Posted on

Mengatasi masalah windows 7 not genuine

windows7-activation-technologies

Berhati-hati bila updates windows, anda mungkin mengalami risiko windows 7 anda di-blacklist dan kemudian menjadi not genuine.

Jika anda menggunakan windows original, anda tidak perlu risau windows akan di-blacklist. Cuma, pengguna windows 7 versi lanun sahaja berkemungkinan akan diblacklist.

Untuk mengelakkan windows daripada blacklist, anda perlu ignore update for windows 7 (971033). Masuk windows update (tekan start menu, taip β€œwindows update” ) dan tekan right click, hide this update.

windowsupdate

Atau boleh disable terus automatic updates.

Saya belum pasti samada removewat mampu re-crack windows 7 yang telah di-blacklist. Segala info akan saya update kemudian.


RELATED POSTS

BACA :  Jom tukar Windows 7 logon screen

77 thoughts on “Mengatasi masalah windows 7 not genuine

  1. walamak. aku dh ‘ter’update la pulak. tp x restart lagi.. adeyyyy
    camno nak buek ni?
    .-= zaryl´s last blog ..Sikap Yang Patut Dicontohi Pemimpin Negara =-.

    1. Laa yeke…kompem kena blacklist la nanti…try crack balik pkai removewat
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

      1. aku kena restart dulu la eh? apsal la aku x perasan post ko ni awal2 haha
        takpe.. aku try dulu kot2 boleh
        .-= zaryl´s last blog ..Abang Jo hai abang Jo… Nak ikut boleh? =-.

        1. Sebenarnya baru je microsoft release update nie…
          beberapa orang member aku dah kena blacklist..
          tu tergerak hati nk tulis pasal nie
          .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  2. kalau tuneup utilities 2010 yg kena blacklist boleh re-crack balik tak..kalau boleh mcm mana nak buat..aku punya dah kena block ler.. πŸ™

    1. Boleh…cuba pakai serial lain ntuk TU 2010…takpun cari crack lain…sure boleh
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  3. ko punya serial tak nak kongsi ker..hihihi..sbb cam tak best jer guna laptop tanpa TU 2010 nih.. :whistle:

    1. cuba lu usha kat youtube…berlambak serial number kat situ..takat nie gua xda masalah lg :happy:
      .-= Sir Marcello´s last blog ..Dua Kisah Berbeza… =-.

      1. Aku pkai yg kat serials.ws ok jek tak kena blacklist…ehehhe ada orang share serial kat utube ke eh?
        .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

        1. tq bro..aku dah usha kat serials.ws dan skang dah aktif..thank broo..

  4. einz..aku dh buat dh removewat kt lptop kwn aku dulu..tp die tetap xgenuine..camner nk buat ek?
    selain dari removewat,,ade x benda lain yg dpt genuine kan windows 7 ni?

    1. Cari 7 loader dan chew-wga…tapi aku paling prefer removewat sebab success rate dia 100% di atas smua komputer yg pernah aku try
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  5. aisey…aku da ter-update la plak menatang tu. Reformat blk ler jwbnye cmni…
    .-= finalcross´s last blog ..Penantian Iron Man 2 =-.

  6. Bro,nsib baik lu post psal ni.Laptop gua da nk update kjadah 2. πŸ˜†

  7. aku da terkan wehhh……
    camne nak buat nih….
    adoiiiii
    :cwy:

  8. aku da uninstall update kb(971033) tu pastu hide kan..

    ko rase ok tak tuh…

    maleh tol la nak format2 nih..aduiiii

  9. hahahaha..
    aku bernasib baik sebb 2 minggu lepas bru format laptop…
    klu ikut normal tanpe lesen microsoft bg trial 30 hari…
    so masih bleh gune removeWAT..lepas uninstall update KB971033 tuh..
    sesape yg da lame pakai tuh…sile2 la format pc or laptop anda..
    dah terlambat nak guna rmWAT…..

    huhuhhu….
    selamat…selamat…. :tongue:

    1. Selamat2…nyaris kena blacklist gitu
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  10. aku dah terkena.. “this copy of windows is not genuine”! huhu.. format balik le jawabnya.. πŸ™ πŸ™
    .-= Ramdzi´s last blog ..Perjalanan Terakhir =-.

    1. Selamat kalau guna RemoveWAT v2.2 punya πŸ˜‰
      .-= Annamir´s last blog ..Sunrise | Silhouette | Photographer =-.

  11. Benda ni aku dh halau pegi main jauh2.. x tau lah nanti dia dtg balik ke x? Dtg mnyamar pulak.. fuhhh!

    1. Hahaha…biasa dah hide update dia xkuar dah
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  12. kb971033 tu je ke kena hide..kena hati2 pasni..hehe
    .-= aizuddin´s last blog ..Laman Web Pilihan Untuk Kaki Bola =-.

    1. Ada jugak update untuk office genuine advantage (OGA) nie pun ko kena hide jugak…kalau tak microsoft office ko kena blacklist gak
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  13. huhuhu…setakat ini baik lagi komputer saya…mgkin ori kot…biarpun cd lanun pun..hahaha…mgkin nasib saya kot.. :whistle: :face:
    .-= syukeri´s last blog ..ekamus502 =-.

    1. Aku dari zaman windows xp, vista dan 7 mesti buat manual update…boleh hide mana2 update berkenaan genuine windows nie…so x pernah skali pun kena blacklist πŸ™‚
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  14. sebelum ni aku gune hazar loader untuk activate. setakat ni update tk de masalah. tp dah baca artikel ni rase cm cuak pulak…hahah! tp kalau dah activate tk de pape la aku rase. tgk kt product id pun xxxxx-OEM-xxxxx siap kua logo genuine tu ok la kot bole update cm biasa. ye ke camtu EiNS?

    1. Well, windows yg dah activate guna loader memang akan kuar id OEM, logo genuine segala bagai tuh…tapi patch baru dari msoft nie dia detect 7 loader as pirate…

      untuk keselamatan bro, hide je update kb971033 nieh…small matter je =D

  15. aku punya dah kantoi dah bro,huhu.
    mane nak donlod removewat? link kat forum semua dah mati T_T
    .-= blowie´s last blog ..Filem 2010 – Hikayat Merong Mahawangsa a.k.a The Malay Chronicles =-.

    1. Ok, dah send link removewat kat twitter ko

  16. hohohohho~..aku dah kene la.. mlm td kene..hampeh tol m$…sblm nie update xde pape jerk..ko lewat sgt post..aku setting windows update bukannye install automatically.. cmne nak buang die nye windows 7 not genuine mase startup tu ek..kalo takat watermark tu aku aku bleh buang..adoiyai..malas la nak format balik..byk software kene aku cari kat hardisk nie kalo aku reformat balik..lagi ler penat duk depan pc seharian nak cari semua software pastu install balik..pastu kene susun balik backup..dah la folder software aku berterabur dlm hdd nie x tau mane yg latest mane yg x best gune.. :getlost:

    1. Lek ar bro…aku pos nie kira pantas dah…on the same day msoft release kb971033 update…

      not necessarily kena format kot…cuba restore backup…or try any loader software…setengah orang kata windows dia still boleh guna even dah install k971033
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

      1. xpe2…ko cume lambat sesaat jer…hahahha… :biggrin: :biggrin: :biggrin: .. dah settle dah..aku gune removeWAT22.. dah xleh update dh lepas nie..janji aku xyah format balik..leceh la kalo format..byk mase aku terbuang nanti..hehehehe~ lagipun aku malas nak install balik semua software yg aku gune..byk tuu… nasib bek dapat buang.. tq bro..

        salam maulidur rasul…

  17. hoho..aku pun dah update..tapi aku pantas restore balik.. haha..tahniah kepada aku sbb restore point terakhir aku adalah sebelum update window 7 tu di lancarkan..hehe
    :biggrin: :biggrin: :biggrin:

  18. kepada admin….

    entri ini agak berbahaya jika ada yang report kepada microsoft…….

    1. Haha…aku tak bagi tools crack, atau bagi serials windows…aku x bagi links download kepada windows versi lanun pun…artikel jomphp smuanya “for educational purposes” bukannya blog warez pun…

      dlm case ini, ko berhak pilih samada nak install atau taknak install kb971033 itu…aku just bgtau cadangan je la πŸ™‚
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  19. nasib baik aku tak update yg tu.. time aku dpt, utk update tu kat kotak dia ‘untick’.. pelik gak aku.. biasanye kalau important update die akan tick sume yang perlu diupdate.. google pnye google, jumpa artikel mcm ni kt blog mrpiratz.. nasib baik aku tak update yg tu.. dah hide dah..

    peringatan utk semua, setkan kepada manual update.. jgn wat auto.. auto tu cari nahas.. :dizzy:
    .-= Anarm´s last blog ..Aku seorang jurujual buat Direct Selling =-.

    1. Memang kena buat manual update…hehehe…itu langkah paling bijak :happy:
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  20. eins..
    kalo guner sfcscannow pastu guner toolkit win 7 berkesan x??
    nasib baek eins tulis post nie awal2
    sempat aku disable windows update πŸ˜€

    1. Tak sure boleh pkai ke tak toolkit…
      cuba lah try then bgtau result dia camne πŸ˜‰
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  21. download update tu, pastu install…still ok…. Takada masalah. Pastu hati gatal sangat nak cuba genuine detector online kat microsoft… padan muka diri sendiri….haha…detect blacklist…

    tapi aku gune Remove Wat…boleh pakai macam biasa…takda masalah setakat ni

    1. Kalo test kat web microsoft sure tak lepas…even guna removewat, 7 loader etc…

      jangan suka2 mencuba buruk padahnya πŸ˜†
      .-= EiNS´s last blog ..20 tips berguna untuk pengguna baru Apple Iphone =-.

  22. info yang menarik. gunalah versi pirate sebaiknya.
    .-= InfoPerisian´s last blog ..My Diary v4.5 =-.

    1. Belum mampu nak beli ori…kalau ada yang sponsor oke gak…haha
      .-= EiNS´s last blog ..Tips membuat firefox menjadi lebih ringan, laju dan bergaya =-.

  23. klu gne removewat blh jer die buat genuine 2..

  24. Aku hantam terus jer pomat PC lepas kena “tapak sulaiman” (icon bintang dekat Win XP tak genuine).. :pinch:
    .-= kertaz´s last blog ..Hackers – Boot Up or Shut Up! =-.

  25. salam semua,
    aku terlambat tgk post ni,
    dah terinstall kb971033 tu,
    skrng skrin aku dah takde wallpaper,

    nak tanye die block wallpaper tu je ke or mcm2 lg die akan block nanti.,.?

    kalo aku biarkan camni je akan timbul masalah tak..?

    1. Dia block wallpaper, pastu ko dah xleh install mana2 software microsoft yg memerlukan genuine seperti microsoft security essential…

      pastu ko xleh receive updates dah dari microsoft…memang sakit hati btol bila dah kena blacklist
      .-= EiNS´s last blog ..Tips membuat firefox menjadi lebih ringan, laju dan bergaya =-.

  26. nanti aku cari balik link remove wat ni..itu hari aku buat kat pc member yang dah terkena memang berkesan…

  27. aku pown da kena gak blacklist..itan ja wallpaper..nak format maleh..driver mmg xyah install tp software la plak y memalehkn aku..banyak kowt..haha
    .-= azizuan´s last blog ..18 Awesome Quote By Google CEO =-.

    1. Pakai removewat lah…amek link mamat arm bg kat atas tuh
      .-= EiNS´s last blog ..Tips membuat firefox menjadi lebih ringan, laju dan bergaya =-.

      1. dah elok..aku tataw sebab apa..haha..aku pakai sevenloader dulu..tah cena dia detect..background jd itam suma..then td aku bukak personalize wallpaper tuh,tekan2 boleh plak pakai..check properties my computer dah activate genuine. tp aku disable gak la auto update. play safe..haha
        .-= azizuan´s last blog ..18 Awesome Quote By Google CEO =-.

        1. da jadi balik plak dah..hadeh..aku nk try removewat tuh plak
          .-= azizuan´s last blog ..18 Awesome Quote By Google CEO =-.

  28. alamak!! aku da terinstall update tu,,, tp x kene black-list pun?
    .-= hilmi´s last blog ..Skandal Itu Seronok? =-.

    1. Tengok la kejap lagi…atau sehari dua…kalau x kena blacklist tu bagus lah
      .-= EiNS´s last blog ..Perang epik antara komputer tablet bakal bermula =-.

  29. Update…
    Satu laptop yg saya telah guna RemoveWAT v2.2 utk buangkan genuine ni hanya bertahan beberapa hari aje, lepas tu dia naik balik mesej genuine tu. Ada tak apa2 solusi baru ye cara nak “biskut tawarkan” genuine nih?
    .-= Annamir´s last blog ..DQ Selepas Hujan Turun (3D + HDR) =-.

  30. I use this file “removewat” file, VIRUS FREE, to remove warning of windows not genuine.
    http://rapidshare.com/files/377315444/removewat.rar

    Once You running this file, your windows 7 warning will dissapear & update still running well.

    Rgds
    LILA
    .-= lila´s last blog ..VA – Electro House Collection 43 (2010) =-.

  31. aku da ter install update tu kot. aku xsedar. maen install je. tau2 time nk on balik die tulis configuring windows update. pastu lame sikit die tulis failure configuring windows update. reverting changes. pastu shut down. restart. failure configuring windows update jugak. mcm mne ni? da buntu da. xkan nk format balik kot.

    eh2!!!! jap2. lepas aku tulis kot tu tadi, tros pc aku bole masuk desktop da. hahahaha. tapi m$ da detect windows ni. so nk kene pakai removewat tu gk ke?

  32. lau da tkena ni nak uat cmne erk?????????
    bleh ckap step2 dye x??????????

    1. Google chew7
      .-= EiNS´s last blog ..Addicted to sweet things =-.

  33. Aku da pki lme da window 7 ne,pirate pon,p xd la blacklist pon..loader,removewat brlambak2 kt internet pe nk tkut..bp byk lptop member2 aku aku recrack blik,xya de nk reformat2 smue..pnat jerrr huhuhuuu

  34. aku lmbt r bce yg ni..bnde 2 da install lme da..tp windows ak still genuine..nape dye x blacklist??patot ke ak biar je??

  35. senang cerita.curi je Windows 7 tulen kt
    Universiti. :cwy:

  36. gan,,

    gimana nie cara awaQ ne,,

    genuine nya ada masalah,,

    dan udah berulang x update malah ga bisa mulu,,

    caranya gimana ne gan??

  37. knaper asyik nak remove jer x der ker cra nak ‘genuine’kan win 7 nih

    1. ada cara tapi aku takboleh tulis kat blog nie

  38. aku xfham aper yg restart n blacklist ni…aku bru nk gune removewat..tp dah terbce komen korang takot jd blacklist lak…leh x bg detail pasal ni..utk xnk bg dier blacklist

  39. dh try sume link2 kat atas 2.. sume da xde.. cane ni T__T

  40. sebaiknya disable aja windows update kan jadi aman, lagian update biasanya malah bikin error aja

  41. windows7 saya tiap download lagu video and gambar yang masuk cuma data firefox ja gak da tampilan? mohon bantuanya donk! tankz

  42. kalau di disable namun masih saja minta update gimana mas?

Tinggalkan komen anda