang ditawarkan oleh saudara Baloot ditawarkan dalam bentuk 4 pakej iaitu Complete Business Website, Start-Up Business Website, E-Commerce Shopping dan juga Serious Blogger. Keterengan lanjut mengenai servis yang ditawarkan boleh dilihat di Halaman Servis.  Apa yang berbeza dengan setiap pakej tersebut?

Complete Business Website

Dengan pakej ini, anda akan mendapat business website dan juga sistem e-commerce. Segala urusan teknikal seperti hosting, domain dan lain-lain disediakan oleh saudara Baloot. One-on-one training turut disediakan oleh saudara Baloot untuk memahirkan anda menguruskan website tersebut. Contoh client Baloot yang mengambil pakej ini seperti dibawah (Click gambar untuk preview website).

Start-Up Business Website

Dengan pakej ini, anda hanya akan mendapat business website tanpa sistem e-commerce. Business website adalah penting untuk membina reputasi syarikat anda. Sekarang hampir kesemua syarikat/perniagaan mempunyai website untuk terus bersaing. Training hanya melalui online.

E-Commerce Shopping

Sekiranya anda hanya mahukan Sistem E-Commerce tanpa website business, pakej ini sesuai untuk anda.  Anda memerlukan website E-Commerce Shopping sekiranya mahu menjual barangan secara online, dan mempunyai kedai online sendiri. One-on-one training turut disediakan oleh saudara Baloot untuk memahirkan anda menguruskan website tersebut. Contoh client Baloot yang mengambil pakej ini seperti dibawah (Click gambar untuk preview website).

BACA :  Kursus Web Development PHP Zero to Hero

Serious Blogger

Sesuai untuk sesiapa sahaja yang mahukan blog professional untuk berblogging. Blogging boleh digunakan untuk meningkatkan reputasi anda seterusnya banyak membantu anda samada dalam perniagaan atau pekerjaan. Training yang disediakan hanya melalui online. Contoh client Baloot yang mengambil pakej ini seperti dibawah (Click gambar untuk preview website).

Koleksi Design

Anda berminat mahu mendapatkan website, tetapi tiada idea design yg mahu digunakan untuk bakal website anda. Susah tu. Jadi saudara Baloot telah menyediakan koleksi design untuk website, blog dan ecommerce. Anda hanya perlu memilih design yang disukai, dan saudara Baloot akan customize design tersebut mengikut citarasa anda. Senang bukan? Dari pemerhatian saya, hampir kesemua design dalam koleksi saudara Baloot adalah sangat professional dan high quality. Oleh itu anda tidak perlu risau website anda tidak menyerlah di mata pelanggan. Anda boleh melihat kesemua koleksi design tersebut melalui link di bawah:

Order

Sekiranya anda berminat mahu mendapatkan khidmat saudara Baloot, anda boleh terus mengisi order form yang boleh di link berikut:

Order Form Balootisme.com

Boleh juga terus call di 019-923 7316 / 017-372 7720 (Baloot) atau YM : husqvarna_mx

Entri ini adalah review berbayar. Sekiranya mahu iklankan website/blog/khidmat anda disini, lawati page ini


RELATED POSTS

10 thoughts on “Perlukan website professional? Memperkenalkan Baloot Malaysia Website Designer

  1. […] This post was mentioned on Twitter by jomphp.com. jomphp.com said: Perlukan website professional? Memperkenalkan Baloot Malaysia Website Designer http://goo.gl/fb/4clhj #jomphp […]

  2. blog dia memang best..aku pun layan jugak..
    .-= aizuddin´s last blog ..Aku Pemenang Contest Internet Anjuran Atok Poyos! =-.

  3. freelance web designer pertama yang aku kenal waktu mula-mula membuat blog, banyak benda yang aku pelajari daripada beliau. terutama melalui blog beliau yang menggunakan thesis theme. memang the best web designer, tak rugi kalau jadi pelanggan beliau. 🙂
    .-= mohdisa´s last blog ..Pengenalan Kepada SEO =-.

  4. Baloot mmg seorang yang pakar…. nice

  5. Baloot memang hebat,design-designnya memang kool!
    .-= Loq´s last blog ..Terlupa tanggungjawab sebentar =-.

  6. Design yang menarik.
    .-= OSX´s last blog ..Install Windows guna USB Drive =-.

  7. Web designer Professional? kecewa, aku cuba hubungi melalui emel, sudah 4 hari tiada reply.

    Apa yang peliknya, boleh pula reguest friend dalam facebook. Maaf, aku tidak aktif dlm facebook. :wassat:

    1. Apa email mohtips tu? Aku akan cek balik. Mungkin terlepas pandang sebab kadang2 masuk SPAMbox jugak. Add di facebook tu, mungkin kebetulan. Sbb aku add je semua friend kat dalam suggestion box. 🙂
      .-= Baloot´s last blog ..Koleksi Gambar HDR Yang Menarik Menggunakan Adobe Photoshop =-.

      1. Mmm…skrunk ni ramai boleh design web dan fantatsico dah ade semua plus satu web RM1200 mmg mahal…rate KL dlm 400-500 je utk upah proffessional…

        sistem ecommerce dalam RM750, walopun design lawa tapi teramat amahl plus servis buat web proffessional melambak dan murah2 kat luar.

        pernah upah budak U buatkan, Rm450 jer, dr blan paper lagi..

  8. Menempah website ecommerce dengan ciri keselamatan menggunakan Virtual keyboard…Leh kan ia menjadi realiti

Tinggalkan komen anda