Posted on

Network Magic: Utiliti Untuk Home Network anda

EiNS is listening to: YUI – Life.mp3

network magic logo

Kepada mereka yang membuat rangkaian di rumah (home networking) samada melalui LAN atau WIFI, saya amat mengesyorkan penggunaan software Network Magic ini. Network Magic adalah utiliti yang mampu memudahkan kerja anda untuk menguruskan network tanpa perlu bersusah payah memeningkan kepala belajar cara manual setting network.

Antaramuka Network Magic dan fungsi2 seperti menyambung ke wireless network, share folder, repair connection dll. Selain itu, anda juga boleh protect network dengan mengubah setting wireless protection router anda.

network magic 2

Network Magic juga memaparkan komputer2 dalam network anda dalam bentuk “map” dan memudahkan anda mendapatkan maklumat seperti ip adress, mac adress, sistem operasi yang digunakan dll.

network magic Saya juga menggunakan Network Magic untuk connect kepada wireless network. Jauh lebih baik dari utiliti default windows xp untuk connect kepada wireless network.

network magic 3Jadi, tunggu apa lagi? Cubalah Network Magic sekarang. Download di laman web Pure Networks. Versi free (percuma) sudah cukup rasanya. 😉


RELATED POSTS

BACA :  Rahsia Google Earth

13 thoughts on “Network Magic: Utiliti Untuk Home Network anda

  1. Tak nampak pun version free…. Cari biskut tawaklah nampaknye….

    1. Bila kita download dan install Network Magic, ada 7-day free trial untuk pro features..

      bila dah abes 7 day trial tu still bleh guna, tapi without pro function..

      itulah free version 😛

  2. dah pakai daa..mmg best 🙂

  3. nanti nak kena cuba nie..huhu..thanks for the info.. 😀

    aman´s last blog post..Sumber Terbuka dan Linux Sepanjang 2008

  4. thanks bro.good job for this tutorial.

    diingatkan kepada pengguna wireless jangan gunakan WEP,tetapi gunakanlah WPA kerana WEP hanya mengambil beberapa minit je untuk diceroboh.

    belajar mengenai wireless security

    >>TUTORIAL CRACK WIRELESS USE WINDOWS IN 3 MINUTE<<

    1. >>TUTORIAL CRACK WIRELESS USE WINDOWS IN 3 MINUTE<<

    2. Boleh ajar saya tak mcm mana nak buat password wifi utk setiap biji komputer.maksud saya setiap komputer kita boleh set berapa lama dia boleh guna wifi kita,cukup je masa dia akan off sendiri boleh tak?

  5. salam..
    mcm na nk dapat mcm screen shot no 2 tu ye..
    xberjaya r..
    dia xtunjuk maap pun..
    dia tunjuk gmbr modem je..
    satu lg ni software ni boleh limitkan speed tenet org lain x?

  6. sebenarnya saya baru jumpa blog ni dan saya dah lama tak ambil tahu tentang benda baru dan bagus dapat tahu benda baru

  7. lihat sini untuk dapatkan Network Magic Pro Edition 5.5
    (FULL REGISTERED).. :biggrin: :biggrin:
    .-= justnuar´s last blog ..Kamus Pusat Rujukan MELAYU =-.

Tinggalkan komen anda