Posted on

Pendaftaran untuk rebate RM200 bagi pembelian smartphone bermula 1 Januari 2013

smartphone rm200 rebate

Warganegara Malaysia berumur 21-30 tahun yang layak untuk menerima rebate RM200 bagi pembelian telefon pintar boleh membuat pendaftaran di laman http://nbi.skmm.gov.my/ bermula Selasa depan (1 Januari 2013).

Antara telefon pintar yang boleh dimiliki menggunakan rebate RM200 ialah :

  • Alcatel 993D
  • Alcatel One Touch Glory 2
  • Alcatel One Touch Inspire 2
  • The Buzz Phone
  • HTC Wildfire
  • Huawei Ideos X3
  • LG Optimus L3
  • Ninetology Black Pearl II
  • Ninetology Palette
  • Nokia 2730
  • Nokia 7230
  • Nokia Asha 305
  • Nokia Asha 308
  • Nokia Asha 311
  • Nokia C2-03
  • Nokia Lumia 610
  • Samsung Galaxy Chat
  • Samsung Galaxy Mini
  • Samsung Galaxy Pocket
  • Samsung Galaxy Y
  • Sony Xperia Tipo
  • ZTE Acqua
  • ZTE V790

kempunan

Rebate RM200 hanya boleh digunakan untuk membeli smartphone dalam senarai di atas sahaja, dan tidak boleh digunakan untuk pembelian Samsung Galaxy S3 dan iPhone 5 seperti yang diharapkan ramai.

Jika berminat, anda boleh baca respon pembaca di Facebook JomPHP mengenai isu ini.

Sumber : RM200 Rebate Smartphone (1) (2) (3)


RELATED POSTS

BACA :  Ucapan raya daripada pembaca Jomphp

33 thoughts on “Pendaftaran untuk rebate RM200 bagi pembelian smartphone bermula 1 Januari 2013

  1. […] Untuk senarai smartphone yang boleh dimiliki dengan rebate RM200 smartphone, sila tengok artikel terdahulu : Pendaftaran untuk rebate RM200 smartphone bermula 1 Januari 2013 […]

  2. […] Untuk senarai smartphone yang boleh dimiliki dengan rebate RM200 smartphone, sila tengok artikel terdahulu : Pendaftaran untuk rebate RM200 smartphone bermula 1 Januari 2013 […]

  3. salm,kalau tk bekerja boleh dpt jugak ke?

  4. nak tau jugak..brand ape smartphone tu? dan harga yang ditawarkan sebelum rebet berape? nie nak apply pun web skmm x leh nak masukk…

  5. mcm tak ihklas jek najib nak bg rebat nie.. web tak bleh masuk.. borang takde.. senarai kedai pun tak dipamerkan.. hampanya.. tak bagus najib nie..

    1. ORG DH BG AMBIK JELA.. P CRI SNDIRI KEDAI.. SMUE NK KNE SUAP!.. HAHAHA

  6. semua najib je yg kena…otak x ada ke…ckp mcm nuhhh…dia berpelajaran…x kan semua dia nak kena buat…org bwh dia mkn gaji buta ke???

  7. lol????… dri tdi ku tggu status permohonan,,, langsung xda respon… apa la kerajaan nie,,, jgn kata nk senangkan rakyat tapi menyusahkan makin da,,, apasal… lmbt sgt nak bgi respon???? berjanji tu biar bertempat nie tak… janji nak menyusahkan… apa la kerajaan sekarang nie??? menyakitkan aty btoi… think ur shoes before u doing this 4 our community… jgn hanya nak naik kan nama je… but??????? mana2 urg mybe sependapat ngan aku….

    1. haah, maaf saya pun nak bertanya benda yang sama.. macam mana nak tahu status permohonan??dah 3hari tunggu status permohonan tapi tak ada pun. semak dalam email pon x ada.. macam mana yea?? ada sesiapa yang boleh bantu untuk saya tahu status permohonan? sebab dari status yang dapat kat email tu yang kita perlu bawa untuk membuat pembelian kan?? Jika ada yang sudi dan tahu, boleh tolong respon yea. terima kasih. 🙂 >>Insan yang bertanya<<

      1. ari tu if x slap la sy ade tdengar/terbaca yg boleh cek dekat kedainya, juz bg no ic then mintak dyrg tlg semakkan status berjaya ke x @ dgn kata lain, pendaftran yg kita buat tu sempat dproses ke tdk..

      2. ke kte bwk je slip yg die suh cetak tu? n time nk bli nt bwk slinan ic n slinan kad pljr utk student

    2. kan dah cakap yg web slow coz ramai yg apply..klu rase myusahkan diri sndri & krjn juz nak naikkan nama je xyah la mohon ;)..lgpun awal lg ni, relax la, yg smangat sngt nk apply cepat2 nape? xsaba sngt ke nak beli hp baru dengan rebat krjn bg tu? haha

  8. mcm mne nk mohon?

  9. Adoi..mne da borngnye? Xjmp langsung..wujud @ x rebate2 nie…sni sna huha2 ttg rebate ni..tp……mn? Ayam b’telur riuh sekg..lol..enta ada x tlurnya da riuh.

  10. memanglah najib yg bnyak kena.. dia yg menaburkan janji.. bukan org bawahan dia.. jd dialah yg kena.. dia yg umumkan bajet tue.. tak cekap dan efisen langsung.. dah tahu nak msuk 2013, setelkan lah dr awal.. memanglah janji ditepati, tp lambat ditepati..

    1. bis ko bleh tunai kan janji ko semua skali la..agak2 la krajaan pun manusia juga….

  11. just nk bgtw korg2 y xleh nk msk website tu…
    korg pnh bkerja dlm bidg it x?
    klw pnh korg mst phm ble server load da tggi sgt akn de prob..xleh nk access..
    ak rekemen korg nk apply,apply pgi2..
    ak 1st day lg da dftar and pmohonan ak da bjaye..tggl nk print n bwk kt kedai y bkenaan je..

  12. saya dah mohon tapi tak print pun.. macam mana nak buat.. adakah kena memohon balik..please tlng saya.

  13. kAlau permohonan dah di terima 2 maknanya dah berjaya la erk..

  14. kalau rebat dekat kedai biasa boleh ke??

  15. macamana kalau kita x prin out pendaftaran yang berjaya,,,mcm mana kita nak semak n prin semula yer…

  16. kalau suri rumah macam mna boleh juga ke…..

  17. Aduh dh pent kepla nie tngn nie nk tercbt …mcm pilih kasih btl

  18. saya lupa cetak slip. macam mana dapat balik itu slip?

  19. apa laaaa!!xjmp lgsg borang

  20. aduh dh isi dh just tnggal nk print jerr nie

  21. mc mne aq nk dftar n???bosan lh

  22. Susah mahu daftar nie lama tunggu xde respon

  23. Semalam i register pakej komunikasi belia,lepas daftar siap semua i forget print out. Sekarang i boleh cari di mana, baru dapat balik surat itu???

  24. skejap ckp lulus…………….tpi di batal plak permohonan………..penipu betul kerajaan malaysia………….

  25. Cakap BG rebate tapi Keane tambah lg duit..ape nie????

    1. taktahu la bro, posting yg lama ni mungkin dah lain dgn situasi latest

  26. bila ada lagi skmm rebet 200

Tinggalkan komen anda