Posted on

Mengecilkan multiple window dengan cepat dan mudah!

byk

Perhatikan pada gambar diatas. Banyak window yang aktif bukan?Tentunya memakan masa jika anda hendak meminimizekan window tersebut satu persatu.Sebenarnya ada cara untuk mengecilkan kesemua window tersebut secara serentak. Malah caranya sangat cepat dan mudah!

Untuk WindowsXP

1.Tekan butang “Windows” dan “M” pada keyboard secara serentak.

images

+

M

2.Kesemua window anda akan minimize dengan serentak.

Untuk Windows Vista

1.Klik pada butang bersebelahan lambang WindowsVista seperti gambar dibawah.

butang

2.Siap!

Selamat mencuba Smile


RELATED POSTS

BACA :  Windows 8 Review (Bahagian 2 – Metro )

5 thoughts on “Mengecilkan multiple window dengan cepat dan mudah!

  1. Artikel ni,kalu sesape buat tapi tak jadi,xtau la.senang gile!

  2. better gune windows + d, leh gune satu tangan je

  3. bergantung kepada seseorang..mcm saya biasa guna butang windows kat kanan.so M lebih dekat.

  4. boleh tak jomphp listkan short key banyak2 yg bguna utk kegidupan seharian..hehe.. eg:cmne nk naikkan baik window2 tu bole diminimize.

Tinggalkan komen anda