Posted on

Nilai US Dollar dibawah RM3, masa sesuai berbelanja online

20110425-052927.jpg

Nilai tukaran USD (Dollar US) kepada MYR (Ringgit Malaysia) adalah 2.99 sekarang.

Jika anda ada duit lebih sekarang dalam PayPal bolehlah berbelanja di Amazon, Ebay, NewEgg etc…bagi yang memperoleh pendapatan melalui Google Adsense dinasihatkan simpan dulu sebelum tukar ke ringgit Malaysia.

Pengguna iPhone/iOS juga boleh membeli apps berbayar di AppStore dengan harga yang lebih murah berbanding biasa. Dengan $10 pun dah cukup beli Angry Birds Rio, Whatsapp dan Final Fantasy 3.

Oh ya, screenshot di atas ialah app iCurrency untuk iPhone, boleh cari di appstore kalau berminat.

P/s: sementara dollar masih murah, rasa nak beli domain baru banyak2. Kekeke.


RELATED POSTS

BACA :  Kelantan Blogger Meetup

12 thoughts on “Nilai US Dollar dibawah RM3, masa sesuai berbelanja online

  1. haah USD dah low..
    actually below 3 tuh dah lama naik turun..sejak 2,3 bulan lepas lagi..

    nak shopping online memang sedap tapi beware, currency berubah every single minutes..rate vary from a bank to another..bank charge lagi..paypal tak tau la cena..tak penah pakai..haha

    cash out USD? tunggu laa..sampai bila pon tak tau..aku yang dok translate duit company ni pon dah 3,4 bulan tunggu..rm3.10 pon susah nak dapat..beruban laa

    1. kenapa menda ni tjadi ye org akaun?

  2. Wow orang akaun datang komen…thanks bg penjelasan lebih detail…

    Aritu tgok baru RM3.10 now turun banyak gak below RM3…paypal ikut latest currency biasa guna takde la caj tambahan sangat…untuk orang yg dah biasa shopping online diorang lebih gembira arr…

    Anyways thanks for comment

    1. kalau ada USD and pakai membeli belah or what so ever, ok la..tapi kalau nak simpan, tak baloi..tah bila nak naek balik..ekonomi teruk..

  3. huhuhu. tak dapatla nak cash out dari paypal ke RM lagi.. :blink:

  4. Kenapa perkara ini tjadi?
    maaf sy kurang arif n amik tahu pasal mata wang dunia

    1. maybe boleh tanya orang akaun kat atas ^

  5. agk2 dollar akn trus menurun or akn naik mendadak 1 hari nanti?

    1. setakat ini nilai ringgit masih lemah berbanding USD. mendadak tu kalau tengok sekarang tu macam tak je

      1. Klu 10.000 dolar brp nilai ringgit malaysia?

  6. Skarang ni usd ke rngit mlysia
    tngah naik ke trun ye???

  7. Saya ada satu keping duit lama 1million usd , tahun 1996 ..
    Sudah banyak tempat diseluruh Malaysia saya sudah cuba nak menukar nya pada ringgit Malaysia . Kebanyakkan mereka bercakap yang duit yang saya miliki sekarang ini tidak diambil oleh mereka . Dan ada juga tempat berkata , duit ini sudah tidak ada nilai nya lagi . Betul ke tidak ?

Tinggalkan komen anda