Posted on

Ninja Pendisk: Lindungi Komputer Anda Daripada Virus Pendrive

Anda kenal RavmonE, Flash10, RVHost, Brontok dll? Untuk pengetahuan anda, itu bukanlah nama seseorang individu tetapi ialah nama kepada virus\worm\trojan yang biasa menyerang sistem windows anda melalui peranti mudah alih seperti pendrive @setan .

Ninja Pendisk

Kali ini, penulis akan memperkenalkan satu software yang dapat melindungi komputer anda daripada jangkitan virus melalui pendrive, iaitu Ninja Pendisk. Ianya sangat ringan malah ianya juga percuma dan mudah alih (portable) dan amat digalakkan untuk digunakan dimana – mana komputer.

Ninja Pendisk akan segera mendelete file-file yang dicurigai seperti Autorun.inf yang biasa digunakan oleh penulis virus untuk melancarkan file-file atau kod-kod malicious yakni virus yang tujuannya tidak lain dan tidak bukan ialah menjangkiti komputer host.

Ninja Pendisk juga akan memberi imunisasi kepada pendrive anda agar ianya tidak mudah dijangkiti virus sekiranya anda mencucuk pendrive tersebut di komputer lain yang dijangkiti virus.

Download Ninja Pendisk.

Anda hanya perlu cucuk pendrive untuk memulakan proses imunisasi.

Start pendisk

Selain perlindungan daripada virus, Ninja Pendisk juga mempunyai fungsi tambahan iaitu chat melalui lan. Menarik bukan?


Jika anda rasa software ini sangat berguna, sila sebar kepada rakan-rakan anda. Hidup ceria tanpa virus 😉


RELATED POSTS

BACA :  Spyware Doctor Free Download (dengan antivirus)

15 thoughts on “Ninja Pendisk: Lindungi Komputer Anda Daripada Virus Pendrive

  1. bagus2 tolong promo lg “naruto” pendisk ni 😉

  2. that’s great….thank u 4 sharing 😛

  3. […] Ninja Pendisk dapat membuang file autorun.inf dari pendrive anda (sesuai untuk perlindungan dari virus yang […]

  4. wahhhh…sgt bagos! :w00t:
    tenkiu3!!!

    akhirnye sumer autorun dlm pndrive saye hilang..
    sgt suke! :biggrin:

    ::say no to virus:: :ninja:
    .-= ::theGades::´s last blog ..sepuluh hari mcm sepuluh ratus tahun =-.

  5. .just a simple ques..

    emm.. NinjaPendisk ni hanya perlu didownload dalam pc je ea?or kne masukkn jugak dlm pendrive yg nk di imunisasikan?

    Ninja Pendisk ni protect pc kita dari virus pendrive dari mana2 pendrive ea? mksudnya.. jika cucuk saja di pc yang ada software ni, gerenti di protect pun..gitu eh?

    –tQ–

  6. bagaimana untuk mendapat balik fail yang telah terdelete dari pendrive

  7. ada tak program yang dapat kembalikan fail yang telah didelete dari pendrive

  8. jika dlm pc saya sudah mempunyai anti-virus.. boleh ke guna software ni lg?

    1. Boleh 🙂
      perisian nie bukan antivirus cuma utiliti sekuriti tambahan

  9. softwere ni leh download lagi x…? try download xleh dah…. n ada x softwe yg boleh lock pndrive….?

  10. […] – Ninja Pendisk dapat membuang file autorun.inf dari pendrive anda (sesuai untuk perlindungan dari virus yang merebak dari pendrive) […]

Tinggalkan komen anda