Posted on

Membuat Speech Bubble dengan senang

EiNS is listening to: Bottlecapt – Ilusi.mp3

Baru sahaja membuat satu button subscribe feed blog Eins Lobby 🙂

Saya sengaja menambah speech bubble “RSS ” supaya button untuk subsribe feed kelihatan lebih fancy dan menarik. Hehe…sebenarnya takde la cantik sangat sebab saya hanya membuat bubble tersebut dalam masa beberapa minit kerana niat asalnya hendak buat eksperimen sahaja.

Untuk meletakkan bubble speech pada foto2, ada beberapa cara. Biasanya orang akan menggunakan photoshop, tapi bagaimana jika anda tidak mempunyai perisian photoshop ataupun tidak tahu teknik dan skill menggunakan photoshop.

Cara yang senang, guna saja aplikasi web yang memudahkan proses meletakkan bubble speech di foto2 anda, sebagai contoh Speechable.

Speechable.com adalah satu website yang khusus untuk membuat speech bubble dan kemudian anda dapat berkongsi foto2 yang telah diedit dengan member2 website Speechable yang lain.

Masuk sahaja Speechable.com, upload foto dan terus menambah speech bubble dan akhir sekali, save. Cukup senang.

speechable

Lain2 website yang boleh anda cuba untuk buat speech bubble:

  1. 1. Kyolo
  2. 2. Captioner
  3. 3. Pixenate

Selamat mencuba ! 😀


RELATED POSTS

BACA :  Estranged - Yang Pernah (Video)

7 thoughts on “Membuat Speech Bubble dengan senang

  1. Speech bubble mmg cool (H)

  2. Hahaha mmg nice (H) (Y)

    oi cyberfly bakpo smiley ni dok trapung lg?

    EiNS´s last blog post..Reunion Budak² Kelas 6 Merah

  3. tok terapung doh gitu.aku test dah kalu buang code.cuma sbb saiz dio besar skit jah.

  4. dalam post ok dah tp dale comment la smiley tu jd trapung?

    Test2:

    :-S ;-( 🙁 (U) (N)

    EiNS´s last blog post..Reunion Budak² Kelas 6 Merah

  5. huuu. wa pki brush je!

    Sweet Thinker´s last blog post..Persahabatan Di Salah Erti

  6. pakai photoscape pun boleh..
    banyak pilihan 🙂

Tinggalkan komen anda