Posted on

MangaDja – perisian membaca manga secara online

mangadja free online manga reader software

Adakah anda pembaca setia laman manga online seperti Mangastream dan mangafox? Tentu leceh hendak buka laman web mereka untuk check manga2 terbaru, dan kena scroll serta load satu2 page sebelum boleh membaca manga dengan senang hati.

MangaDja adalah perisian yang memudahkan pembacaan manga secara online. Ia boleh didapati sebagai perisian native pada Windows, extension untuk Google Chrome dan juga add-ons untuk Mozilla Firefox.

mangadja manga reader software

 

Kelebihan MangaDja

– load manga dengan cepat, tak perlu click untuk baca next page

– boleh bookmark manga kegemaran dan tengok latest manga dengan senang

– tak perlu buka web browser dan layari banyak2 website manga (jika menggunakan perisian pada windows)

– boleh baca manga dari mangastream, mangafox, manga reader, dan bermacam-macam lagi website manga

– laju dan sangat ringan

Download MangaDja

MangaDja for windows

MangaDja for Google Chrome

MangaDja for Mozilla Firefox

CDisplay – offline Manga reader

Jika anda berminat nak baca manga secara old school (download file dalam bentuk zip, extract kemudian baca satu per satu) saya cadangkan anda guna CDisplay. Tak perlu extract, boleh browser terus kepada file zip atau rar dan baca secara full screen, HEAVEN.

Download CDisplay


RELATED POSTS

BACA :  Pengajaran daripada isu Arlene Tan kepada blogger dan pengguna media sosial

10 thoughts on “MangaDja – perisian membaca manga secara online

  1. kalau kawan den tau ni kompem suka

    Terkini : Sebab-Sebab Doa Ditolak

  2. Damn! info ni btol2 wat aku hepi gile sbab memudahkan kaki komik cam aku. TQVM bro… ^_^

  3. Boleh test neh… One Piece yehaa

    1. Sesuai untuk marathon baca manga beratus2 chapter

  4. boleh trangkan x dengan lebih lanjut cara penggunaan CDisplay ni…cm AdobeReder aj ke funtion die??? ke ngok manga offline n download dlu bru leh gne ni???P/S ye…

    1. CDisplay untuk offline reading, ko download manga dalam bentuk zip contohnya dari stoptazmo, pastu right click file zip tuh open with cdisplay…

      bleh navigate dalam full screen, guna arrow key atau page up/page down nak tukar page

  5. maksudnya kne download mangga 2 dlu ke bru gne software ni???
    n cm ne nk download komek ni lak??? :dizzy:

  6. oh,ok…TQ very2 much bro. :wub:

  7. Thanks bro atas info yang amat berguna ni.Buat masa ni saya belumminat nak baca manga ni,next time kalau ada minat saya akan cuba guna tutorial ni.

  8. Sorry bump this thread. Lel. Bro, ada tutorial . nak dl manga all chapter beside torrent.

Tinggalkan komen anda