Posted on

Ninja Dogs – download game percuma (klon Angry Birds)

ninja dogs

Ninja Dogs asalnya sebuah game Flash dan konsep bermain macam Angry Birds. Cuma dalam game ini menggunakan watak anjing yang boleh menggunakan skil ninja seperti shuriken dan musuh utama adalah ninja kucing jahat yang menculik sensei mereka.

Kebetulan malam tadi saya bosan sangat jadi saya rip game ini daripada website kemudian package dalam bentuk .exe bagi menjadikan ianya portable dan boleh bermain secara offline. Ditambah dengan custom icon ala game iPhone menjadikan game ini sangat seronok dan nampak stylo.

Screenshot Ninja Dogs

ninja dogs[12]

ninja dogs[15]

ninja dogs[17]

ninja dogs[19]

ninja dogs[21]

ninja dogs[23]

Click mouse untuk melancarkan shuriken.

Proses Packaging Ninja Dogs

Kalau anda tak tahu guna Mozilla Firefox sejak bertahun2 boleh download flash game percuma tanpa perlu guna apa2 plugin.

Selepas itu, tukar kepada bentuk .exe kemudian design icon sebab game yang dah package tak ada icon default. Saya sengaja buat icon ala iPhone sebab nampak stylo sikit.

Kemudian edit attributes dengan resource hacker. Dah lama tak guna reshacker, sejak first guna lebih 5 tahun lepas kalau tak silap.

reshacker

iPhone style icon yang siap diedit untuk Ninja Dogs. Malangnya warna nampak kurang terang sebab compress nak kecilkan size.

e2c4b1fa2984c7ba65006c922904d656

Download Ninja Dogs

Size sangat kecil (~7mb rar compressed 12mb uncompressed) boleh main kat mana2 jenis komputer. Tak payah install just double click run terus boleh main.

http://db.tt/oPvmJlF

Sila share2 dengan rakan2…tak bagi kredit pun tak kisah…kalau ada yang berminat nak saya package untuk Mac version sila bagitahu….takpun package sendiri sebab senang sangat nak buat.

Selamat bermain~


RELATED POSTS

BACA :  Radeon HD 7770 GHz Edition dan R7 250X – kad grafik bajet rendah terbaik

20 thoughts on “Ninja Dogs – download game percuma (klon Angry Birds)

  1. Menarik gak game nie.. tapi angry bird pun belom abes gik… hm..

    1. Game nie simple sangat…boleh guna wat hilang bosan je…

      aku dah terlampau banyak main games saja share2 benda best aku ada

    1. ntuk windows pc la…bukan untuk phone

  2. menarik..game n tutorial skali..nice sharing

  3. kalau upin ipin atau boboiboy buat game simple macam ni pun dah cukup best dah 🙂

    1. upin ipin nanti game online/web aku xtau lg camne gameplay…

      nanti mtk lescopaque bg aku test game tuh kalo bleh…aku wat review…

  4. Thanks bro
    nak download gak nanti kalau line laju

    1. Aku host kat dropbox…7mb download kejap je 😎

  5. Wow! Macam Angry Bird! 😀

  6. Best game Ninja Dogs, memang seronok.

  7. aku dah donlod.. tapi blom main lagi..

  8. cambest jek..nak try..
    angry bird dah habis..bosan pulak.. nak try games ni pulak..kehkeh :devil:

  9. boleh ke game ni jd kan game symbian… yg blh instal kt hp..

  10. erk…
    wat tutor cket mcm ner nak ‘curik’ game flash kat web pkai FF tu…

    btw, seduttt…

    ;DD

  11. wow…camaner ko ‘package’kan arr..?? bley tujuk ckit x???

  12. ya watla tutorial package game flash use .exe permintaan neh 😆

  13. Salam bro,

    Boleh tak sharekan game-game lawan yang menarik yang boleh didownload secara percuma diinternet?

  14. […] ini saya juga pernah share game Ninja Dogs, cuba try kalau […]

  15. anjing pun jadik..hanjing tol..haha.. angry dog

Tinggalkan komen anda